Küçük Kitap Kurtları 2017 Bahar Buluşması

Sevgili Kadıköy Anneleri merhaba,

ka-27-07-2015-06
Küçük Kitap Kurtları Yaz Buluşması, Haziran 2015, İyi Cüceler

Biliyorum ki kış buluşmamızın tadı hepimizin damağında kaldı. Doğrusu buluşmayı tasarlarken bu kadar ilgi göreceği ve coşkuyla geçeceğini tahmin etmemiştim. Buluşmada kitap okuyan, katılan, katkı sağlayan herkese tekrar çok teşekkür ederim. Baktık ki bu buluşmanın içeriği çok yerinde oldu biz de aynı içerikle ancak bu kez farklı dillerde tekrarlayalım ve baharı birlikte karşılayalım dedik. Amacım çocuklarımızı nitelikli kitaplarla buluştururken aynı zamanda da onlara ayrımcılığın bu kadar çok vurgulandığı günümüzde farklılıkların bir zenginlik olduğunu duyumsatmak ve bizlere de dünyayı pek çok farklı dilden insanla barış içinde paylaşabileceğimizi anımsatmak. İşte bu noktadan hareketle bu buluşmada da 5 farklı dilden 5 farklı kitap okunacak. Bu ön açıklamalar sizi de benim kadar heyecanlandırdıysa o halde ayrıntılara geçebilirim. Yine her buluşmadaki gibi pek çok güzel hediye, organik ikramlar ve muhteşem insanlarla sohbetler olacak. Hepinizi 15 Nisan 2017 Cumartesi günü, saat 18.00’de Kadıköy’de yeni açılan Mutlu Fil Kitabevi’ne bekliyoruz.

ka-0412-04
Küçük Kitap Kurtları Güz Buluşması, Ekim 2015 İyi Cüceler

Ne?

Kadıköy Annelerine/Babalarına ve Kadıköy Bebeklerine/Çocuklarına Özel  “Küçük Kitap Kurtları Bahar Buluşması”

Kimler Katılabilir?

Her yaş grubundan bebekler, çocuklar, anneler, babalar, bakıcılar, anneanneler, babaanneler, teyzeler, dedeler… Kitap seven herkes! Özellikle de farklı dillerde masallar duymak, öyküler dinlemek, şarkılar söylemek ve tekerlemelere katılmak isteyenler.

Ne Zaman?

15 Nisan 2017 Cumartesi günü / 18.00 – 19.15 saatleri arası

Nerede?

MUTLU FİL KİTABEVİ KADIKÖY ŞUBESİ

Bahariye Caddesi, Süleyman Paşa Sokak No: 14/1 Kadıköy – İstanbul

(Süt Yumurta Reçel adlı kafenin alt katı)

25 Haziran 2016 tarihindeki yaz buluşmasında bizi muhteşem bir şekilde ağırlayan Mutlu Fil Kitabevi’nin sahibi Nihal Ünver bu kez bizi yeni açtığı Kadıköy Şubesi’nde ağırlayacak. Kendisini ve Mutlu Fil’i daha yakından tanımak isteyenler buradan yaptığımız röportajı okuyabilirler.

Program Nasıl?

18.00 – 18.15 Toplanma, tanışma, sohbet/muhabbet ve sosyal sorumluluk projesine destek

ka-05042016-01
Küçük Kitap Kurtları, Ocak 2016, İyi Cüceler

Bildiğiniz üzere buluşmalarımızı ücretsiz gerçekleştiriyor, buluşma yaptığımız kitabevinden kitap almanızı salık veriyor ancak tabii bunu olmazsa olmaz bir şart olarak görmüyoruz. Bu buluşmada da Mutlu Fil Kitabevi’nin özenli seçkisinden küçük kitap kurdunuz için bir seçim yapabilir hem bebeğinizi/çocuğunuzu nitelikli bir kitapla buluştururken hem de bu kitabevine destek olabilirsiniz. Ancak bu buluşmada ayrıca bir sosyal sorumluluk projesini de işin içine dahil etmeye karar verdik. Yeniköy Rotary Kulübü’nün destekleyicisi olduğu ve dört yılda kırk okul ziyaret edilerek yedi binden fazla çocuğa ulaşıldığı “OKUYORUM-BÜYÜYORUM…” adlı muhteşem proje, bu yıl da 19 değerli yazarla devam ediyor. Bu projede yazarlar dezavantajlı bölgelerdeki devlet okullarında okuyan birinci sınıf öğrencileriyle buluşturuluyor, etkinlikler ve söyleşiler yaparak bu çocuklara ulaşıyorlar. Rotay Kulüp de her çocuğa kitap hediye ediyor! Ne güzel öyle değil mi? Ben de “Aslan’ın Doğum Günü “ adlı kitabımla bu projenin içinde olmaktan çok mutluyum. Projeye dahil olmak isteyen okulların sayısı her geçen gün artıyor. Bu sene İstanbul dışında Bursa, Bilecik, Kocaeli, İzmir, Antalya, Eskişehir ve Mersin’de de etkinlikler yapılması planlanıyor. Bu kadar talebi karşılamak elbette zor bu yüzden bu projeye sadece bir kurumun değil herkesin destek olması ve sahip çıkması gerekiyor. Buluşmamıza katılan/destek veren siz duyarlı ebeveynler buluşma günü orada makbuz karşılığı ya da buluşma öncesi ya da sonrası ise aşağıdaki hesap numarasından aydınlık yarınlar için yapılmış bu projeye destek olabilirsiniz. Tek yapacağınız şey 5 TL ve katları şeklindeki bağışlarınızı aşağıdaki hesaba Okuyorum Büyüyorum referansıyla göndermeniz. TEB – İstanbul Yeniköy Rotary Kulübü IBAN: TR97 0003 2000 0000 0034 991604 Şimdiden çok ama çok teşekkür ederiz. Bu güzel projeye destek veren yazarlar ise şöyledir: Behiç Ak, Aytül Akal, Görkem Kantar Arsoy, Fatih Erdoğan, Göknil Genç, Gökçe Gökçeer, Hafize Çınar Güner, İrem Uşar, Yıldıray Karakiya, Gülsevin Kıral, Tülin Kozikoğlu, Defne Ongun Müminoğlu, Aysun Berktay Özmen, Sara Şahinkanat, Şafak Okdemir, Şiirsel Taş, Arslan Sayman – Deniz Üçbaşaran, Ayfer Gürdal Ünal, Mavisel Yener, Görkem Yeltan, Nilay Yılmaz.

18.15– 18.45 Beş farklı dilden beş farkı kitabın anneler ve babalar tarafından okunması

Küçük Kitap Kurtları Bahar Buluşması, Nisan 2016-Moda Sahne
Küçük Kitap Kurtları Bahar Buluşması, Nisan 2016-Moda Sahne

Buluşma metninin girişinde de bahsettiğim gibi çok dillilik ve kültürlülük bizim zenginliklerimizden biri.  Çift dili anne ve babalar için kendi dillerinde nitelikli etkinlik bulmak da oldukça zor.  Çocuklarımızın/bebeklerimizin hayatı anlamlandırma çabasında onları farklı uyaranlarla buluşturmak, evrensel değerleri kazandırmak ise bizim görevimiz. Bu sebeple bu buluşmada beş farklı dilden beş farklı kitabı Kadıköy anneleri ve babalarından dinleyeceğiz. Acaba çocuklarımız üst üste beş kitabı takip etmekten sıkılır mı diye soracağınızı biliyorum. Bu nedenle kitap okuyan katılımcılar mümkün olduğunca şarkılı, oyunlu, tekerlemeli, kuklalı kitaplar seçmeye gayret edecekler. Keşke daha farklı dillerden de kitap okunsaydı diyorsanız bu konuda da bizimle iletişime geçebilir başka bir buluşma için önerinizi sunabilirsiniz. Bu ilk seferde dil tercihinden öte farklı bir dilde kitap okuyabilecek anne ve babaları düşünerek bir seçki yaptım. Okuma sırası şöyle;

ka-28102016-03
Küçük Kitap Kurtları Yaz Buluşması, Haziran 2016, Mutlu Fil Kitabevi

Dr. Aslıhan Onaran: Attachment Parenting International (API) Türkiye’nin Kurucu Lideri, Amerikan Doğal Ebeveynlik Kurumu API.’nin Ebeveyn & İletişim Danışmanı, ZenWorld International Aile Farkındalık Akademisi’nin kurucusu olan çift dilli eğitim uzmanı, ebeveyn eğitmeni,  İngilizce çocuk yogası ve Empati Atölyesi lideri Sevgili Aslıhan’ı taktim etmeye sanırım cümlelerim yetmeyecek. Dilerseniz Sevgili Aslı’nın onunla yaptığı harika bir röportajı buradan okuyabilirsiniz. Ancak söylemeyim ki onu mutlaka tanışmalısınız! Kısacık bir sohbetle bile onun enerjisine ve bilgeliğine (bilgisine demiyorum) hayran olacaksınız. İçinde yaşadığımız bu dönmede her şeyden çok ihtiyaç duyduğumuz şiddetsiz iletişim konusundaki çalışmaları için ve bu çalışmalarını her buluşmamızda bizimle cömertçe paylaştığı için kendisine çok teşekkür ederiz. Buluşmamızda kendisinden İngilizce bir kitap dinleyeceğiz. Çok istediğim halde oğlum İda’yı kendisinin yürüttüğü çalışmalara dahil edememiştim bu nedenle bu okumayı iple çekiyorum. İyi ki varsınız!

Angelos Dourlaris: Angelos Bey ile Moda Parkı’ndan tanışıyoruz. Oğlum İda’nın park ve tabii ki mahalle arkadaşı tatlı Eolos’un eğitimci olan babası bizlere Rumca kitap okuyacak. Duymayı çok sevdiğim bu dilde bir çocuk kitap dinlemeye sabırsızlanıyorum. Kendisine şimdiden çok teşekkür ederiz.

Deniz Tuna Dalyancı: Terakki Vakfı Okulları’nda Dünya Dilleri Bölüm Başkanlığı’nı yürüten arkadaşımla 12 yıldır aynı çatı altında birlikte çalışıyoruz. Güler yüzlü, her daim pozitif ve oyunbaz olan arkadaşımın neşeli sesinden hep birlikte Almanca kitap dinleyeceğiz.  Elbette üç yaşındaki oğlu Ege de en ön sırada yerini alacak. Unutmadan söyleyeyim Deniz aynı zamanda çocuk kitapları çeviriyor. Oğlumun yaş grubuna hitap etmediği için hiç bahsetmedim ama deli gibi sevdiğim Çalısüpürgesi adlı serinin çevirmenlerinden. Sevgili Deniz’e şimdiden ağzına sağlık diyoruz.

Simge Konu ÜnsalSimge Hanım ile kış buluşmasında tanıştık. Kendisi ben de İtalyanca kitap okumak istiyorum deyince çok sevimdim. Ve işte bu buluşmamızda Leo Lionni’den piccolo blu e piccolo giallo ile karşınızda 🙂 Hacettepe Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık okumuş ardından İstanbul Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünde Yüksek Lisans yapmış. Ayrıca pek çok yetişkin/çocuk bilim kitabının çevirmenliğini ve redaktörlüğünü üstlenmiş. Yakın bir tarihte Beta Kids’ten ilk İtalyanca çeviri kitabı yayımlanmış.  Oğlu Deniz ile aramızda olacağı için kendisine çok teşekkür ederiz.

Burcu Dündar Eren: Küçük Karabalık Anaokulunun müdürü, oğlum İda’nın bebeklik arkadaşı kitap kurdu Sabah’ın annesi, sevgili komşum bizlere Türkçe kitap okuyacak. Paydaşımız olduğu için duyarlı arkadaşıma çok teşekkür ederiz.

18.45 – 19.00 İkram ve sohbet

Küçük Kitap Kurtları Güz Buluşması, Kasım 2016, 40 Tahta Mahalle Pazarı

Bildiğiniz gibi her buluşmamızda çok özel ikramlarımız oluyor. Elbette bizimle olmak isteyen pek çok marka oluyor ancak biz her markayı özenle seçiyoruz. Kendi çocuklarımıza güvenle sunduğumuz, bir marka değeri olmaktan çok öte kurumlarla yan yana olmayı tercih ediyoruz. Mogli de bunlardan biri. Berlin’de 2012 yılında kurulan Damia, çocuklar için organik ürün üretmenin yanı sıra ebeveynler, çocuklar ve tüm topluma fayda sağlaması için güvenilir ve dürüst değerleri temsil eden Mogli markasını yaratmış.  Mogli, çocukları aktif olarak oynamaya, dünyayı tüm duyularıyla tecrübe etmeye ve doğayı keşfetmeye  teşvik ediyor. Ne hoş öyle değil mi? Mogli’nin bisküvi, tuzlu kraker, gofret ve bardan oluşan dört kalem ürünü var. Bu ürünlerden bizim için hediye paketleri hazırlayacaklar. Ayrıca magnet ve balonları da unutmamışlar. Mogli’ye ve tabii Nilgün Aytekin’e şimdiden çok teşekkür ederiz.

19.00 – 19.15 Çekişli hediyelerin teslimi ve toplu fotoğraf çekimi

Küçük Kitap Kurtları Kış Buluşması, Şubat 2017, Tudem Yayın Grubu Kadıköy Şubesi

Her buluşmada olduğu gibi bu buluşmamızda da başta kitap olmak üzere çok güzel hediyelerimiz olacak. Hediyeler için bu yazının altına yorum bırakmanız ve buluşma günü orada olmanız yeterlidir.  Yorum bırakanlar arasında buluşma günü, okunan kitapların ardından çekiliş yapılacaktır. Kazanan kişiler eğer buluşma günü katılmazlar ise haklarını kaybedeceklerdir. İşte çekilişli hediyelerimiz;

  • 1 Kişiye Sabine Bohlman’ın kaleminden çıkan ve buluşmamızda Almanca kitap okuyan Deniz Tuna Dalyancı’nın çevirisiyle Kelime Yayınları tarafından okurla buluşturulan muhteşem Çalısüpürgesi serisinden “Çalısüpürgesi 2 – Tavukla Bedava Uçuş” adlı kitap çevirmeni tarafından isme imzalı olarak hediye edilecektir. Kelime Yayınları’na teşekkür ederiz.
  • 1 Kişiye buluşmamızın sosyal sorumluk paydaşı olan “Okuyorum Büyüyorum” projesinin koordinatörlerinden değerli yazar Tulin Kozikoğlu’nun “Mutsuz Kedi DİLA” adlı kitabı imzalı olarak hediye edilecektir.
  • 1 Kişiye buluşmamızın sosyal sorumluk paydaşı olan “Okuyorum Büyüyorum” projesinde yer alan yazar Hafize Çınar Güner’in “Aslan’ın Doğum Günü” adlı kitabı isme imzalı olarak hediye edilecektir.
  • Konu çift dillik olunca konunun uzmanı da bizimle olsun dedik. Bizi hemen hemen hiçbir buluşmada yalnız bırakmayan Aslıhan Onaran(ZenWorld Anne-Baba Akademisi ve Attachment Parenting International Türkiye Kurucusu) ‘dan 1 kişiye 1 saatlik özel seans ebeveyn koçluğu hediye edilecektir. Danışma konuları: pozitif disiplin, bebek işaret dili, erken İngilizce edinimi, uyku düzeni, doğal beslenme, zekâ gelişimi, dil gelişimi, eşler arası iletişim, doğum sonrası romans, ayrılık kaygısı, kardeşler arası iletişim, okula mutlu başlangıç, okul performansı, doğal ebeveynliktir.
  • 3 Kişiye İrlan Takı’dan bahar konsepli, doğal taşlar, kristaller, ahşap ve metallerden yapılmış özgün, el yapımı kolye hediye edilecektir. Prenses Duru’nun tatlı annesi her daim takipçimiz ve destekçimiz olan Esin Balkan İrlan, Postane çarşısı olarak da bilinen Büyük Beşiktaş Çarşısının içerisinde yer alan dükkânındaki kolyelere rağmen Kadıköy Anneleri için üç özgün tasarım yaptı. Ayrıca 40 Yılda Bir Anne Olmak adlı sayfanın da yazarı olan sahibi Esin Hanım’a bu özel hediyesi için teşekkür ederiz.

Kayıt Gerekiyor mu?

Elbette ki bu buluşmayı düzenleyen bizler, bazı hususların belirleyebilmek için katılımcı sayısını önceden bilmek istiyoruz. Kaç kişinin ve kaç yaş grubu aralığının katılacağını bilmek mekânı, kitapları ve ikramı ayarlamak için iyi olacaktır. Bu nedenle katılım durumunuzu sayı ve çocuğunuzun yaş grubunu belirterek bu buluşma metninin altındaki yorum kısmına yazmanızı diliyoruz. Bu arada facebook üzerinden açtığımız etkinlik sayfamıza da kayıt olursanız çok seviniriz. Ancak etkinlik daveti sayfasındaki yorumların değil Kadıköy Anneleri web sitemizdeki etkinlik sayfasının altına yazılan yorumları çekilişli hediyeler için değerlendirileceğimizi bir kez daha önemle ifade ederiz.

Tüm büyük, küçük kitap kurtlarını buluşmamıza bekliyoruz!

Sevgilerimle,

[author title=”Hafize Güner” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2015/01/ka_ozum_foto.jpg”]İda’nın annesi, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni, yaratıcı drama uzmanı/öğretmeni, çocuk yogası eğitmeni, drama/tiyatro ve çocuk kitapları yazarı. Şimdilerde Terakki Vakfı Okulları’nda çalışıyor. Moda’da yaşıyor. Dört kedisi, sokak köpekleri, Tilki Toni kitapları ve biricik eşiyle huzurlu ve mutlu.[/author]

Hafize Çınar Güner
Hafize Çınar Günerhttps://kadikoyanneleri.com/category/ilk-kitapligim/
1976 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında yüksek lisansını ise Yaratıcı Drama alanında tamamladı. “İlköğretimde Yaratıcı Drama” ve “Eğitim İçin Tiyatro” kitapları yayımlandı. Oluşturduğu sanat ve oyun yoluyla öğrenme tasarımları pek çok konferans ve kongre programında yer aldı. Sekiz yıl önce yayımlanan ilk göz ağrısı “İyi ki Varsın Tilki Toni” adlı serisinin ardından ise şu ana kadar farklı yayınevlerinden yayınlanmış ve yayına hazırlan yirmi çocuk kitabı bulunuyor. Yirmi yılı aşkın bir süredir çocuklarla çalışıyor ve 2005 yılından bu yana Terakki Vakfı Okulları'nda yaratıcı drama ve tiyatro öğretmenliği yapıyor. Bir web sitesindeki “İlk Kitaplığım” adlı köşesinde resimli kitaplar hakkında yazılar yazıyor ve mevsimde bir defa olmak üzere Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyor. Yürüttüğü “Masal Yoga” atölyeleriyle kitabevleri, okullar, fuarlar, kütüphaneler ve parklarda pek çok çocuğu masallarla buluşturuyor. Okuma kültürünün yaygınlaşması adına çeşitli sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor ve yürütüyor. Kadıköy Belediyesi Moda Gönüllü Evi'nde mahalle eliyle açılan Moda Çocuk Kitaplığı'nın koordinatörlüğünü yapıyor. Cumhuriyet Kitap Eki’nin “Taş-Kâğıt-Makas” isimli çocuk ve gençlik edebiyatı sayfasının ardından şimdi ise Sanat Kritik’te çocuk kitaplarını yorumluyor. Eşi, oğlu ve kedileriyle birlikte Moda’da yaşıyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar