Geçmişten Günümüze Değişen Plaj Giyim Modası

Moda rüzgarları hiç durmadan esmeye devam ediyor ve her esinti de değişimleri beraberinde getiriyor. Geçmişten bugüne kadar pek çok farklı giyim ürününü ele aldığınızda bu değişime daha yakından tanıklık edebiliyorsunuz. Peki, plaj modasında neler değişti? Eskiden insanlar plajlara giderken nasıl giyiniyor, hangi aksesuarları kullanıyordu? Günümüze kadar plaj giyim modası trendlerinde nasıl bir değişim oldu?

Plaj Giyim Modası Trendleri

Öncelikle eskiden kullanılan mayo modellerinin günümüzde kullanılanlardan çok daha farklı olduğunu belirtmeliyiz. Eskiden mayoların alt bölümü daha kapalı olarak dizayn edilirdi. Üst kısmında ise kalın askılar kullanılırdı. Erkek mayolarının ise daha dar ve daha kısa olduğunu söyleyebiliriz. Fakat günümüzde bu tasarım anlayışı artık kullanılmıyor. Tasarımlar büyük değişimler geçirdi. Erkek mayoları daha bol ve uzun, kadın mayoları ise daha ince ve zarif bir tasarıma kavuştu.

Eski dönemlerde plaj giyiminin vazgeçilmezlerinden biri geniş şapkalardı. İstisnasız herkes plaja büyük şapkalarla gider ve bu sayede güneşten korunmaya çalışırdı. Günümüzde de şapkalar kullanılıyor ancak eskiden olduğu gibi çok geniş olmuyorlar. Aynı zamanda güneşten korunma noktasında günümüzde kullanılan şapkaların bu denli başarılı olmadığını da söyleyebiliriz. Çünkü eskiden kullanılanlar sadece baş ve yüz bölgesini değil, vücut bölgesini bile güneş ışınlarından korumayı başarabiliyordu.

Elbette plaj giyim modelleri sadece mayolardan ibaret değil! Eski dönemlerde peştamal, kaftan gibi tasarımlar kullanılmazdı. Çok ince kumaşlardan hazırlanan önü açık ve kolsuz plaj elbiseleri tercih edilirdi. Bu elbiseler genellikle boydan düğmeli olarak dizayn edilirdi. Günümüzde ise mayo üzerine kolaylıkla giyilebilecek olan onlarca farklı tasarım geliştirildi. Elbiseler, kaftanlar derken kadınların daha fazla sayıda seçeneğe kavuştuğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Pareo modelleri açıdan da büyük değişimlere imza atıldı ve tasarımcılar da bu değişime halen ayak uydurmaya devam ediyor.

Günümüzde modaya ve trendlere uygun olarak hazırlanan plaj giyim ürünlerine ulaşmak için de Penti internet sitesini ziyaret etmek yeterli olabiliyor. Plajda kullanıma uygun olan giyim ürünlerinin yanı sıra plaj çantası gibi çeşitli eşyalara da bu site üzerinden erişilebilir. Siteye uğradığınızda yeni sezon plaj aksesuar modellerini gözden geçirmeyi sakın unutmayın.

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar