Küçük Kitap Kurtları 2017 Yaz Buluşması

Sevgili Kadıköy Anneleri merhaba,

Yorucu ve yoğun bir sezonu daha arkamızda bırakıyoruz. Düşünmek/dönüşümlü düşünmek, verileni/dayatılanı olduğu gibi kabul etmemek, çıkarımda bulunmak, yorumlamak ve sorgulamak ancak okuyarak mümkün. Okumak, ufukların ötesini görmemizi sağlar. İnsan ancak bildikleri ve hissettikleriyle vardır. Bu nedenle okuma ediminin daha bebeklik dönemimde başlaması çok önemli. Bu köşede elimden geldiğince nitelikli çocuk edebiyatı yapıtlarıyla sizleri buluşturmaya çalışıyor ve bu buluşmanın sadece sanal ortamda olmaması için de senede dört kez Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyorum. Yazın geldiği bu günlerde yaz buluşmasının da vakti geldi diye düşündük. Tatil için herkes bir yerlere dağılmadan önce, 17 Haziran 2017 Cumartesi günü, saat 13.00’de Kadıköy İnteraktif Çocuk Kütüphanesi’nde tüm küçük kitap kurtlarını buluşmamıza bekliyoruz.

Ne?
İlk Kitaplığım rafında yer alan “Aslan’ın Doğum Günü” adlı kitabın yazarı tarafından Masal Yoga Atölyesi ile küçük kitap kurtlarına sunulması ve imzalanması. Kitapla ilgili tanıtım yazısı buradan okunabilir.

Kimler Katılabilir?
Her yaş grubundan bebekler, çocuklar, anneler, babalar, bakıcılar, anneanneler, babaanneler, teyzeler, dedeler… Kitap, masal ve yoga seven herkes katılabilir. Küçükler annelerinin kucağında/yanında masalı dinlerken dört yaş ve üzeri çocuklar hem dinleyip hem yoga yapabilirler. Bu yüzden rahat kıyafetlerle gelinmesi iyi olacaktır.

Ne Zaman?
17 Haziran 2016 Cumartesi günü, 13.00 – 14.00 saatleri arası

Nerede?
Kadıköy İnteraktif Çocuk Kütüphanesi’nde
Adres: Selamiçeşme Özgürlük Parkı, Göztepe Mahallesi, Perçem Sokak, No:2, 34730 Kadıköy/İstanbul
Telefon: (0216) 349 59 68

Program Nasıl?
13.00-13.10 Toplanma, tanışma sohbet

ka-27-07-2015-06
Küçük Kitap Kurtları Yaz Buluşması, Haziran 2015, İyi Cüceler

Uzun zamandır kütüphanede bir buluşma yapmayı çok arzu ediyordum.  Yazılarımı düzenli okuyanlar kütüphanelere verdiğim değer ve önemi çok iyi bilirler.  Her sene kütüphaneler haftası için özel röportajlar yapıyorum. Okul Kütüphanecisi Nurcan Zenginer ile yaptığım röportajı buradan ve bu sene kütüp-anne’nin kurucusu Merve Yavuzdemir ile yaptığım röportajı da buradan okuyabilirsiniz. Bu buluşmamızı kütüphanede yapmamızı sağlayan Kitap Okuyan Çocuklar Projesi’nin Koordinatörü Esra R. Akçay Ruff’a çok teşekkür ederiz. Kitap Okuyan Çocuklar Projesi’ni buradan takip edebilirsiniz.

13.10-13.50  Masal Yoga Atölyesi

ka-0412-04
Küçük Kitap Kurtları Güz Buluşması, Ekim 2015 İyi Cüceler

Beş yıl önce Sevgili Hocam Aylin Tokcan’dan Çocuk Yogası Eğitmenlik Sertifika Programı aldım. Dört yıl önce de Sevgili Arkadaşım, meslektaşım Nazlı Çevik Azazi’nin masal anlatıcılığı eğitimlerine katıldım. Bu iki güzel deneyim sonrası Masal Yoga adında bir kavram oluşturdum. Bir masal anlatıcısı olarak yogayı kullanıyor ve bir üslup geliştiriyorum. Türkiye’de ilk ve tek olarak gerçekleştirdiğim bu atölyelerin çok ilgi gördüğünü ve aynı adla yapılmaya başlandığını da görüyorum.  Bu buluşmada da Aslan’ın Doğum Günü adlı kitabımı yoga yaparak sizlerle paylaşacağım. Atölyede hayal gücümüzü ve yaratıcılığımızı keşfedip doğru nefes almayı ve yoga pozlarıyla bedeni doğru konumlanmayı deneyimleyeceğiz. Çocuk yogası aracılığıyla esneklik ve dinginlik kazanacağız.

13.50-12.00 Sohbet ve İmza

Aslan’ın Doğum Günü adlı kitabı Mutlu Fil Kitabevi Kadıköy Şubesi’nden (Bahariye Caddesi, Süleyman Paşa Sokak No: 14/1 Kadıköy – İstanbul -Süt Yumurta Reçel adlı kafenin alt katı) ya da Nezih Kitabevi Kadıköy Şubesi’nden (Caferağa Mahallesi, Mühürdar Cd. No:60, 34710 Kadıköy/İstanbul) edinebilirsiniz.

Kayıt Gerekli mi? 

ka-05042016-01
Küçük Kitap Kurtları Kış Buluşması, Ocak 2016, İyi Cüceler

Mekânın kapasitesini aşmamak adına kesin katılım durumunu kişi sayıyla birlikte bu sitedeki gönderinin altına yazılması gerekmektedir. Ayrıca yorum bırakanlar arasında bir çekiliş yapılacaktır. Çekiliş sonucunda bir katılımcımız Hafize Çınar Güner’in Kelime Yayınları’ndan Park Canavarı adlı kitabını imzalı olarak kazanacaktır.

Tüm büyük, küçük kitap kurtlarını buluşmamıza bekliyoruz!

Sevgiler,

[author title=”Hafize Güner” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2015/01/ka_ozum_foto.jpg”]İda’nın annesi, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni, yaratıcı drama uzmanı/öğretmeni, çocuk yogası eğitmeni, drama/tiyatro ve çocuk kitapları yazarı. Şimdilerde Terakki Vakfı Okulları’nda çalışıyor. Moda’da yaşıyor. Dört kedisi, sokak köpekleri, Tilki Toni kitapları ve biricik eşiyle huzurlu ve mutlu.[/author]

Küçük Kitap Kurtları Bahar Buluşması, Nisan 2016-Moda Sahne
Küçük Kitap Kurtları Bahar Buluşması, Nisan 2016-Moda Sahne
ka-28102016-03
Küçük Kitap Kurtları Yaz Buluşması, Haziran 2016, Mutlu Fil Kitabevi Koşuyolu Şubesi
Küçük Kitap Kurtları Güz Buluşması, Kasım 2016, 40 Tahta Mahalle Pazarı
Küçük Kitap Kurtları Kış Buluşması, Şubat 2017, Tudem Yayın Grubu Kadıköy Şubesi
Küçük Kitap Kurtları Bahar Buluşması, Nisan 2017, Mutlu Fil Merkez

 

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar