Küçük Kitap Kurtları 2017 Güz Buluşması

Sevgili Kadıköy Anneleri merhaba,

Geçen yaz çok üzücü bir olay yaşadım. Üç yaşındaki oğlum İda, Moda’daki bir kafede sahipli ve 11 yıldır tanıdığımız bir köpek tarafından yüzünden ısırıldı. Olay sonrası babasıyla kan, revan içinde eve döndüklerinde beynimden vurulmuşa döndüm. On yılı aşkın bir süredir sokak hayvanlarıyla ilgili proje üreten/yürüten, tiyatro oyunları ve öyküler yazan, çalıştığım okulda köpeklerle doğru iletişim konusunda atölyeler düzenleyen ben kendi çocuğumu koruyamamış mıydım? Aslında oğluma hayvanlarla iletişimin nasıl olması gerektiğini defalarca anlatmış ve göstermiştim ama oğlum yine de gidip Miki’ye arkadan sarılmış. Tasmasız olan Miki de savunmaya geçmiş. Neyse ki Miki’nin aşılı olması ve fazla diş geçirmemesi sonucu durum feci bir hale dönüşmedi. Bir cilt uzmanıyla yara izi için görüştük ve jel kullanıyoruz. Bu olay sonrası bir kez daha hayvanlarla zarar vermeden ve zarar görmeden yaşamanın önemini duyumsadım. Bu konuda hem bize hem hayvan sahiplerine büyük sorumluluklar düşüyor. Bu yüzden her 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde bu köşede özel röportajlara yer verdim. Bu kez ise güzel bir güz buluşması için size yazıyorum. Geçen sene yine bu köşede röportaj yapığım yazar Gökçe Gökçeer ile kitabının kahramanı olan Köpek Poti ile randevunuz var! Tüm küçük kitap kurtlarını 07 Ekim 2017 Cumartesi günü, saat 16.00’da, Kadıköy’deki Mutlu Fil Kitabevi’ne bekliyoruz. İşte ayrıntılar;

[divider]

[foogallery id=”6471″]

[divider]

Ne?

Pöti Kitaplarının Yazarı Gökçe Gökçeer İle Söyleşi: Gökçe Gökçeer’in yazıp Mustafa Gündem’in resimlemiş olduğu bu kitap serisi Pöti adlı bir köpeğin maceralarını anlatıyor. Seneler önce Yedikule Hayvan Barınağı’ndan evlat edinilmiş Pöti, gerçek yaşam öyküsüyle hayvan mağazaları ve üretme çiftlikleri yerine barınaklardan ve sokaktan hayvan sahiplenilmesi gerekliliğini vurguluyor. Etkinlikte kitabın yazarı çocuklarımızı Pöti’yi tanıştıracak ve ardından da kitaplarını imzalayacaktır. Gökçe Hanım’la daha önce yaptığım röportajı buradan okuyabilirsiniz.

Kimler Katılabilir?

Her yaş grubundan bebekler, çocuklar, anneler, babalar, bakıcılar, anneanneler, babaanneler, teyzeler, dedeler… Kitapları ve hayvanları seven herkes!

Ne Zaman?

Buluşma, 07 Ekim 2017 Cumartesi günü, 16.00 – 17.00 saatleri arasında yapılacaktır.

Nerede?

MUTLU FİL KİTABEVİ

Bahariye Caddesi, Süleyman Paşa Sokak No: 14/1 Kadıköy – İstanbul

(Süt Yumurta Reçel adlı kafenin alt katı)

Mutlu Fil’i daha yakından tanımak isteyenler buradan yaptığımız röportajı okuyabilirler.

E- posta: mutlufil@mutlufil.com.tr

Web: http://mutlufil.com.tr/

Program Nasıl?

16.00-16.10 Toplanma, kitapların satın alınması ve köpek mamalarının teslim edilmesi

Redhouse kidz’den çıkan Pöti kitapları serisinden; “Pöti – Bir Barınak Köpeğinin Öyküsü”, “Pöti ve Dede- Bir Dostluk Öyküsü”  ve “Pöti’nin Gri Dişi” adlı kitaplardan birini alarak buluşmaya katılabilirsiniz. Bir kitabın fiyatı 20 liradır.

Katılımcılarımızdan Kadıköy’deki Sokak hayvanları için bir adet/kutu köpek maması bekliyoruz.

16.10-16.40  Pöti Kitaplarının Yazarı Gökçe Gökçeer İle Söyleşi

Yazar Gökçe Gökçeer, bizlere Pöti ‘nin hikâyesini anlatırken Pöti’de ona yardım edecek 🙂

16.40-16.50 Sohbet ve İmza

Gökçe Gökçeer,’in küçük kitap kurtlarıyla söyleşmesi ve kitaplarını imzalaması

11.40 – 11.50 Çekilişli hediyelerin sahiplerinin belirlenmesi ve hediyelerin  takdimi

[divider]

[clickToTweet tweet=”Küçük Kitap Kurtları 2017 Güz Buluşması” quote=”Buluşmaya Sevdiklerinizi De Davet Edin!” theme=”style3″]

[divider]

Çekiliş Hediyeleri Neler?

Buluşmamıza katılarak kitap satın alanların ve ya köpek maması bağışı yapanların isimlerini Mutlu Fil’in sahibesi Sevgili Nihal Ünver’e yazdırmaları gerekmektedir.  Bu isimler arasından yapılacak çekilişle verilecek hediyelerimiz aşağıdaki gibidir;

* Gökçe Gökçeer’in yazdığı, Mustafa Gündem’in resimlediği Pöti serisinin üçüncü kitabı “Pöti’nin Gri Dişi”, Redhouse kidz tarafından 1 kişiye hediye edilecektir.

* 1 kişiye yine imzalı olarak Hafize Çınar Güner’in Kelime Yayınları’ndan basılan  “İyi ki Varsın Tilki Toni” serisinin son kitabı “Bir Dilek Tut” hediye edilecektir.

* Kurucusu Kadıköy Annesi olan Sevgili Dila Alişanoğlu Tamamanne‘den 2  kişiye hayvan el kuklası hediye edilecektir. Kendisiyle Sevgili Aslı’nın yaptığı röportajı buradan okuyabilirsiniz.

* Mutlu Fil Kitabevi’nin karşı komşusu, on yılı aşkındır çalıştığım kostümcüm ve artık arkadaşım olan Aygül Kostüm Evi’nden 2 kişiye hayvan başlığı hediye edilecektir.

Ücretli mi?

Evet, 1 kitap ve 1 mama 🙂

Redhouse kidz’den çıkan Pöti kitapları serisinden; “Pöti – Bir Barınak Köpeğinin Öyküsü”, “Pöti ve Dede- Bir Dostluk Öyküsü”  ve “Pöti’nin Gri Dişi” adlı kitaplardan birini alarak buluşmaya katılabilirsiniz. Bir kitabın fiyatı 20 liradır. Ayrıca tüm katılımcılarımızdan Kadıköy’deki Sokak hayvanları için bir adet/kutu köpek maması bekliyoruz. Toplanan mamalar, sokak hayvanları gönüllüsü ve veteriner hemşiresi Mine Vural tarafından sokak hayvanlarına verilecektir. Kendisiyle iki yıl önce yaptığım röportajı buradan okuyabilirsiniz.

Kayıt Gerekli mi? 

Mekânın kapasitesini aşmamak adına kesin katılım durumunu kişi sayıyla birlikte bu sitedeki gönderinin altına yazılması gerekmektedir. Ayrıca facebook üzerinden açtığımız etkinlik sayfamıza da kayıt olursanız çok seviniriz.

Tüm büyük, küçük kitap kurtlarını buluşmamıza bekliyoruz!

Sevgiler,

[author title=”Hafize Güner” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2015/01/ka_ozum_foto.jpg”]İda’nın annesi, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni, yaratıcı drama uzmanı/öğretmeni, çocuk yogası eğitmeni, drama/tiyatro ve çocuk kitapları yazarı. Şimdilerde Terakki Vakfı Okulları’nda çalışıyor. Moda’da yaşıyor. Dört kedisi, sokak köpekleri, Tilki Toni kitapları ve biricik eşiyle huzurlu ve mutlu.[/author]

Hafize Çınar Güner
Hafize Çınar Günerhttps://kadikoyanneleri.com/category/ilk-kitapligim/
1976 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında yüksek lisansını ise Yaratıcı Drama alanında tamamladı. “İlköğretimde Yaratıcı Drama” ve “Eğitim İçin Tiyatro” kitapları yayımlandı. Oluşturduğu sanat ve oyun yoluyla öğrenme tasarımları pek çok konferans ve kongre programında yer aldı. Sekiz yıl önce yayımlanan ilk göz ağrısı “İyi ki Varsın Tilki Toni” adlı serisinin ardından ise şu ana kadar farklı yayınevlerinden yayınlanmış ve yayına hazırlan yirmi çocuk kitabı bulunuyor. Yirmi yılı aşkın bir süredir çocuklarla çalışıyor ve 2005 yılından bu yana Terakki Vakfı Okulları'nda yaratıcı drama ve tiyatro öğretmenliği yapıyor. Bir web sitesindeki “İlk Kitaplığım” adlı köşesinde resimli kitaplar hakkında yazılar yazıyor ve mevsimde bir defa olmak üzere Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyor. Yürüttüğü “Masal Yoga” atölyeleriyle kitabevleri, okullar, fuarlar, kütüphaneler ve parklarda pek çok çocuğu masallarla buluşturuyor. Okuma kültürünün yaygınlaşması adına çeşitli sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor ve yürütüyor. Kadıköy Belediyesi Moda Gönüllü Evi'nde mahalle eliyle açılan Moda Çocuk Kitaplığı'nın koordinatörlüğünü yapıyor. Cumhuriyet Kitap Eki’nin “Taş-Kâğıt-Makas” isimli çocuk ve gençlik edebiyatı sayfasının ardından şimdi ise Sanat Kritik’te çocuk kitaplarını yorumluyor. Eşi, oğlu ve kedileriyle birlikte Moda’da yaşıyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar