Yeni Annelere En Güzel Hediye

Sevdiğiniz bir arkadaşınız ya da akrabanız yeni doğum yaptı ama siz ne almalı bilmiyorsunuz. Üstelik yeni anne pek ketum, ihtiyaçları hakkında hiç ipucu vermiyor. Siz en iyisi klasik hediyeleri bir yana bırakın ve yazımıza bir göz atın. Yeni anneler şaşkın, yorgundur ve yardıma ihtiyaç duyarlar. Hele ki annesi ya da yakınları ona yardıma gelemiyorsa bebekli hayata geçişte çok zorlanabilirler. Aslında bebeği ya da çocuğu ister küçük ister büyük olsun her anne yardıma ihtiyaç duyar. Bu nedenle size aklınıza gelmeyecek “hediye” fikirlerini sıralıyoruz.

Yakın arkadaşlar için:

  • Bebeğine bakayım sen de bir tür at gel istersen, mesela kuaföre git yürüyüşe çık.
  • Bebeğini doyur ve bana bırak ben oyalarım, uyuturum, sen de uyu ( Özellikle ilk 40 gün altın değerinde bir öneri olur)
  • Yapılacak ütü var mı?

Eğer çok yakın değilseniz bu öneriler biraz fazla samimi geliyorsa herkeste işe yarayacak bir seçenek; yemek yapmak. Annenin iyi beslenmeye ihtiyacı var. Eğer aile desteği yoksa emzirme, alt değiştirme maratonunda hele de bebeğin düzeni tam oturmamışken yemek yapmak çok isabetli bir yardım/hediye olacaktır.

Yemek yapıp götürebilirsiniz, buzlukta saklanıp evde yemek yokken kullanılabilecek pratik poşetler  yapabilirsiniz, hatta gidip orada yemek bile hazırlayabilirsiniz.

Bunları sizden talep etmek anne için zor olabilir ama siz teklif ederseniz hoşlarına gidecektir.

Bonus: Anneden bebeği bir 15-20 dk alarak onun bir öğünü sakince yemesine yardımcı olabilirsiniz.


Hale Acun Aydın

İsmet Kaan‘ın annesi, Eminoş’un kızı. Boğaziçi’nden 2006 yılında Siyaset Bilimi ve Uluslarası İlişkiler bölümünden mezun oldu ama pazarlama alanında çalısmaya başladı. 2011’de MBA yaparak işletme ile bağını güçlendirdi. Türk İşi MinimalizmSermest Cafe BüyükadaSergüzeşt Otel Büyükada ve Sergüzest Shop kurucusu. 2013’te koştuğu yarı maratondan sonra ilerde bir gün maraton bitirmeyi hayal ediyor. Kaan’la birlikte hayatı yeniden keşfediyor.

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar