Babywearing

0907-sling3Hamile olduğumu öğrendiğimde ilk işim bloglara sarılıp diğer annelerin tecrübelerini okumak oldu. Bazen saatlerce sayfadan sayfaya atlar yeni şeyler öğrenmek için saatlerce blog okurdum. Babywearingle yani bebeğini kanguru dışında sana yakın bir şekilde bağlayarak senin bir parçanmışcasına taşıma ile de bu dönemde tanışmıştım. Babywearing’i kangurudan ayrı tutmamım nedeni kangurudaki bebeğe nazaran bu yöntemde bebeğin daha doğal şekilde annede olması ve kangurunun genelde 9 kg gibi bir sınırı varken babywearing ürünlerinde bu sınırın 14-15 kg’lere çıkması.

Babywearingde bebeğinizin bacakları sarkmıyor. Yani tüm kuvvet bebeğin pelvis bölgesine binmiyor. Bacaklar m şeklinde açılıyor ve bu pozisyon bebeğinizin kalçası için de çok ideal. Peki  kullanabileceğimiz hangi taşıma ürünleri var?

Wrap sling: şimdilik favorim bunlar. 4,55 m boyuyla dola dola bitmeyecekmiş gibi hissedilse de kısa sürede alışılıyor. Bebeğiniz yenidoğanken içine yerleşiyor, biraz büyüyünce ise bacaklar dışarda kucaklama pozisyonunda taşınıyor. Önde yanda ve hatta arkada taşıma şekilleri mümkün. Ayrıca uzun bir kumaş olduğu için yeri geldiğinde battaniye, puşet örtüsü vs gibi amaçlarla da kullanılmaya uygun. Taşırken ellerin boşta kalması, bebeğin o rahatsız sıkışıkmış gibi görünen pozisyondan mutlu olması ise en büyük avantajları.

Mei tai’lar: çantaya benzeyen bir sistem. Bana göre biraz daha büyük bebeklerde kullanmak için daha uygun. Kanguruya benzese de bacakları tutuş şekli ve bebekle aranızda hiçbir şey olmaması gibi farklılıkları var.0907-sling2

Pouch sling: tek omuzdan geçen bir sistem. Severek kullananı çok. İki dezavantajı var: hep tek elle desteklemek gerekiyor bir de ağırlığı tek omuza bindiriyor.

Hepsinde gizli şekilde emzirmek mümkün hatta bu yönüyle emzirme önlüğünü de gereksiz kılıyor. Fiyat olarak da bence pusetlere hatta kangurulara göre gayet uygun ürünler. En pahalısı 200 TL. Hatta uygun kumaşları bulursanız kendi wrap sing ya da pouch slinginizi yapmanız işten bile değil. Ben bir vasıtaya bineceksem kesinlikle slingle çıkıyorum yoksa puseti taksi dolmuş gibi araçlarda kullanmak çok zor. Bu nedenle ilk dönemlerinde puset kullanmayan anneler bile var. Bu tarz ürünleri satan sitelerde size hangisinin daha uygun olduğunu karşılaştırma tabloları ile seçebilirsiniz.

Hale Acun Aydın

İsmet Kaan ve Ozan’ın annesi, Eminoş’un kızı. Boğaziçi’nden 2006 yılında Siyaset Bilimi ve Uluslarası İlişkiler bölümünden mezun oldu ama pazarlama alanında çalısmaya başladı. 2011’de MBA yaparak işletme ile bağını güçlendirdi. Türk İşi MinimalizmSermest Cafe BüyükadaSergüzeşt Otel Büyükada ve Sergüzest Shop kurucusu. 2013’te koştuğu yarı maratondan sonra ilerde bir gün maraton bitirmeyi hayal ediyor. Kaan’la birlikte hayatı yeniden keşfediyor.

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar