Özüm’ün Hamilelik Günlüğü: 27. Hafta

Son düzlüğe vardık çok şükür ve artık 3. trimesterdeyiz. 3 ayımız kaldı, en başından beri kendi de erken doğmuş bir anne adayı olarak erken doğum korkumu yavaş yavaş yenmeye başladım. Bu hafta artık Minnoş Hanım için oda bakmaya başladık. Alınan ve hediye gelen herşeyin ortada olması sinirlerimi germeye başladı. Herşey yıkansın ütülensin yerine yerleşsin, içimiz rahat etsin 🙂 Evimize de yakın olduğu için Modoko’nun yolunu tuttuk, evlilik hazırlıklarında mobilya baktığımız günler aklıma geldi, zaman geçiyor… İki tarafı yalnızca bebek mobilyaları satan bir sokaktı, tüm dükkanları tek tek gezdik. Kullanışlı olmasının yanı sıra doğal malzemeden yapılmış olması, boya kokmaması ve bebek için güvenli olması birincil koşulumuzdu.

Bazı mobilyaların boya kokusundan yanına yaklaşamazken bebeği nasıl yatırırız bu kokuda diye kara kara düşündük. Sonunda bulduk gönlümüze göre ancak şimdi ısmarlasan 1 ay sonra geliyormuş. Bence hamilelik sebat etme ve bekleme konusunda biz hamileler için gerçek bir sınav 🙂 Yarın şeker yükleme testimiz var, erkenden kalkıp hastanenin yolunu tutacağız bakalım ne çıkacak. Özelikle son bir haftada karnım iyice büyüdü, şiş burnuma dudaklarım da eklendi. Eşim bana ‘Yahu sen botoks falan mı yaptırdın” deyince durumun vehametini anladım. Parmaklarım da bildiğiniz sosis gibi, artık alyansımı takmıyorum, aslında takıyorum da çıkaramıyorum 🙂 Bol bol su içiyorum ama nafile!

Tetanoz aşımızın ikincisini de olduk bebeğimiz dünyaya geldikten sonra Aile Sağlık Merkezinden bizi arayıp olması gereken aşılar konusunda bilgi vereceklermiş. İstersek özel hastanelerde de yaptırabilirmişiz. Cuma günü yakın arkadaşlarımız Nihan ve Bilal’in tatlı oğulları Arda sağlıkla dünyaya geldi çok şükür. Ziyaretlerine gidip küçük yavruyu kucağıma aldığımda hissettiğim sorumluluk duygusu ve  şaşkınlığı hiç unutamayacağım sanırım. O gün el kadar bir bebekle ne yapacağım sorusu daha belirginleşti kafamda. Ama en büyük destekçim annemle yaptığım iki dakikalık konuşma ve telkinlerle yine çok rahatladım. Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin. Kızım için umarım ben de böyle hissedebileceği bir anne olmayı başarabilirim 🙂

Bizden bu haftalık bu kadar, daha güzel haberlerle haftaya görüşmek üzere!

Özüm Berrakkarasu

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar