Yeni Başlayanlar için “Instagram Anaları”

Annelikle yolu kesişmiş yeni neslin eninde sonunda tanışacağı bir kitle var; internetteki anneler. Onları tek tek x anne olarak (güzel anne, yazar anne, psikolog anne, bilen anne -hepsi temsili- ve daha nice x anne) ya da gruplar icinde (uykusuz anneler, teknolojik anneler, instagram anneleri vs) bulabilirsiniz. Aslına bakarsanız eskiden internet anneleri cok klasikti. Hepsine blogger anne diyip geciyorduk. Genelde hamilelik günlüğü ile başlayan blog maceraları, doğum hikayesi, emzirme ve ardından ek gıda hikayeleriyle devam ediyordu. Bol bol çocuk fotoğrafı, hatta çocuk icin hazırlanan aktiviteler, e bir de yemek tarifleri bu sitelerin olmazsa olmazıydı. Ama şimdi, oyun biraz değişti.

Bir kere hepsinin ayrı bir kulvarı var artık; kimisi doğal ebeveyn uzmanı, kimi yeşil hayatı anlatıyor. Uyku, yemek eğitimi verenler; kreşe nasıl adapte olunacağını anlatanlar ya da cok spesifik bir konuda (mesela “BLW”) uzmanlaşanlar. Sadece blogla kalmak çok demode bu arada; Instagram, Facebook sayfaları, Twitter ve tabii Pinterest de kullanmak gerek.

Yazımın girişinden sakın onları sevmediğimi sanmayın. Ben bir anne-koliğim. Hepsini okumaya bayılıyorum. Tamam hepsini değil. Açıkcası bir kısmı biraz uçmuş gelebiliyor arada (6 aylık bebesiyle aynı kıyafeti giymek için dükkan dükkan gezen anneler, aman bir geri durun!) Ama birçoğu gerçekten önemli ipuçları veriyor, bazısı ise gerçekten çok eğlenceli. Hamilelikten bu yana onları takip ederek bir sürü şey okudum, öğrendim. Onlar olmasa ne BLW-Baby Led Weaning’in adını duyardım ne Montesorri bilirdim. Baby Whisperer (Tracy Hogg) ya da Sleep Baby (Kim West) denince bebek hikaye kitabı ismi sanırdım. Ve bunlar sadece öğrendiklerimden ilk aklıma gelenler.

Peki kimi anne kalabalığında takip etmeli? Kadıköy anneleri gururla sunar; Instagram Anneleri Top 10:

  • blogcuanne: Benim ilk göz ağrım. Aslında instagramda yeni takip ediyorum, asıl ve en güçlü alanı blogu. Hamilelik sürecinde blogundaki 10’dan fazla hamilenin günlüğünü okuyup kendimle bağ kurdum; doğumdan sonra gece emzirme seanslarında arşivde ne kadar geri gittiğimi bir ben bir de iPad’in yorgun ekranı bilir.
  • yesilanne: Bir girişimci; çocuklarımıza organik yediriyoruz da temizlik neden bu kadar kimyasal demiş ve kendi markasını kurmuş. Gönderimleri çok ilgi çekici olmasa da bir gün sipariş verecek olursanız diye listenizde olmasında fayda var.
  • anilitta: O bir BLW’ci, o bir güzel gözlü Deniz’in ve pıtırcık Derin’in annesi. Bebeden başka bir şey yok dediği instagram hesabını takip ederek baby-led-weaning denen ve bebeklerin ek gıdaya geçmesinden itibaren kendi kendilerine yemek yemelerini teşvik eden ekolün en bize has örneği.
  • momsnightout: Anneyim ama sadece anne değilim, bir kariyerim de var, networking önemli diyorsanız sizi Ahu Hn’ın ayda bir anneleri bir araya getiren organizasyonlar düzenlediği hesaba alıyoruz.
  • aycaogus: Pi-nik kus blogunun yazarı aycaogus deneyimli annelerden, blogunda oğlunun doğumundan büyümesine olan yolculuğunu okurken arada instagramdan da aynı zamanda profesyonel bir fotografçı olan Ayça Hn’ın yenidoğan bebek çekimlerine bakabilir, arada çiziktirdiği desenlerle gününüze renk katabilirsiniz.
  • hcinscicekci: tuniko.com’un sahibi İzmir’li bir girişimci daha, kimi zaman babywearing hakkında tüyolar veriyor, kimi zaman da sadece annelik hallerini paylaşıyor.
  • slingomom:İlk göz ağrılarımdan biri daha, yine önce blog sonra instagramla devam eden bir bağımız oldu. Sling kavramını onunla tanıdım demek doğru olur. Blogunda hamilelik, annelik halleri, tarifler var, instagramda ise blog yazılarını haberlerinin yanı sıra günlük hayatından kareler var.
  • akademisyenanne / uzmananne: İkisi de okullu bu anneler çocuk psikolojisi, annelerin psikolojisi, tuvalet eğitimi gibi özel durumlarda nasıl yaklaşılmalı konularında ipuçları veriyor. Özellikle akademisyenanne’nin #korkmaserisi’ne mutlaka göz atın
  • cocugumla evdeyim: Çocuğum hep oyun oynamak istiyor ama ben ne yapacağımı şaşırdım diyen anneleri buraya alıyoruz.
  • kadikoyanneleri: anneleri tek tek yazıp Kadıköy Annelerinden bahsetmeden olur mu? Kadıköy Anneleri neler yapıyor? Yakın tarihte ne etkinlik var? Neler yapıldı? Hepsini bu hesaptan takip edebilirsiniz…

İyi okumalar!

[author title=”Hale Acun Aydın” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2014/06/ka_haleacun_foto.jpg”]İsmet Kaan‘ın annesi, Eminoş’un kızı. Boğaziçi’nden 2006 yılında Siyaset Bilimi ve Uluslarası İlişkiler bölümünden mezun oldu ama pazarlama alanında çalısmaya başladı. 2011’de MBA yaparak işletme ile bağını güçlendirdi. Türk İşi Minimalizm, Sermest Cafe Büyükada, Sergüzeşt Otel Büyükada ve Sergüzest Shop kurucusu. 2013’te koştuğu yarı maratondan sonra ilerde bir gün maraton bitirmeyi hayal ediyor. Kaan’la birlikte hayatı yeniden keşfediyor.[/author]

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar