Küçük Kitap Kurtları 2019 Bahar Buluşması

Sevgili Kadıköy Anneleri merhaba,

Bahar yine tüm renkleriyle gelip gri şehrimizi boyadı. Ağaçlar önce parlak yeşile bulandı sonra da rengârenk çiçeklerle donandılar. Sahi ne kadar tanıyoruz ağaçları? Bahçemizdeki, sokağımızdaki, pakımızdaki ağaçların isimlerini biliyor mu çocuklarımız? Dilerseniz gelin “İda ve Mila Zürafan Ne Sever?” adlı kitabın rehberliğinde hem ağaçları tanıyalım hem de yepyeni, harika bir mekânda hep beraber baharı kutlayalım. Küçük Kitap Kurtları Bahar Buluşmasını 25 Mayıs 2019 Cumartesi günü, saat 15.00’de Caddebostan’daki Books& Cafe’de! Hepinizi buluşmamıza bekliyoruz. İşte ayrıntılar;

[divider]

[foogallery id=”8144″]

[divider]

Ne?
Dinozor Çocuk tarafından basılan İda ve Mila serisinin ikinci kitabı “Zürafan Ne Sever?” yazarı tarafından katılımcılara okunacaktır. Aynı zamanda drama/ tiyatro öğretmeni olan yazar Hafize Çınar Güner’in bu oyunsu okumasının ardından kitabın çizeri Müjde Başkale rehberliğinde ağaçlardan toplanmış yapraklar incelenecek ve bu yapraklar ile farklı artık materyaller kullanılarak kolaj çalışması yapılacaktır.

İda ve Mila iki yakın arkadaştır. Birbirleriyle oyuncaklarını, yiyeceklerini, giysilerini ve boyalarını ama en çok da hayallerini paylaşırlar. Bu iki arkadaşın renkli ve çocuksu dünyasında bir geziye çıkacağız. Mila’nın hasta zürafasını iyileştirmek için İda’nın sunacağı türlü türlü öneriye tanık olacağız. Çınar, söğüt, meşe, atkestanesi ve diğerleri… Acaba hangi ağacın yaprakları minik zürafaya şifa olabilir?

Kimler Katılabilir?
02- 07 yaş grubundaki küçük kitap kurtları

Ne Zaman?
25 Mayıs 2019 Cumartesi günü, 15.00 – 16.00 saatleri arası

Nerede?

Geçtiğimiz ay Caddebostan’da biz anneler için harika bir mekân açıldı. Dilerseniz yalnız gidip kendiniz için kitap bakabileceğiniz, kafa dinleyip çalışabileceğiniz ve ya dilerseniz arkadaşlarınızla buluşup sohbet edeceğiniz ya da çocuğunuzla gidip hem nitelikli çocuk kitapları okuyabileceğiniz, satın alabileceğiniz hem de bir lezzetli ve sağlıklı yiyecekler yiyebileceğiniz bu mekânı geçen ay oğlumla ziyaret edince buluşmamız için burasının şahane olacağını düşündüm. Caddebostan’daki Books&Cafe’yi siz de çok seveceksiniz. Buluşmamıza özel olarak mekânın cafesinde Kadıköy Annelerine %20 indirim yapılacaktır.

Adres: Caddebostan Mahallesi, Vezir Sokak, No: 4A/1 Caddebostan- Kadıköy/ İstanbul

Telefon: 0216 4112233

[divider]

[clickToTweet tweet=”Küçük Kitap Kurtları 2019 Bahar Buluşması’na Herkes Davetli!” quote=”Buluşmaya Kitap Sever Dostlarınızı Da Davet Edin!” theme=”style3″]

[divider]

Program Nasıl?

15.00-15.10 Toplanma ve kitabın satın alınması

Buluşmanın giriş bileti, etkinliği yapılacak olan ”İda ve Mila Zürafan Ne Sever?” adlı kitaptır. Dileyenler serinin birinci kitabı olan İda ve Mila Kuş Gibi? ya da İda ve Mila Ressan Kedi Üzüm’ü de tercih edebilirler. Bu kitaplar hakkındaki yazıyı buradan okuyabilirsiniz. Kitabın ücreti 15 liradır.

15.10-15.50  Okuma ve kolaj atölyesi

Dinozor Çocuk tarafından basılan İda ve Mila serisinin ikinci kitabı “Zürafan Ne Sever?” yazarı tarafından katılımcılara okunacaktır. Aynı zamanda drama/ tiyatro öğretmeni olan yazar Hafize Çınar Güner’in bu oyunsu okumasının ardından kitabın çizeri Müjde Başkale rehberliğinde ağaçlardan toplanmış yapraklar incelenecek ve bu yapraklar ile farklı artık materyaller kullanılarak kolaj çalışması yapılacaktır.

15.-50- 16.00 İmza

Etkinlik sonrası kitaplar yazarı ve çizeri tarafından imzalanacaktır.

Kayıt Gerekli mi?

Mekânın kapasitesini aşmamak adına kesin katılım durumunu kişi sayıyla birlikte bu sitedeki gönderinin altına yazılması gerekmektedir.

Büyük, küçük tüm kitap kurtlarını buluşmamıza bekliyoruz! Görüşmek üzere,

Sevgiler,

[author title=”Hafize Güner” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2015/01/ka_ozum_foto.jpg”]1976 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Çocuk Gelişimi ve Eğitimi üzerine, yüksek lisansını ise Yaratıcı Drama üzerine yaptı. Doktora düzeyinde Çocuk Edebiyatı dersleri aldı. 2005 yılından beri Terakki Vakfı Okulları’nda Yaratıcı Drama Uzmanlığı/Öğretmenliği yapıyor. Sanat yoluyla öğrenme, eğitim için tiyatro konusunda projeler yürüttü ve bu konularda bildiriler yayınladı. “Yaratıcı Drama Köprüsü” adlı sempozyumun öncülüğünü ve koordinatörlüğünü yaptı. “İlköğretimde Yaratıcı Drama” ve “Eğitim İçin Tiyatro Uygulamaları” adlı iki kitap yazdı. Tilki Toni’nin yaratıcısı, “İyi Ki Varsın Tilki Toni” serisinin yazarı. “Aslan’ın Doğum Günü” ve “Park Canavarı” adlı resimli çocuk kitapları da bulunan Güner, kitapların çocuk okurla buluşması için sanatsal çalışmalar yürütüyor ve performanslar yapıyor. Çocuk yogası eğitmeni ve aynı zamanda hikaye anlatıcısı olarak  “Masal Yoga” kavramının öncüsü ve yürütücüsü. Şimdilerde “İda ve Mila” adlı  yeni  serisinin yayına hazırlanmasını heyecanla takip ediyor. Serinin ilk kitabı olan Kuş Gibi’nin raflarda yerini almasının sevincini yaşıyor. Kadıköy Anneleri web sitesindeki “İlk Kitaplığım” adlı bu köşede üç yıldır düzenli olarak çocuk edebiyatı yapıtlarını tanıtıyor ve yılda dört kez olmak üzere Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyor. 3.5 yaşındaki oğlu İda, eşi Hasan Nami ve kedileriyle birlikte Moda’da yaşıyor.[/author]

Hafize Çınar Güner
Hafize Çınar Günerhttps://kadikoyanneleri.com/category/ilk-kitapligim/
1976 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında yüksek lisansını ise Yaratıcı Drama alanında tamamladı. “İlköğretimde Yaratıcı Drama” ve “Eğitim İçin Tiyatro” kitapları yayımlandı. Oluşturduğu sanat ve oyun yoluyla öğrenme tasarımları pek çok konferans ve kongre programında yer aldı. Sekiz yıl önce yayımlanan ilk göz ağrısı “İyi ki Varsın Tilki Toni” adlı serisinin ardından ise şu ana kadar farklı yayınevlerinden yayınlanmış ve yayına hazırlan yirmi çocuk kitabı bulunuyor. Yirmi yılı aşkın bir süredir çocuklarla çalışıyor ve 2005 yılından bu yana Terakki Vakfı Okulları'nda yaratıcı drama ve tiyatro öğretmenliği yapıyor. Bir web sitesindeki “İlk Kitaplığım” adlı köşesinde resimli kitaplar hakkında yazılar yazıyor ve mevsimde bir defa olmak üzere Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyor. Yürüttüğü “Masal Yoga” atölyeleriyle kitabevleri, okullar, fuarlar, kütüphaneler ve parklarda pek çok çocuğu masallarla buluşturuyor. Okuma kültürünün yaygınlaşması adına çeşitli sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor ve yürütüyor. Kadıköy Belediyesi Moda Gönüllü Evi'nde mahalle eliyle açılan Moda Çocuk Kitaplığı'nın koordinatörlüğünü yapıyor. Cumhuriyet Kitap Eki’nin “Taş-Kâğıt-Makas” isimli çocuk ve gençlik edebiyatı sayfasının ardından şimdi ise Sanat Kritik’te çocuk kitaplarını yorumluyor. Eşi, oğlu ve kedileriyle birlikte Moda’da yaşıyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar