Küçük Kitap Kurtları 2016 Bahar Buluşması

Sevgili Kadıköy Anneleri merhaba,ka-02-06-2015-01

Dün akşamüstü Oğlum İda ile parktan dönerken kırlangıçları gördüm. “Yaşasın Nisan geldi!” dedim içimden. Bu ayı küçüklüğümden beri çok severim. Şimdi benim için çok özel anlamları da var. 14 Nisan oğlumun doğum günü. O gün akşam Moda Parkında olacağız. Dileyen ve tanışmak isteyenleri kumda oynamaya bekleriz 🙂 23 Nisan da kitaplarımın kahramanı Tilki Toni’nin doğum günü. Bundan tam iki yıl önce oğlumu kucağıma aldıktan bir hafta sonra “İyi ki Varsın Tilki Toni” kitaplarımı elime almış ve çifte mutluluk yaşamıştım.

Her şey bundan tam 10 yıl önce başladı… Halen çalıştığım Terakki Vakfı Okulları’nın Avrupa Projeleri Koordinatörlüğü odası aynı zamanda Program ve Materyal Geliştirme’nin de odasıydı. O zamanlar uzman olarak öğretmenlerin öğrenme materyali geliştirmesine destek vermek için o birimde görev ka-27-07-2015-06yapıyordum. Okuldan ayrılan Avrupa Projeleri Koordinatörünün dolabı bana kalmıştı. Dolabı temizlerken onunla karşılaştım. Dolabın içinde oturmuş öylece bana bakıyordu. Yumuşacık ipek gibi tüyleri parıldıyor, bal rengi gözleri sevgiyle gülümsüyordu. O gezgin tilki Tilki Toni’den bir başkası değildi. Onu görür görmez çok ama çok sevmiştim. Ne derler bilirsiniz bazılarında şeytan tüyü vardır. İşte o da onlardan biriydi. Kısa sürede dost olduk. Yaratıcı drama derslerine girmeye başladığımda onu öğrencilerimle tanıştırdım. Çocukların problem çözme, empati tutumları geliştirmeleri konusunda onunla birlikte çalıştık. Hatta birlikte yaptığımız buka-0412-04 çalışmaların ürünlerini pek çok akademik platformda sunduk. Zamanla Tilki Toni benden çok daha fazla tanınır oldu. Facebook grubu bile açıldı. Öğrencilerim onu çok sevmişti. Her gün onlarca mektup, hediye ve çok sevdiği kurabiye alıyordu. Öğrencilerim büyüdükten sonra bile lise sıralarındayken dahi onu soruyorlardı. Hatta bazıları benim adımı unutup onu adını hatırlıyorlardı. İş böyle olunca Tilki Toni’nin başka çocuklarla tanışması da kaçınılmazdı. Bu süreçte sevgili eşim Hasan Nami’nin yazmam konusundaki ısrarı beni harekete geçirdi. Süreç tam üç yıl sürdü. Sevgili yayıncım Asya Çağlar’ın ve editörlerimizin bana olan desteği ve sancılı olan çizer arayışımız sonucu Sevgili Şebnem Aydın ka-05042016-01Gündüz’ün muhteşem resimleriyle Tilki Toni ilk beş ayda üç baskıya ulaştı ve bu üç yıllık süreçte binlerce çocukla buluştu. Pek çok devlet ve özel okulun listesinde yer almaya başladı. Artık her hafta onunla ilgili bir geri bildirim almak ise harika. Bu yüzden sanırım bu 23 Nisan’da harika bir doğum günü hak ediyor 🙂 “Eeee kambersiz düğün olur mu?” dediğinizi duyar gibiyim. Olmaz tabii. Ben hiç sizsiz bir şey yapar mıyım? Kadıköy Anneleri’ndeki İlk Kitaplığım köşem benim için çok değerli. Sevgili Aslı’ya buradan tekrar teşekkür ederim. Bir yılı aşkın süredir onlarca çocuk kitabı tanıtım/eleştiri yazısı yazdım ve sizlerin desteği ile tam üç buluşma düzenledik. Şimdi sıra geldi Küçük Kitap Kurtları Bahar Buluşması’na. Ben buluşmada Tilki Toni’min doğum gününü birlikte kutlayalım dedim. Küçük Kitap Kurtlarını 23 Nisan 2016 Cumartesi günü saat 13.00’de Moda Sahnesi’ne bekliyorum. Görüşmek üzere…

Not: Küçüklüğümün Yeşim Ablası ve Kargası Rüzgâr Gülü’ne yani saygıdeğer dostumuz Yeşim Dorman’a saygı ile…

Ne?

“İyi ki Varsın Tilki Toni” adlı Tek Kişilik Performansın Kadıköy Annelerine ve Kadıköy Çocuklarına Özel  yapılan “Küçük Kitap Kurtları Bahar Buluşması” için sergilenmesi

Kimler Katılabilir?

“İyi ki Varsın Tilki Toni 1 Arkadaşlık Puding Gibidir” ve “İyi ki Varsın Tilki Toni 2 Beş Duyu Zaman Dipsiz Bir Kuyu” adlı kitaplar, 06- 09 yaş grubu içindir. Ancak performansı 04 – 06 yaş grubu da takip edip, zevk alabilir.

Ne Zaman?

23 Nisan 2016 Cumartesi / 13.00 – 14.00 saatleri arası

Nerede?

MODA SAHNESİ
Caferağa Mah. General Asım Gündüz Cad.
Halil Ethem Sok. No:34/27 Kadıköy/İstanbul
Gişe Tel: 216 330 58 00

Program Nasıl?

12.45-13.00 Toplanma ve biletlerin alınması.

Performans bileti 1 adet Tilki Toni kitabıdır. Bilet çocuk ya da yetişkin her birey içindir. Dileyenler bileti yanikaleydoskop logo kitabı almak yerine askıda kitap bırakabilirler. Askıda bırakılan kitap ücretleri ile Bir Başka Okul Mümkün Derneği İstanbul Girişimi tarafından Moda’da açılacak olan anaokuluna kitaplık oluşturulacaktır. Bir kitabın ücreti 8 liradır.

13.00-13.40  “İyi Ki Varsın Tilki Toni” Adlı performans

Sanat eğitimcisi Hafize Çınar Güner’in ilk çocuk edebiyatı dizisi olan “İyi Ki Varsın Tilki Toni” adlı kitaplarıyla ilgili yapılacak bu performansta;  izleyiciler Deniz’in olağandışı, olağanüstü, harika, inanılmaz sevimli ve dünyada bir eşi, benzeri olmayan arkadaşı Tilki Toni ile tanışıp onunla sohbet etme dahası maceralarını onun ağzından dinleme fırsatı bulacaklardır.

ka-06042016-02Tilki Toni, Kuzey Avustralyalıdır ve evet, çok çok “özel” bir tilkidir. Boyunun küçük olmasına karşılık yetenekleri büyüktür! Daha çocukken, tüm dünyayı dolaşmaya, farklı insanlar ve hayvanlar tanımaya karar vermiştir. O bir ressamdır ve dünyadaki her şeyi görerek resmini yapmak istemektedir. Bir gün ormana gelen bir gezginin çantasına gizlice girmiş böylece yolculuğu başlamıştır. O zamandan beri o kadar çok ülke görmüştü ki sayısını kendisi de hatırlamıyor. Her ülkede yeni hayvanlarla, farklı diller konuşan çocuklarla tanışmış, hepsiyle hemen anlaşmıştır. Kendisiyle yeni tanışacak çocuklardan da üç ricası vardır; çok fazla yüksek sesle ve hep bir ağızdan konuşulmasından pek hoşlanmaz. Güzel, kabarık ve yumuşacık kuyruğu onun için çok özeldir. Kuyruğuna dikkatli ve özenli olunmasını ister. Son olarak en önemlisi o çocuklar tarafından sevilmek, kabul görmek, arkadaş olmak ister. Kendisine “sen bir kuklasın” denmesinden hiç hoşlanmaz. Bunu duyar duymaz sırt çantasının içine geri atlar ve üzülür. Bir de kurabiye ikram eden olursa hiç hayır diyemez!

13.40-13.50 İmza

Dileyen katılımcılar için Tilki Toni kitapları yazarı tarafından imzalanacaktır.

13.50 – 14.00 Çekilişli hediyelerin taktimi ve ikram

Çekiliş Hediyeleri Neler?

* 2 kişiye Seslenen Kitaptan Hafize Çınar Güner’in Kelime Yayınları’ndan çıkan “İyi ki Varsın Tilki Toni 1ka-06042016-04 Arkadaşlık Puding Gibidir” adlı kitap kuponu ve yine 2 kişiye  “İyi ki Varsın Tilki Toni 2 Beş Duyu Zaman Dipsiz Bir Kuyu” adlı kitap kuponu hediye edilecektir. Böylelikle küçük kitap kurtları Tilki Toni serisini yazarının sesinden dinleme şansı yakalayacaklardır.

* 2 kişiye Seslenen Kitaptan Özlem Kalaça Yurdakul’un BBOM Yayınlarından çıkan Anne Baba Kumandasıadlı kitabının kuponu hediye verilecektir. Bu kuponu kazananlar da kitabı yazarının sesinden dinleyebileceklerdir.

* 2 kişiye yine Seslenen Kitaptan Şebnem Oral’ın Kelime Yayınları’ndan çıkan  “Müzikli Masal Sepeti 1” adlı kitabının kuponu hediye edecektir. Hediye sahibi Oral’ın sesinden Türkçe ve İngilizce olarak masalları dinleyebilecekler ve şarkıları onunla söyleyebileceklerdir. Kendisi ile daha önce yaptığımız röportajı buradan okuyabilirsiniz.

ka-05042016-05* Kurucusu Kadıköy Annesi olan Sevgili Dila Alişanoğlu olan Tamamanneden 2 kişiye tilki el kuklası.

* Tilki Toni için şiddetsiz iletişim çok önemli bir konu. Serinin ilk kitabını okuyanlar ne demek istendiğini anlayacaklardır. Bu önem nedeniyle Dr. Onaran’dan (ZenWorld Anne-Baba Akademisi ve Attachment Parenting International Turkiye Kurucusu) 1 kişiye “1 saatlik Ücretsiz Ebeveyn Koçluğu” (Özel Seans) Ebeveynliğe dair ihtiyacınız olan her konuda danışma ve aile değerlendirme seansı hediye edilecektir. Danışma konuları: pozitif disiplin, bebek işaret dili, erken İngilizceka-02102015-05 edinimi, uyku düzeni, doğal beslenme, zekâ gelişimi, dil gelişimi, eşler arası iletişim, doğum sonrası romans, ayrılık kaygısı, kardeşler arası iletişim, okula mutlu başlangıç, okul performansı, doğal ebeveynlik. Kendisi ile daha önce Kadıköy Anneleri için yaptığımız röportaj buradan okunabilir.

İkram var mı?

GekoOdan Tilki Toni’nin çok sevdiği organik, sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli üzümlü kurabiyeler.

GekoO, çocuk ve hamileler başta olmak üzere, doğal ve sağlıklı beslenmek isteyen herkese, lezzetli ve doğa dostu ürünler sunmayı hedefleyen bir sosyal ve eko-girişimdir. ka-06042016-06İlk Kitaplığımın İda’sı bu doğa dostu ürünlere bayılıyor. Daha önce Küçük Kitap Kurtları Kış Buluşması’nda da harika ikramlarla bizimle olan GekoO ile çocuklarımızın düş ve düşünce dünyasını  beslerken ham madde temini, işleme ve pazarlamanın tüm aşamalarında, karbon ayak izi, geri dönüşüm gibi, doğa dostu üretim ve tüketim ilkelerine dikkat eden duyarlı bir markanın sağlıklı ürünleriyle karınlarını da doyuralım diye düşündük. Hepimize şimdiden afiyet olsun!

Ayrıca bu özel günün fotoğrafları bir Kadıköy Annesi olan Esra Bıçakçı İnal tarafından çekilecek.

Ücretli mi?

Performans bileti 1 adet Tilki Toni kitabıdır. Bilet çocuk ya da yetişkin her birey içindir. Dileyenler bileti yani kitabı almak yerine askıda kitap uygulamasına katılabilirler. Askıya bırakılan kitap ücretleri ile Bir Başka Okul Mümkün Derneği İstanbul Girişimi tarafından Moda’da açılacak olan anaokuluna kitaplık oluşturulacaktır. Bir kitabın ücreti 8 liradır.

Kayıt Gerekli mi? 

Mekânın kapasitesini aşmamak adına kesin katılım durumunu kişi sayıyla birlikte bu sitedeki gönderinin altına yorum olarak yazması gerekmektedir. Ayrıca çekilişle verilecek hediyeler için aşağıda yorum yazan kişilerin isimlerini baz alınacaktır. Siteye yorum yazanlar arasında 21 Nisan 2016 Perşembe günü çekiliş yapılacak ve çekiliş sonuçları 22 Nisan 2016 Cuma günü ilan edilecektir.  Hediyelerin taktimi ise 23 Nisan 2016 Cumartesi günü performans sonrası yapılacaktır. Hediye kazanan ancak o gün performansa gelemeyen katılımcılar maalesef haklarını kaybedeceklerdir. Bu arada facebook üzerinden açtığımız etkinlik sayfamızda kayıt olunması hatırlatılır. Ancak etkinlik daveti yorumları değil Kadıköy Anneleri web sitesine etkinlik sayfasının altına yorumların değerlendirileceği bir kez daha önemle ifade edilir.

Tüm büyük, küçük kitap kurtlarını buluşmamıza bekliyoruz!

Sevgiler,

ka-05042016-07

[author title=”Hafize Güner” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2015/01/ka_ozum_foto.jpg”]İda’nın annesi, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni, yaratıcı drama uzmanı/öğretmeni, çocuk yogası eğitmeni, drama/tiyatro ve çocuk kitapları yazarı. Şimdilerde Terakki Vakfı Okulları’nda çalışıyor. Moda’da yaşıyor. Dört kedisi, sokak köpekleri, Tilki Toni kitapları ve biricik eşiyle huzurlu ve mutlu.[/author]

Hafize Çınar Güner
Hafize Çınar Günerhttps://kadikoyanneleri.com/category/ilk-kitapligim/
1976 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında yüksek lisansını ise Yaratıcı Drama alanında tamamladı. “İlköğretimde Yaratıcı Drama” ve “Eğitim İçin Tiyatro” kitapları yayımlandı. Oluşturduğu sanat ve oyun yoluyla öğrenme tasarımları pek çok konferans ve kongre programında yer aldı. Sekiz yıl önce yayımlanan ilk göz ağrısı “İyi ki Varsın Tilki Toni” adlı serisinin ardından ise şu ana kadar farklı yayınevlerinden yayınlanmış ve yayına hazırlan yirmi çocuk kitabı bulunuyor. Yirmi yılı aşkın bir süredir çocuklarla çalışıyor ve 2005 yılından bu yana Terakki Vakfı Okulları'nda yaratıcı drama ve tiyatro öğretmenliği yapıyor. Bir web sitesindeki “İlk Kitaplığım” adlı köşesinde resimli kitaplar hakkında yazılar yazıyor ve mevsimde bir defa olmak üzere Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyor. Yürüttüğü “Masal Yoga” atölyeleriyle kitabevleri, okullar, fuarlar, kütüphaneler ve parklarda pek çok çocuğu masallarla buluşturuyor. Okuma kültürünün yaygınlaşması adına çeşitli sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor ve yürütüyor. Kadıköy Belediyesi Moda Gönüllü Evi'nde mahalle eliyle açılan Moda Çocuk Kitaplığı'nın koordinatörlüğünü yapıyor. Cumhuriyet Kitap Eki’nin “Taş-Kâğıt-Makas” isimli çocuk ve gençlik edebiyatı sayfasının ardından şimdi ise Sanat Kritik’te çocuk kitaplarını yorumluyor. Eşi, oğlu ve kedileriyle birlikte Moda’da yaşıyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar

27 YORUMLAR

  1. Sevgili Kadıköy Anneleri!

    Yarın Moda Sahnesi nde düzenleyeceğimz ‪#‎KüçükKitapKurtları‬ Bahar Buluşması çekilişimizi instagram hesabımız üzerindne gerçekleştirdik. Tam 12 videoda 12 talihliyi belirledik. Bu hediyelerin sahibi olabilmek için yarın yanımızda olmanız gerekmekte çünkü elden teslim yapacağız:) Bekliyoruz! İşte hediye kazanan isim listesi: tüm videoları izlemek isterseniz instagram hesabımıza bakabilirsiniz: https://www.instagram.com/kadikoyanneleri/

    1-ÖZGE KAYALAR DÜLGER: Seslenen Kitaptan Hafize Çınar Güner’in Kelime Yayınları ndan çıkan “İyi ki Varsın Tilki Toni 1 Arkadaşlık Puding Gibidir” adlı kitap kuponu

    2- MURAT TABAKÇI: Seslenen Kitaptan Hafize Çınar Güner’in Kelime Yayınları ndan çıkan “İyi ki Varsın Tilki Toni 1 Arkadaşlık Puding Gibidir” adlı kitap kuponu

    3-VERA HORASANCIYAN: Seslenen Kitap tan Özlem Kalaça Yurdakul’un Başka Bir Okul Mümkün Yayınlarından çıkan “Anne Baba Kumandası” adlı kitabının kuponu

    4- ŞAFAK HANEDAN FIRTIN: Seslenen Kitap tan Özlem Kalaça Yurdakul’un Başka Bir Okul Mümkün Yayınlarından çıkan “Anne Baba Kumandası” adlı kitabının kuponu

    5- SULTAN YEŞER: Seslenen Kitaptan Sebnem Oral ’ın Kelime Yayınları’ndan çıkan “Müzikli Masal Sepeti 1” adlı kitabının kuponu

    6- KÜRŞAT GÜRÇAY: Seslenen Kitaptan Sebnem Oral ’ın Kelime Yayınları’ndan çıkan “Müzikli Masal Sepeti 1” adlı kitabının kuponu

    7- BANU SARTAY: Seslenen Kitaptan Hafize Çınar Güner’in Kelime Yayınları’ndan çıkan “İyi ki Varsın Tilki Toni 2 Beş Duyu Zaman Dipsiz Bir Kuyu” adlı kitap kuponu

    8- BAŞAK DOLU: Seslenen Kitaptan Hafize Çınar Güner’in Kelime Yayınları’ndan çıkan “İyi ki Varsın Tilki Toni 2 Beş Duyu Zaman Dipsiz Bir Kuyu” adlı kitap kuponu

    9-LİNDA AKER PEHLEVAN: Tamamanne‘den tilki el kuklası.

    10-ÖZLEMBAYRAM AKBAY: Tamamanne‘den tilki el kuklası.

    11- PINAR İŞBİLEN ATİK: ZenWorld International, By Dr. Onaran. Positive Parenting and Expat Support ve Attachment Parenting International, Turkey/TÜRKİYE DOĞAL Ebeveynlik Destek kurucusu Dr. Onaran’dan “1 saatlik ebeveyn danismanligi/aileici iletisim koclugu seansi” öngörüşme ve degerlendirme.

    12-AYCAN YÜKSEL AKÇİL: 1ZenWorld International, By Dr. Onaran. Positive Parenting… ve Attachment Parenting International, Turkey/TÜRKİYE DOĞAL… kurucusu Dr. Onaran’dan 1 saatlik ciftdilli atolye. Herkese tebrikler!

    • Merhaba, sizin kaydınızı zaten önceki yorumunuza istinaden almıştık 🙂 Bol şans!

  2. merhabalar geçen hafta yazmıştım ama göremedim yorumumu tekrar yazıyorum. Haftaya 3.5 yaşındaki kızım Leyla ile biz de sizlerleyiz . Görüşmek üzere aycin5@yahoo.com

  3. 5.5 yaşındaki kızım Masal ile birlikte katılmayı düşünüyoruz. Sevgiler

  4. Merhaba,
    Oğlum 1.5 yaşında. Etkinlik için bir yaş sınırı var mıdır? 1.5 yaş uygun olur mu? Olmazsa da mutlaka askıda kitap almak istiyorum. Yalnızca etkinlik günü gişeden mi alınabilir askıda kitap?

    • Başak Hanım merhaba,
      Sanırım oğlunuz için daha erken 🙂 Kitapları 16 Nisan 2016 itibaren Moda Sahnesinin gişesine bırakmayı planlıyoruz. 23 Nisan 2016 oyun saatine kadar gidip satın alabilir ya da askıda kitap uygulamasına katılabilirsiniz. İlginiz için çok teşekkür ederim.

Yoruma kapalı.