Zennube Ezgi’nin Hamilelik Günlüğü: 30. Hafta

Merhaba sevgili Kadıköy Anneleri ve okuyucuları!
Bu haftanın öne çıkan konuları hamile hamile abiye elbiseler giyip halaylar çekmeme vesile olan şahane düğün, eve takılan klima ve beni sıkıştırıp panik eden bebek eşyası eksikleri.
Haftalardır yok bekarlığa vedaydı yok mavi elbiseydi derken geldi çattı meşhur düğün. Canım arkadaşım Serenay ve artık eşi olan Ekin’in hakikaten rüya gibi bir düğünü oldu. Kendilerine mutluluklar diliyorum <3.
Bu düğün bizim evde de heyecan konusuydu. Hep hayal ettiğim, ‘süslü püslü hamile’ olma şansımı yakalamıştım.ka-19092016-02-1 Pek sevinçle göbeğimi okşaya okşaya giyindim, süslendim de gittim =) Ömür boyu unutmam o günü ve bebeğimle beraber hoplayarak çektiğim halayları.
Düğün evine gitmek için evden 9’da çıkışımızla başlayan gün ve kız evinden davullarla zurnalarla çıkışımızla başlayan mesaimiz gece 4’te Çağdaş’la kokoreççide son buldu. **Nolur kınamayın canlarım. 30 haftada ilk defa pis bir şey yedim. Ama ustaya yalvardım iyice pişir iyice kavur diye. Allah affetsin çok lezzetliydi.**
Bütün günden arda kalan en sevdiğim fotoğrafımız ise yanda.
36 bedenden 42 bedene geldiğim şu günlerde, geleceğe hatıra kalacak şekilde böyle bir gece geçirdim ya, ohh hiç içimde kalmayacak.
Evet sıcak korkunç olsa da, yaz hamilesi olmanın avantajları da yok değil canlar. Bu sayede düğüne gidip göbeğimle mutlu mutlu, havalı havalı hamilelik hislerimi yaşayabildim çok şükür =)
[divider]
Evet haftanın bir diğer starı ise, eve takılan klima oldu. Geç oldu ama iyi ki oldu. Başımızdan eksik olmasın… Klimamızın da hoş bir hikayesi var aslında.
Bu evi satın alırken ev sahibi iki lafın arasında ”Ben aslında bu eve klima da alacaktım, size sözüm olsun” demiş. Ben bilmiyordum bile, Çağdaş duymuş. Tabii pek ihtimal vermedik biz. Aradan hayli zaman geçip sonunda ben sıcaklardan nefes alamaz hale gelince, arayalım bakalım adamı dedim. Sağolsun sözünü unutmamış. Bir hafta içinde klimamızı aldı. Hem klima için hem de insanlığa olan güvenimizi tazelediği için kendisine çok teşekkür ediyorum.
**Tabii öyle sıcak bir haftaya denk gelmiştik ki, meğer herkes klima almış. Bir türlü montaj sırası gelemedi bize. En son yağmurlar başlarken takıldı klima ama olsun =) Sonra yeniden ısındı havalar.**
[divider]
ka-19092016-02Bu haftanın kalanında Ela’ya hazırlık amaçlı alışveriş listeleri indirip elimizdekileri kontrol ettik. **Çok sevdiğim AlleHamile uygulamasının liste bölümü bu iş için birebir. Hem kendiniz not alabiliyorsunuz ihtiyaç olan ürünleri hem de hazırda listede bulunan bir sürü ürün var. Hemen hemen hepsinin de satın alma linki var. İlgili sitelere yönlenen. Böylece sadece ürün adı gösteren bir liste değil, fiyatı hakkında da bilgi veriyor. Türkçe olarak bulunabilecek en hoş hafta hafta gebelik uygulaması sanırım AlleHamile. İçerisindeki araçlar da çok güzel. Bir sürü şeyi bir arada sunuyor. Şimdilik sadece iPhone ve iPad’lere yüklenebiliyor sanırım. **
Sonunda asla bitmeyecek sanarken, güzelce bitirdik kıyafetleri. Gerçi hala gözüm alışamadı, bir bebek neler giyer, bir günde kaç tane zıbın, tulum harcar o hesabı yapabildiğimden şüpheliyim ve eşyaları belki az gelebilir ama o günler gelsin, gerekirse Çağdaş bir koşu gider alır gelir.
Bebek tamam da, henüz hastane çantası ve anne ürünleri yok elimizde ama Ela yarın doğsa eşyaları hazır. Bir tek, telsiz ve pompa gibi elektronik eşyalar eksik, onları da araştırıyoruz bakalım. Varsa önereceğiniz ürünler paylaşırsanız çok sevinirim.
Bu arada, indirim var diye gittiğimiz Pamidor’da, hiçbir yerde belirtmedikleri halde kredi kartına taksit imkanını kaldırmışlar. Birkaç ay önce gittiğimizde vardı. Biraz şaşırdık çünkü herkes indirim var diye çılgın gibi dolduruyor sepetleri, kasaya gelince de ‘artık taksit yok’ deniyor. E o kadar saat bakıp seçtiği şeylere de kıyamayan insanlar mecburen alıyor ürünleri. Biraz zoraki bir ‘peşin’ alışveriş stratejisi kurmuşlar pek hoş değil…
İşte hamile dalgınlığımla toparlayabildiğim kadarıyla bu hafta böyleydi.
Bu haftanın sonunda bir doktor muayenemiz vardı ve birazcık tuhaf bir sonuçla karşılaştık ama haftanın günü itibariyle bu konu 31. haftaya denk geliyor. O da sonraki yazıda olsun bakalım.
Görüşmek üzere!
Sevgiler,
Zennube Ezgi ve Cücüğü Ela
[author title=”Zennube Ezgi Kaya Ünveren” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2016/05/ka_zennubeezgikayaunveren_foto.jpg”]1989 doğumlu, çocukluğu Kadıköy’de geçmiş, hala da aklı orada olan bir İstanbul insanı. Fransız Dili ve Edebiyatı Mezunu, dijital pazarlamacı, sivil toplum & sosyal projelerle haşır neşir bir anne adayı. Şimdilik kızı Ela’ya hamile ve zamanının çoğunu çeviri yaparak geçiriyor.[/author]
Zennube Ezgi Kaya Ünveren
Zennube Ezgi Kaya Ünverenhttp://kafasikarisikbiranne.com
1989 doğumlu, çocukluğu Kadıköy’de geçmiş, hala da aklı orada olan bir İstanbul insanı. Fransız Dili ve Edebiyatı Mezunu, dijital pazarlamacı, sivil toplum & sosyal projelerle haşır neşir bir anne adayı. Şimdilik kızı Ela’ya hamile ve zamanının çoğunu çeviri yaparak geçiriyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar