32. Hafta: “Şeker Kabusumuz Yeniden Hortladı”

Herkese Merhabalar,

Bildiğiniz üzere geçen hafta yeni doktorumuzla tanışmış, tanıştığımıza da çok memnun olmuştuk. Bu hafta yeni doktorumuzun şüphesi üzerine yine şeker tahlillerine başladım, açlık şekerim 95, 1 saatlik tokluk şekerim 117 çıkmış olmasına rağmen, doktorumuz kontrollü gitmemizi, şeker, çikolata, ekmek vb. karbonhidratlı ürünleri yemekten kaçınmamızı söyledi. Kaçınmaya çalışıyoruz da hepsinden birden nasıl kaçacağız onu şimdilik bilemiyoruz.

Ha bir de unutmadan yeni doktorumuz Elevit’i (vitamin) bırakmamızı önerdi, gerek olmadığını söyledi fakat bu hafta şeker haberinin üzerine bir de ağır grip geçirince yeniden başladık. Ben elevit yanlısıyım şahsen, psikolojik de olabilir ama fark yaratan bir enerji verdiğini hissediyorum, bu konuda sizler neler yaşadınız, öneri ve paylaşımlarınızı bekliyorum. Tüm bunların haricinde çok şişmeye başladım bu aralar, eller ayaklar davul gibi oluyor, bunun da tuzla ilgisi var sanırım. Şimdi hastane bavulu telaşı sarmaya başladı, annem bebitomuzun kıyafetlerini yıkadı ütüledi, hazır ve nazır giyilmeyi bekliyorlar. Bu hafta işyerinden arkadaşlarım da bir sürü güzel kıyafetler almışlar sağolsunlar bebişimize, hepsi birbirinden zevkli, güzel ve çıtır. İnşallah sağlıkla doğar da giydiririz. Hastane bavulunda neler bulunması gerektiğine dair webte bir çok bilgi var ama emin olamıyorum, hastane sizin hiçbir şey getirmenize gerek yok diyor ama tabi ben rahat edemiyorum, onu da götürelim, bunu da götürelim derken koca bir bavulumuz oluyor.

Önümüzdeki hafta yeniden doktorumuza gideceğiz ve daha erken olsa da belki tarihi netleştiririz bu defa…

Bu haftalık bizden bu kadar, sevgiler…

Gülüm Aktaş

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar