Küçük Kitap Kurtları 2016 Güz Buluşması

Sevgili Kadıköy Anneleri merhaba,

ka-27-07-2015-06
Küçük Kitap Kurtları Yaz Buluşması, Haziran 2015, İyi Cüceler

Yine beni yeni bir buluşma heyecanı sardı. Nasıl sarmasın? Her buluşmada harika insanlarla tanışıyorum ve yepyeni deneyimler ediniyorum. Bu güz buluşmasında da öyle olacağına eminim. Üstelik bu kez mekânımız bir kitapevi ya da bir tiyatro stüdyosu değil bir mahalle pazarı. Evet, evet yanlış duymadınız. 40 Tahta Mahalle Pazarı’nda rengârenk sonbahar meyve ve sebzelerinin arasında, bin bir çeşit kokuyu ve eşsiz tatları duyumsayarak küçük kitap kurtları için İlk Kitaplığım’dan seçtiğim kitapları okuyacağım. Balkabakları, kestaneler, ayvalar, narlar… ve sonbahar temalı kitaplar tam bir güz buluşması olacak 🙂 Dünya çocuk kitapları haftasında Clup  Quartier’ in tarihi bahçesinde keyifli bir saat geçireceğiz. Hem güzel bir sonbahar günün tadını komşularla, dostlarla çıkartmak, hem doğal ekolojik, organik ürünleri birlikte tatmak hem de nitelikli çocuk kitaplarıyla buluşmak için tüm kitap kurtlarını kendi kitaplığından seçtikleri bir kitapla birlikte 19 Kasım 2016, Cumartesi günü, saat 11.00’de güz buluşmamıza bekliyoruz.

Ne?

ka-0412-04
Küçük Kitap Kurtları Güz Buluşması, Ekim 2015 İyi Cüceler

Kadıköy Annelerine/Babalarına ve Kadıköy Bebeklerine/Çocuklarına Özel  “Küçük Kitap Kurtları Güz Buluşması”

Kimler Katılabilir?

Her yaş grubundan bebekler, çocuklar, anneler, babalar, bakıcılar, anneanneler, babaanneler, teyzeler, dedeler… Kitap ve sonbaharı seven herkes!

Ne Zaman?

19 Kasım 2016 Cumartesi günü / 11.00 – 12.00 saatleri arası

Nerede?

ka-05042016-01
Küçük Kitap Kurtları, Ocak 2016, İyi Cüceler

Buluşmamızı 40 Tahta Mahalle Pazarı’nda yapacağız. Pazarın ismi “40 Tahta” çünkü 40 tezgâh var, “Mahalle Pazarı” çünkü özlediğimiz mahalle ruhunu canlandırmak isteniyor. Pazarda yer alan 40 tezgâhta, sebze, meyve, kuşkonmaz, doğadan toplama mantar, istiridye mantarı, narenciye, yeşillik, süt ve süt ürünleri, bal ve arı ürünleri, yumurta, ekmek ve pastacılık ürünleri, zeytinyağı ve bakkaliye ürünlerini bulabilirsiniz. Ayrıca, her hafta Moda’nın en güzel bahçelerinden birine sahip olan Club Quartier’de farklı aktivite, etkinlik ve atölye çalışmaları ile ziyaretçilerimize keyifli zamanlar hazırlanıyor. Kısacası, 40 Tahta Mahalle Pazarı’nda hem karnınızı hem de ruhunuzu doyurabilirsiniz.

Adres: Saint Josephliler Derneği Sosyal Tesisleri, Caferağa Mah. Hülya Sok, No: 5, Kadıköy, İstanbul

Küçük Kitap Kurtları Bahar Buluşması, Nisan 2016-Moda Sahne
Küçük Kitap Kurtları Bahar Buluşması, Nisan 2016-Moda Sahne

facebook/40tahtamahallepazari

Instagram/40tahtamahallepazari

(Havanın aşırı soğuk ya da yağışlı olması durumunda buluşma aynı adreste ancak bahçe yerine  Cafe Pavio’nun içerisinde yapılacaktır.)

Program Nasıl?

11.00-11.15 Toplanma, sohbet, muhabbet ve getirilen kitapların masaya yerleştirilmesi

ka-28102016-03
Küçük Kitap Kurtları Yaz Buluşması, Haziran 2016, Mutlu Fil Kitabevi

11.15-11.45  Hafize Güner tarafından İlk Kitaplığım raflarından seçilen kitapların küçük kitap kurtlarına okunması

11.45 – 12.00 İkram, kitap masasından kitap alma ve toplu fotoğraf çekimi

İkram ve Hediyeler Neler?

Buluşma taptaze, doğal mis kokulu meyve ve sebzelerin olduğu pazarda olur da ikram olmaz mı? 40 Tahta Mahalle Pazarı katılımcıları bizler için sonbahar sebze ve meyvelerinden oluşan harika bir masa hazırlayacaklar. Yiyecekleri hem tadıp hem de dilersek yandaki tezgahlardan alabileceğiz.

Meyve ve sebze ikramı yanı sıra bizi buluşmalarımızda yalnız bırakmayan Tatlıada’nın Kurucusu Sevgili Zeynep,kucukkitapkurtlari2016guzbulusmasi-1 küçük kitap kurtları için üzerinde sonbahar figürleri olan lezzetli cup kekler hazırlayacak. Geçen sene güz buluşmamızda da bizlere üzerinde o gün anlatılan masalın kahramanının resmi olan ev yapımı kurabiyeler hazırlamıştı. Hem lezzetine hem de görüntüsüne bayılmıştık Kaliteli ve sağlıklı malzemeler kullanması elbette işin sırrı ama asıl sır sanırım ellerinde, parmaklarındaki sihirde. Kendisinin neler yaptığını merak edenler onu burada takip edebilirler. Şimdiden hepimize afiyet olsun 🙂

Hediyeler kısmına gelince bu kez çekilişli hediyelerimiz yok. Odağımızın sadece kitap ve sonbahar olmasını istedik. Bu yüzden buluşmamıza gelen herkesten bir adet çocuk kitabı getirmesini istiyoruz. Bu kitap yeni alınmış da olabilir kullanılmış da. Yırtık, boyanmış, kesilmiş kısacası fazlaca yıpranmış olamaması konusunda hassas davranacağınızı biliyoruz. Kitaplar paketlenmeden bir masaya dizilecek, konulacaktır. Her katılımcı buluşma sonrası kendi kitabı dışında masadan istediği başka bir kitabı alarak buluşmadan ayrılacaktır. Böylece Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nda kitap değiş tokuşu yapmış olacağız. Ayrıca herkes bir hediyeyle buluşmadan ayrılacak 🙂

Buluşmanın fotoğraflarını ise Clup  Quartier’ın grafik tasarımcısı ve sosyal medya sorumlusu Ece Tekbaşaran çekecek, bizim için güzel anları donduracaktır.

Ücretli mi?

Sizlerin de bildiğiniz gibi buluşmalarımızın giriş bileti her zaman bir kitap oluyor. Bu buluşma için de öyleka-021020102 olmasını düşündük. Ancak bu kez kitabın sizler tarafından getirmesini istiyoruz. Küçük kitap kurtları kendi kitaplıklarından seçtiği ya da yeni satın aldıkları bir kitabı buluşmamıza getirerek başka bir kitap kurdun için masamıza yerleştirecek. Kitabın yırtık, boyanmış, kesilmiş kısacası fazlaca yıpranmış olamaması konusunda tüm katılımcılarımızın özenli davranacağınızı biliyoruz. Kitaplar paketlenmeden bir masaya dizilecek, konulacak. Böylece fazladan ambalaj kullanmayacağımız gibi kitapları da görüp dilediğimizi seçebileceğiz. Çünkü her katılımcı kitap okuma saati sonrası kendi kitabı dışında istediği başka bir kitabı alarak buluşmadan ayrılacak. Böylece Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nda kitap değiş tokuşu yapmış olacağız. Ne güzel öyle değil mi? 🙂

Kayıt Gerekiyor mu?

Elbette ki bu buluşmayı düzenleyen bizler bazı hususların belirlenmesi açısından katılımcı sayısını önceden bilmek istiyoruz. Kaç kişinin ve kaç yaş grubu aralığının katılacağını bilmek mekanı, kitapları ve ikramı ayarlamak için iyi olacaktır. Bu nedenle katılım durumunuzu sayı, yaş grubu ve mümkünse getireceğiniz kitabın adıyla birlikte buluşma metninin altındaki yorum kısmına yazmanızı diliyoruz. Bu arada facebook üzerinden açtığımız etkinlik sayfamıza da kayıt olursanız çok seviniriz. Ancak etkinlik daveti sayfasındaki yorumların değil Kadıköy Anneleri web sitemizdeki etkinlik sayfasının altına yazılan yorumları değerlendirileceğimizi bir kez daha önemle ifade ederiz.

Tüm büyük, küçük kitap kurtlarını buluşmamıza bekliyoruz!

Sevgiler,

[author title=”Hafize Güner” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2015/01/ka_ozum_foto.jpg”]İda’nın annesi, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni, yaratıcı drama uzmanı/öğretmeni, çocuk yogası eğitmeni, drama/tiyatro ve çocuk kitapları yazarı. Şimdilerde Terakki Vakfı Okulları’nda çalışıyor. Moda’da yaşıyor. Dört kedisi, sokak köpekleri, Tilki Toni kitapları ve biricik eşiyle huzurlu ve mutlu.[/author]

kucukkitapkurtlari2016guzbulusmasi-2 kucukkitapkurtlari2016guzbulusmasi-1

Not: Daha önceki buluşmalarımızı kaçıran, merak eden ve özleyenler için;

KÜÇÜK KİTAP KURTLARI BULUŞMALARI:

YAZ BULUŞMASI: 20 Haziran 2015

https://kadikoyanneleri.com/2015/06/kucuk-kitap-kurtlari-yaz-bulusmasi/

https://www.facebook.com/445049455631667/photos/?tab=album&album_id=634214673381810

GÜZ BULUŞMASI: 10 Ekim 2015

https://kadikoyanneleri.com/2015/10/kucuk-kitap-kurtlari-guz-bulusmasi/

https://www.facebook.com/445049455631667/photos/?tab=album&album_id=679046995565244

KIŞ BULUŞMASI: 23 Ocak 2016

https://kadikoyanneleri.com/2016/01/kucuk-kitap-kurtlari-kis-bulusmasi/

https://www.facebook.com/445049455631667/photos/?tab=album&album_id=717825321687411

BAHAR BULUŞMASI: 23 Nisan 2016

https://kadikoyanneleri.com/2016/04/kucuk-kitap-kurtlari-bahar-bulusmasi/

https://www.facebook.com/445049455631667/photos/?tab=album&album_id=766559210147355

YAZ BULUŞMASI: 25 Haziran 2016

https://kadikoyanneleri.com/2016/06/kucuk-kitap-kurtlari-yaz-bulusmasi-2/

https://www.facebook.com/kadikoyanneleri/photos/?tab=album&album_id=803754719761137

Hafize Çınar Güner
Hafize Çınar Günerhttps://kadikoyanneleri.com/category/ilk-kitapligim/
1976 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında yüksek lisansını ise Yaratıcı Drama alanında tamamladı. “İlköğretimde Yaratıcı Drama” ve “Eğitim İçin Tiyatro” kitapları yayımlandı. Oluşturduğu sanat ve oyun yoluyla öğrenme tasarımları pek çok konferans ve kongre programında yer aldı. Sekiz yıl önce yayımlanan ilk göz ağrısı “İyi ki Varsın Tilki Toni” adlı serisinin ardından ise şu ana kadar farklı yayınevlerinden yayınlanmış ve yayına hazırlan yirmi çocuk kitabı bulunuyor. Yirmi yılı aşkın bir süredir çocuklarla çalışıyor ve 2005 yılından bu yana Terakki Vakfı Okulları'nda yaratıcı drama ve tiyatro öğretmenliği yapıyor. Bir web sitesindeki “İlk Kitaplığım” adlı köşesinde resimli kitaplar hakkında yazılar yazıyor ve mevsimde bir defa olmak üzere Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyor. Yürüttüğü “Masal Yoga” atölyeleriyle kitabevleri, okullar, fuarlar, kütüphaneler ve parklarda pek çok çocuğu masallarla buluşturuyor. Okuma kültürünün yaygınlaşması adına çeşitli sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor ve yürütüyor. Kadıköy Belediyesi Moda Gönüllü Evi'nde mahalle eliyle açılan Moda Çocuk Kitaplığı'nın koordinatörlüğünü yapıyor. Cumhuriyet Kitap Eki’nin “Taş-Kâğıt-Makas” isimli çocuk ve gençlik edebiyatı sayfasının ardından şimdi ise Sanat Kritik’te çocuk kitaplarını yorumluyor. Eşi, oğlu ve kedileriyle birlikte Moda’da yaşıyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar