Tinitell: Çocuklarınızla İletişimde Yepyeni Bir Yol

2406_tinitell1Tinitell.

Çocuklar için giyilebilir teknolojinin son ürünlerinden biri. Kol saati şeklinde bir akıllı telefon. Tinitell, ebeveynlere çocuklarıyla daha özgür ve rahat iletişim kurabileceklerini vaat ediyor.

Tamamen çevre dostu, standart akıllı telefonların yaydıklarını radyasyon miktarını minimize etmiş bir telefon olan Tinitell, sadece sim kart takarak bir akıllı telefonun yaptığı her şeyi rahatlıkla yapabiliyor. Bekleme süresi 1 haftayı bulabiliyor, 60 dakikalık kesintisiz konuşma yapılabiliyor. Su geçirmez olduğunu da hatırlatalım. Ayrıca kumda da son derece dayanıklı 🙂 GPS sistemi entegre olduğu için, telefon her zaman konum bilgisi paylaşabiliyor. Ses tanıma teknolojisine sahip, yalnızca basıp konuşuyorsunuz.

2306_tinitell2Bu kadar allayıp pulladıktan sonra bu Tinitell çok karmaşık bir cihaz gibi gözüküyor ancak resimde gördüğünüz gibi 5 TL’lik ucuz plastik saatlerden farkı yok gibi değil mi? 🙂 Çocuklar için gayet rahat, aktivitelerini engellemeyecek bir tasarımda yapılmış. Siz akıllı telefonunuzu kullanarak çocuklarınızın yerini belirleyebilir, onları arayabilir, onlar ise sadece tuşa basarak sizi cevaplayabilir; aynı şekilde sadece tuşa basarak adınızı söyleyerek sizi arayabilirler. Bu saati çocuklarınıza kullandırmak için paranoyak olmanıza gerek yok ya da bunu kullanıyor olmanız sizi hastalıklı bir ebeveyn yapmayacaktır. Şehir hayatı böyle bir şey, gözümüzün önünden ayırmıyoruz tabii ki, onları koruyoruz, gözlüyoruz ama Tinitell sadece merakımızı gideren bir cihaz değil. Gün içerisinde çocuklarınızla eğlenceli bir yolla iletişime geçebilir, oyun oynayabilirsiniz.

Açıkçası Kickstarter projesi zamanında bir adet için siparişimi vermiştim. Nasıl bir şey çıkacak, merakla bekliyorum. Zamanı geldiğinde de birebir deneyimlerimizi de burada yazıyor olacağım. Unutmadan hep “çocuklar” yazdığımı farkettim, sanıyorum birilerine bu mesaj iletildi. 🙂

Koray Erdal

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar