Lokal Anne Gruplarının Yükselişi 1

ka-0412-01
Pasta Credit: Tatlı Ada

Farkında mısınız? Bu aralar sosyal medyada lokal annelerin biraraya gelerek gruplar oluşturduğuna şahit oluyoruz. Peki bu yükseliş nasıl başladı? Bu anneler ne oldu da bireysel hesaplar kurmak yerine toplanıp güçlerini birleştirme kararı aldılar? Kimdir bunlar? Ne yer, ne içerler? Hangi sosyal medya hesaplarında hangi şehirler ve ilçelerden anne grupları var? Size rehber oluşturması için tüm Türkiye’yi ve İstanbul’u kapsayan detaylı bir “Lokal Anne Grupları 1” dosyası hazırladık. Eğer atladığımız varsa, ya da siz yeni bir grup oluşturduysanız, listemizi genişletmek adına aşağıya yorum olarak bırakmanız yeterli!

“Mutlu anne, mutlu bebek” mottosundan hareketle 1 Haziran 2014′te yayın hayatına başlayan Kadıköy Anneleri&Kadikoy Moms’ın, özellikle ağızdan ağıza dolaşması, anneler arasında konuşulması, parklarda bahçelerde bilinirliği arttıkça, aslında ebeveynlerin bu tarz oluşumlara ne kadar ihtiyacı olduğunu anladık. Daha sonra hem İstanbul içi hem de Türkiye’nin diğer şehirlerinde yerel anneler bir araya gelip gruplar oluşturmaya başladılar. Bu anlamda öncü olduğumuzu düşünüyor, annelerin ihtiyacına hizmet edip, esinlenilmiş olmaktan da ayrıca keyif ve gurur duyuyoruz.

İşte portal, blog, facebook, twitter ve instagram üzerinden bulabileceğiniz lokal anne gruplarının alfabetik tam listesi(Sadece aktif olan grupların ismi paylaşılmıştır). Ne demişler?

Bir annenin nesi var, çok annenin grubu var, koca bir ilçenin/şehrin sinerjisi var. Siz de aşağıda gruplardan size uygun olanını seçin ve hemen sosyalleşmeye başlayın!

İstanbul/İlçe Bazlı Lokal Anne Grupları 1:

  • Kadıköy Anneleri&KadikoyMoms: Kurucusu Aslı Altınok Erdal. Portal, facebook, twitter, instagram, google+ ve youtube hesapları var. (Kendimize biraz torpil geçmiş olabiliriz :P).
  • Acıbadem Anneleri&Acibadem Moms(isimde bizden bir esinlenme olmuş sanki :P): Kurucusu Melike Yazaroğlu. Blog, facebook ve instagram hesapları var.
  • Ataşehir Anneleri: Kurucusu Müzik Öğretmeni Selin Koçkar Ünaldı. facebook ve instagram hesapları var.
  • Bakırköy Anneleri: Kurucusu Ebru Kasap Yegen. Facebook ve Instagram hesabı var.
  • Başakşehir Anneleri: Facebook ve instagram hesapları var.
  • Beylikdüzü’nün Anneleri: Kurucusu Gözde Yazıcı Yavuz. Blog, facebook, twitter ve instagram hesapları var.
  • Pendik Anneleri: Kurucusu Müzik ve Dance with Babies Eğitmeni Fikir Baz Anne Merve Doğan  Gökdere. Facebook ve instagram hesapları var.
  • Ümraniye Anneleri: Kurucusu Aslıhan Aksaç. Facebook ve instagram hesapları var.

Şehir Bazlı Lokal Anne Grupları 1:

  • Adanalı Anneler: Kurucusu Meriç Türkan. Portal, facebook ve instagram hesapları var.
  • Ankara Anneleri: Kurucusu Müşerref Piriştinalı Kökey. Blog ve instagram hesabı var.
  • Başkent Anneleri: Facebook ve instagram hesapları var.
  • Bodrum’un Anneleri: Kurucusu Elif Yıldırım. Portal, facebook ve instagram hesapları var.
  • Bursa Anneleri: Facebook ve instagram hesapları var.
  • Bursalı Anneler: Kurucuları Ezgi İpek ve Sinem Konakçı. Instagram hesabı var.
  • Hatay Anneleri: Instagram hesabı var.
  • İzmir Anneleri: Portal, facebook, instagram ve twitter hesaplarıyla Türkiye’nin en aktif(şehir bazlı) lokal anne grubu. Kurucusu 1 erkek çocuk annesi Spor Yöneticisi Sibel Türsen. Hesap 2 yıldır aktif.
  • Konya Anneleri: Kurucusu Mostessori Eğitmeni Gülsüm Erik. Blog, facebook ve instagram hesapları var.
  • Maraş Antep Anneleri: Kurucusu Dans eğitmeni Funda Er. Instagram hesabı var.
  • Tekirdağ Anneleri: Kurucuları Gözde Altunbaş ve İmren Gürsoy. Facebook ve instagram hesapları var.

Kadıköy Anneleri&Kadikoy Moms fikrinin ortaya çıkması, kuruluşu, lokal oluşumların yararı

ka-0412-02
Kadıköy Anneleri 2. Geleneksel Yaza Veda ve Tanışma Pikniği, Moda 2015, Photo credit: Aybala Hancan Photography

Hamile yogası, Sine Bebe ve Anne Bebek yogasından karma, birbirlerinin tercihlerini kabul eden ve ön yargılı olmayan 11 anne bir whatsupp grubu oluşturduk ve halen bu grubu devam ettiriyoruz. Adı da Kadıköy Anneleri tabi ki 🙂 Bebeklerin ayları, annelerin de yaşları birbirine yakın. Sık sık bir araya gelip, paylaşımlarımız çeşitlendikçe “Neden diğer lokal annelere ilham vermiyoruz?” deyip Kadıköy Anneleri platformunu hayata geçirmeye karar verdik. Şimdiye kadarki değerli destekleri ve katkıları  için hepsine özel teşekkürler.

İkamet ettiğimiz Kadıköy’de, bebeğiyle geçireceği kaliteli zamanı, kendi zevkinden de ödün vermeden değerlendiren zamane annelerinin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri&Kadikoy Moms, 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilirken, Bebek&Çocuk Dostu TariflerBebek&Çocuk Dostu Mekanlar, Küçük Kitap Kurtları İçin İlk KitaplığımUyku MüzikleriHamilelik&Doğum&Lohusalık&Emzirme Günlükleri, Uzmanlarla Röportaj, Eğitim, Aktivite ve Annelik gibi kategorilerde 15 kadar katkıda bulunan anne ve babanın yazılarına ev sahipliği yapıyor.

Platformun en önemli amaçlarından birisi de düzenli ücretsiz buluşmalar, eğitimler ve aktiviteler organize ederek, lokal anneler için bebekleriyle birlikte sosyalleşme fırsatını yaratması. Bu aktivitelerde sizinle benzer tecrübeleri yaşayan annelerle bir araya gelirken aslında paylaşılan deneyimler herkes için pozitif, keyifli ve ilham verici bir süreç haline geliyor.

ka-28.09.20015-02
1. Geleneksel Kadıköy Anneleri Yaza Veda ve Tanışma Pikniği, Moda 2014

250’ye yakın yazımızla, bugüne kadar 75.000 farklı kullanıcıya, 250.000’in üzerinde sayfa görüntülenme rakamına ulaşmış bir site, Kadıköy başta özellikle Anadolu yakasında olmak üzere parayla satın alınmayan tamamen GERÇEK kişilerden oluşan 2.955 facebook ve 4.250 instagram abonesiyle sosyal medyada aktif olarak yer alıp, günde ortalama 3.000 kişiye erişen bir platform olarak, bizi severek takip eden binlerce annenin varlığı, üzerimize de büyük bir sorumluluk yüklüyor. Bu yüzden 2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da en az ayda 2 kez olmak üzere bebek taşıma, bebek işaret dili, uyku, beslenme, ilk yardım konularında ücretsiz eğitimlerimiz ve masal, kitap, piknik, buluşma gibi organizasyonlarımız olacak. Şimdiden dopdolu bir yılın programını oluşturmaya başladık

ka-0412-03
1. Geleneksel Kadıköy Anneleri Kışa Merhaba Partisi, Bostancı 2015, Photo Credit: Aybala Hancan Photography

Temmuz 2015’ten bu yana Kadıköy Anneleri olarak Migros TV Anne-Çocuk kategorisi ile bir ortak çalışmamız mevcut. Burada anneler ve babalar, kendi evlerinde, çocuklarıyla yaşadıkları deneyimleri ve ev içi aktiviteleri diğer annelere ilham vermek amacıyla belli bir kurguda video formatına getiriyor. Artık materyallerden gitar yapımından bebek banyosuna, anne sütlü dondurma tarifinden evde oyun hamuru yapımına pek çok konuda bilgilerimizi paylaştığımı bu videolara ilgi ve tepkiler çok güzel! Ayrıca buradan da duyuru yapmış olalım, bebeklerine ileride bir hatıra kalmasını isteyen, diğer annelere deneyimledikleri ve naçizane bildikleriyle ilham vermek istene anne ve babaları birlikte video çekmeye davet ediyoruz!

Yine Kadıköy Anneleri’nin daha fazla insana ulaşması ve hayatlarını kolaylaştırması için farklı projelerimiz var ancak  şimdilik bunların detayları bizde kalsın 🙂

Kısacası herkesin hamileliği, doğumu, lohusalığı, emzirme süreci ve en nihayetinde anneliği kendine. Kadıköy Anneleri&Kadikoy Moms ise sıcak, samimi, hepsi de biricik olan deneyimlerin paylaşıldığı, “en doğru”, “en iyi”, “en güzel” iddiası olmayan, kapıları yalnızca desteğe açık bir platform. Sizi de aramızda görmek için sabırsızlanıyoruz!

ka-0412-04
Küçük Kitap Kurtları Güz Buluşması, İyi Cüceler 2015, Proto Credit. Aybala Hancan Photography
Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar