Akıllı Zıbın “MIMO”

0406-teknoloji-tamagotchi1Otuzlu yaşlarında olan ebeveynler “Tamagotchi” denince neyi kastettiğimi hemen anlamıştır. Üzerindeki iki buton ve dijital saat ekranından ibaret olan ve bir nesli kendine köle eden bu sanal hayvanları sürekli olarak beslemeniz gerekirdi. Sürekli dikkat isteyen bu şirin (!) yaratıkları sorunsuz büyütebilmek ise çok meşakkatli bir işti. Teknolojinin günümüzde geldiği nokta tam olarak Tamagotchi gibi bebek yetiştirmeyi, her ihtiyacını ya da sorununu cebimizden izlememize olanak sağlıyor. Bunun iyi mi yoksa kötü mü olduğu ise başka bir yazı konusu…

Bebeklerimizi ilk aylardan itibaren beşikte, yatağında ya da herhangi bir odada uyuttuktan sonra, onlarla olan tek iletişimimiz bebek telsizleri ya da izleme monitörleri üzerinden oluyor. En ufak sesini duyabiliyor, hareketlerini izleyebiliyoruz. Bazen teknoloji yetmiyor, kalkıp gözlerimizle görmek bizi rahatlatıyor.

0406-teknoloji-tamagotchi4MIMO tam burada devreye giriyor. Amerika’da satılmakta olan MIMO, 0-12 aylık bebekler için 3 farklı boyda ve organik pamuktan üretilmiş akıllı bir zıbın, ona bağlanan bir cihaz ve mobil uygulamadan oluşan bir set. Cihaz zıbın üzerine takılıyor ve evin kablosuz ağına bağlanabiliyor. Akıllı telefonunuza ise uygulama sayesinde sürekli veri gönderiyor. Bebeğinizle ilgili her tür bilgiye anında ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca MIMO ve benzeri “giyilebilir teknoloji” ürünleri, özellikle çocuklar ve bebekler söz konusu olduğunda çok ciddi testlere, zorunluluklara ve yasalara tabi tutuluyor. Yani güvenle kullanabilirsiniz.

  • Uyanık olma durumu0406-teknoloji-tamagotchi2
  • Uyku süresi takibi
  • Vücut pozisyonu
  • Nefes sıklığı
  • Vücut sıcaklığı
  • Aktivite durumu

Yıllar geçti, biz de ebeveyn olduk ve şimdi bebeklerimizin rahatlığı için en üst düzeyde çaba sarfediyoruz. “80’lerin sonu 90’ların başında çocuk” olan bizler için “teknoloji” kavramı hem çok yakın hem de çok uzak olabiliyor. Bebeklerimizi “Amishler” gibi teknolojiden çoook uzakta büyütmek istiyoruz ancak çoğumuz kendimizi Baby TV’nin o gizemli şarkılarını söylerken, tabletle bebeğimize animasyon ya da akıllı telefonumuzdan bir çizgi film izletirken buluyoruz.

Bebeğinizle ilgili tüm verileri görebileceğiniz, içinizin rahat edeceği ve sizin de rahat uyku geçirebileceğiniz geceler için gayet başarılı bir ürün MIMO. Teknoloji kendi talebini yaratır. Böyle bir ürüne gerçekten ihtiyacımız olup olmadığını kendimize sorabiliriz. Ancak denemeye değmez mi?

Koray Erdal

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar