Küçük Kitap Kurtları “Çocuk Kitapları Haftası”nı Kutluyor!

Kadıköy’ün edebiyat seven anneleri merhaba,

İlk Kitaplığım köşemde zaman zaman özel günlere de yer vermeye çalışıyorum. İşte bu özel günlerden biri de ka-06112015-01Dünya Çocuk Kitapları Haftası. Okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap sevgisini arttırmak için, her yıl Kasım ayının ikinci Pazartesi günü ile başlayan hafta, “Çocuk Kitapları Haftası” olarak kutlanıyor. Bu haftanın kutlanması ilk kez Amerikan izcileri kitaplık yöneticileri önermiş ve 1919 yılından itibaren kutlanmaya başlanmış. Ülkemizde ise 1947 yılından beri kutlanmakta.

Bu anlamlı haftada küçük kitap kurtlarımıza kitap hediye etmenin çok güzel olacağını düşündüm. Bu nedenle kitaplığımızdan sizler için iki adet kitap seçtim. Bu kitapları size gönderebilmemiz için bu hafta boyunca sürecek instagramda paylaşımda bulunmanız gerekecek. Şartlar ne mi?

*Instagram hesabınız üzerinden #KüçükKitapKurtları ve #KadıköyBebekleri hastagleri ile bebeğinizin/çocuğunuzun kitap okurken bir fotoğrafını paylaşmak.

*Fotoğrafın açıklamasına; “….. aylık/yaşındaki ….., ….. adlı kitabı okuyor.” yazmak.

*Ve tabi ki Kadıköy Anneleri intagram hesabını takip etmek!

Örneğin;

ka-10092015-01
16 aylık İda, Kirpi ile Kestane Kitabını okuyor… #KüçükKitapKurtları #KadıköyBebekleri

09 – 16 Kasım 2015 tarihleri arasında yapılacak bu paylaşımın ardından yapılacak çekilişle kitaplarımız sahiplerini bulacaktır. Ayrıca bu anlamlı haftanın 34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’na da denk geldiğini söylemeden geçmeyeyim. Ben 10 Kasım’da orada olacağım. Önce saat 13.00 Marmara Salonu’nda Tilki Toni yeni çocuklarla tanıştıracağım sonra ise 402 B nolu Kelime Yayınları’nın standında okurlarımla buluşacağım. Sizleri de beklerim. Fuar programına buradan bakabilirsiniz.

Sevgiyle ve kitaplarla kalın.

[author title=”Hafize Güner” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2015/01/ka_ozum_foto.jpg”]İda’nın annesi, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni, yaratıcı drama uzmanı/öğretmeni, çocuk yogası eğitmeni, drama/tiyatro ve çocuk kitapları yazarı. Şimdilerde Terakki Vakfı Okulları’nda çalışıyor. Moda’da yaşıyor. Dört kedisi, sokak köpekleri, Tilki Toni kitapları ve biricik eşiyle huzurlu ve mutlu.[/author]

Hafize Çınar Güner
Hafize Çınar Günerhttps://kadikoyanneleri.com/category/ilk-kitapligim/
1976 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında yüksek lisansını ise Yaratıcı Drama alanında tamamladı. “İlköğretimde Yaratıcı Drama” ve “Eğitim İçin Tiyatro” kitapları yayımlandı. Oluşturduğu sanat ve oyun yoluyla öğrenme tasarımları pek çok konferans ve kongre programında yer aldı. Sekiz yıl önce yayımlanan ilk göz ağrısı “İyi ki Varsın Tilki Toni” adlı serisinin ardından ise şu ana kadar farklı yayınevlerinden yayınlanmış ve yayına hazırlan yirmi çocuk kitabı bulunuyor. Yirmi yılı aşkın bir süredir çocuklarla çalışıyor ve 2005 yılından bu yana Terakki Vakfı Okulları'nda yaratıcı drama ve tiyatro öğretmenliği yapıyor. Bir web sitesindeki “İlk Kitaplığım” adlı köşesinde resimli kitaplar hakkında yazılar yazıyor ve mevsimde bir defa olmak üzere Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyor. Yürüttüğü “Masal Yoga” atölyeleriyle kitabevleri, okullar, fuarlar, kütüphaneler ve parklarda pek çok çocuğu masallarla buluşturuyor. Okuma kültürünün yaygınlaşması adına çeşitli sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor ve yürütüyor. Kadıköy Belediyesi Moda Gönüllü Evi'nde mahalle eliyle açılan Moda Çocuk Kitaplığı'nın koordinatörlüğünü yapıyor. Cumhuriyet Kitap Eki’nin “Taş-Kâğıt-Makas” isimli çocuk ve gençlik edebiyatı sayfasının ardından şimdi ise Sanat Kritik’te çocuk kitaplarını yorumluyor. Eşi, oğlu ve kedileriyle birlikte Moda’da yaşıyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar