Ücretsiz “Babywearing / Bebek Taşımaya Dair Herşey” Semineri & Atölyesi

GÜNCELLEME // 12.03.2015 Kontenjanımız dolmuştur, bilginize…Yoğun ilginiz için çok teşekkür ederiz!

Bebeğinizi taşıma şeklinizin, onu hayatı boyunca fiziksel ve ruhsal olarak nasıl etkileyeceğini düşündünüz mü hiç? Babywearing, bebek taşıma, ebeveynlerle çocuklar arasında içtenlikli bir ilişkiyi desteklemekle kalmaz, aynı zamanda bebeklerin fiziksel, entelektüel ve sosyal gelişiminin en önemli faktörlerinden biri olarak görülür.

Babywearing: wrap sling, mei tai, pouch sling ya da kanguru…Hangisi sizin favoriniz? Minimalist Anne Hale kendi favorisini daha önce yazmıştı. Bebek taşımak önemli bir konu; hele ki siz bir Kadıköy Annesi’yseniz! Çünkü o gün bebeğinizle ne tür bir aktivite içerisine girebileceğinizi önceden kestiremeyebilirsiniz. Bir bakmışsınız bebeğinizi üzerinize “giymiş” zumba yapıyorsunuz, bir bakmışsınız onunla bir olmuş kendinizi Eminönü’ne atmışsınız, ya da alışverişte iki kolunuz boş olsun istiyorsunuz ya da  yalnızca sarsıldıkça uyuyan bir bebeğiniz var! Her durumda imdadınıza bu bebek taşıma yöntemleri yetişiyor ve hala üzülerek(belinde sakatlık olanlar hariç) bu konuda bilgi eksikliği ve hatta hiç kullanmayı denemeyenler dahi olduğunu görüyoruz. Üstelik bunun yaş ya da cinsiyeti de yok! Anne, baba, bakıcı, anneanne, dede, babaanne, teyze kısaca tüm aile bireyleri bu yöntemleri güvenle kullanabilir.

ka090315-2Biz de Kadıköy Anneleri’ne tamamen ÜCRETSİZ olarak sunulacak bir seminer düzenliyoruz. Doğru, güvenli, ergonomik taşımak için bilinmesi gerekenlerin gösterildiği seminerde annelerin bebekleriyle  ergonomik ve güvenli taşıma konusunda ihtiyaçları teori, farklı taşıma gereçleri ile ilgili  genel bilgilendirme ve uygulamalarla çeşitlendirilecek. Atölye daha önce de yine Kadıköy Anneleri’ne özel ücretsiz düzenlenen “Bebek işaret Dili ve Doğal İngilizce / 2. Dil Edinimi” Eğitimi“nin gerçekleştiği Biz Platform @Moda’da olacak.Tabi yalnızca Moda değil, tüm Kadıköy çevresinden ilgili anneleri, babaları ve bebekleri bekliyoruz.  Bu konuyla ilgisi olan ailelerle 15 Mart’ta görüşmek dileğiyle! Kayıt olmak isteyen ve kontenjan limiti olacak bu eğitim/atölye çalışmasında bebekler için oynayabilecekleri bir alan ve emziren anneler için de odamız mevcut.

Bu Pazar, Kadıköy Anneleri’ne tamamen ÜCRETSİZ olarak sunulacak Biz Platform @Moda da gerçekleşecek Miss Bebek bebek taşıma workshopuna bekliyoruz! Mutlaka kayıt yaptırınız, etkinliğimiz kontenjan dahilindedir.

[divider]

Ne?
Kadıköy Annelerine Özel Tamamen Ücretsiz Eğitim/Atölye Çalışması.

Ne Hakkında?

“Babywearing/Bebek Taşımaya Dair Herşey”

WORKSHOP İÇERİĞİ

  • Babywearing nedir? Bebek taşımanın tarihçesi.
  • Taşımanın ebeveynler ve çocuklar için avantajları.
  • Anatomi.
  • Ergonomi.
  • Güvenli Taşıma
  • Dünyadaki taşıma yardımlarına genel bakış.
  • Kıyaslamalı olarak taşıma yardımları (Wrap around sling ve halka sling nedir? Mei Tai, Comfort Carriers.)
  • Taşıma yardımınızı seçme kriterleri ve İyi bir taşıma yardımının ayırt edici özellikleri.
  • Katılımcı seviyesine bağlı; uygulama, soru&cevap

Yaş Aralığı Nedir?

Yenidoğandan itibaren.

Kimler Katılabilir?

Anneler, babalar, bebekler, bakıcılar, anneanneler, babaanneler, teyzeler dedeler

Ne Zaman?

15 Mart Pazar / 11:00 – 13:00 arası

Nerede?

Biz Platform @Moda

Şair Latifi Sokak, Latif Palas Apt, No: 3, Moda-Kadıköy (Moda İlkokulu karşısı)

Eğitimi Kim Verecek?

Clau-Wi Sertifikalı Bebek Taşıma Eğitmeni, Sosyolog Ceren Bebek

Kayıt Gerekli mi?

Lütfen info@missbebek.com adresine bebeğinizin doğum tarihini, Bebek taşıma bilgi düzeyinizi ve iletişim bilginizi iletiniz. SMS ile teyit yapılacaktır. Mutlaka kayıt yaptırınız, etkinliğimiz kontenjan dahilindedir.

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar