4. Geleneksel Yaza Veda&Tanışma Pikniği

İşte her yıl olduğu gibi bu yıl da heyecanla beklenen büyük buluşmanın duyurusu! 4 Ekim 2016 tarihinde(her yıl Ekim ayının ilk Pazar günü) saat 12:30-16:30 arasında bir grup Kadıköy Annesi, Babası, Bebeği, Ananesi, Dedesi vs toplaşıp Moda Sahil’deki parkta buluşmuş ve ve birbirinden leziz atıştırmalıklarını paylaşmışlardı. Hava da bize özel çook güneşli ve çok sıcaktı. Gelen tüm Kadıköy Ailemize(karşıdan gelenler de vardı), destekçilerimize, emek veren, katkıda bulunan 150 kadar kişiye tekrar çok ama çok teşekkürler. 2016 pikniğine kimlerin geldiğine ve neler yaptığımıza buradan, 2015 pikniği fotoğraflarına buradan, 2014 fotoğraflarına ise buradan göz atabilirsiniz. Gazete Kadıköy’den Sevgili Gökçe Uygun pikniğimize konuk olup bu buluşmayı haber yapmıştı, ilgili haberlere buradan ve buradan ulaşabilirsiniz. Bu yıl da her zaman desteğini esirgemeyen Kadıköy Life Genel Yayın Yönetmeni Sayın Kadir Toprakkaya duyurumuzu bu şekilde paylaştı.

Bu yıl da 22 Ekim 2017 Pazar günü, Moda sahilde saat 12:30’da buluşacağız. Moda Starbucks’ın önünden Koço’yu geçip sahile iniyorsunuz. Sahilden devam ederken sağda baloncu amcayı ve tahta kamelyayı geçiyorsunuz. Solda tuvaletleri gördüğünüzde sapıyor ve çocuk parkına doğru konuşlanıyorsunuz ? Bizi bulabilmeniz için ağaçları balonlarla süsleyecek, çoluk çocuk biraz da gürültü yapacağız ? Yaza veda ederken herkes rengarenk giyinirse, rekli piknik taçlarımız da Tado Kids & Tado Events’ten olacak!

Bu sene  önceki senelerden farklı olarak hediye çekiliş yapmayacağız çünkü üzülerek görüyoruz ki çekiliş sonrası kazanamayankar ve hatta kazananlar dahil pek çok kişi mekanı terk ediyor. Bizim amacımız gerçekten güzel bir tanışma ve çocuklar ve tabi ailelerimiz için eğlence ortamı yaratmak. Ha bir de şimdi ve sonrası için fotoğraf hastagimiz #kadikoyanneleripiknik2017 unutmayın ve itinayla paylaşınız ?

Bu kez aktivitelerin arasında, kan şekerimiz düşmesin ve de toplu aile fotoğrafında herkes olabilsin diye(malum uzaklarda oturanlar akşam saatlerine kalamayabiliyorlar) Saat 15.00’da Mini Organizasyon’un bize özel konseptte hazırladığı geleneksel yaza veda pastasını hep birlikte üfleyecek ve Fotoğrafçı Zümre‘ye geleneksel toplu aile pozumuzu vereceğiz 🙂

[foogallery id=”6392″]

 

Bir de bu yıl herkesten ricamız piknik için ortaya yiyecek-içecek getirmesi. Maalesef geçen yıl yine üzülerek ikram getirmeyenlerin getirenlerin sayısından çok daha fazla olduğunu gördük, çocuklarımız birazcık aç kaldılar. Zaten eminiz bu yıl öyle olmayacak 🙂 Herkes paylaşmak için bir şeyler getirecek.? Menüyle ilgili aşağıda en popüler tuzlu&tatlı yiyecekleri görebilirsiniz:

Tuzlular: Yaprak sarma, Mercimek köftesi, Börek, Patates salatası, Kısır, Poğaça, Sigara Böreği.

Tatlılar: Kurabiye, Kek, Cupcake, Pasta.

O zaman, kimler ne yapıyor? Bu gönderinin altına katılım durumunuzu, kim kim geleceğinizi, hangi aktivitelere katılacağınızı ve pikniğe neler getirebileceğinizi yazarsanız biz de hazırlıklarımızı ona göre yaparız! Ayrıca içinde birbirinden güzel hediyelerin olduğu çantalar, piknik esnasında yalnızca bu yazı altına yorum bırakan kişilere verilecektir. Hem de kimin ne yiyecek-içecek-tabak-çatal-bardak vs. getireceğini aşağıda okursa, pişti de olmaz ve ihtiyaçları getiririz. Disquis ya da herhangi bir sosyal medya hesabınız aracılığıyla giriş yapıp yorumunuzu bırakabilirsiniz. 

Büyük çocuklar için sahilin en güzel parkının hemen yanında konuşlanacağımız için canları sıkıldığında hemen iki adım ötenizdeki oyuncaklar yardımınıza koşacaktır. Belediyeye ait tuvaletler ve alt değiştirme ünitesi de bir artı.

Şimdi bu topluluğu oluşturan herkesle tanışma ve yaza veda etme zamanı! Sizinle tanışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz!

Ne?

4. Geleneksel Yaza Veda&Tanışma Pikniği

Ne Zaman?

22 Ekim 2017, Pazar, 12.30-16.30 arası

Nerede? Moda Starbucks’ın önünden Koço’yu ESKİ MODA İSKELESİ istikametinde sahile iniyorsunuz. Sahilden soldan devam ederken sağda baloncu amcayı ve tahta kamelyayı geçiyorsunuz. Solda tuvaletleri gördüğünüzde sapıyor ve çocuk parkına doğru konuşlanıyorsunuz ? Bizi bulabilmeniz için ağaçları balonlarla süsleyecek, çoluk çocuk biraz da gürültü yapacağız.

Kimler Gelebilir? Pikniği özellikle hafta sonu yapmamızın amacı babaların da katılımının sağlanması ancak dilerseniz bebeğinizle yalnız ya da anneanne, babaanne ya da dedeyle de gelebilirsiniz ? Piknik alanında dağıtacağımız hediye poşetleri, sadece bu yazının altına yorum bırakan kişilere verilecektir 🙂 Disquis ya da herhangi bir sosyal medya hesabınız aracılığıyla giriş yapıp yorumunuzu bırakabilirsiniz.

Program?

12.30-13.00 Piknik alanına yerleşme(Moda sahil çocuk parkının sol yanı), yeme içme, hediye paketlerinin dağıtılması.

13.00-13.30 Huggyberry ve İstanbul Babywearing Topluluğu kurucusu Esra Tenekecioğlu katılımıyla, İstanbul Babywearing topluluğu aylık buluşması ve Türkiye’de Babywearing’in yayılması adına aktif olarak birçok çalışma yürüten Bebeğini Giyenler Kulübü kurucusu, ClauWi Babywearing okulu sertifikalı Danışman Ceylan Fidan’dan babywearing hakkında temel bilgiler,  ergonomik bebek taşıma şekilleri ve ürünleri üzerine keyifli bir sohbet. Babywearing hakkında merak ettiğiniz her şeyi Size aktaracak , ergonomik bebek taşıma ürünlerini deneyebilecek ve doğru bağlama teknikleri hakkında bilgi edineceksiniz.

13.30-14.00 2mel1macera ile Joimove Babies dersi (12 haftalıktan itibaren bebeklerinizle sling, kanguru, wrap vs ile katılabilirsiniz)

14.00-14.30 2mel1macera ile Joimove Toddlers dersi. (3-7 yaş çocuğunuzla katılabilirsiniz).

14.30-15.00 2mel1macera & Zehra Dörter ile Masallarla Dans dersi (3-7 yaş çocuğunuzla katılabilirsiniz).

15.00-15.30 Mini Organizasyon tarafından hazırlanan “Yaza Veda” konseptli pastanın hep birlikte üflenip afiyetle yenilmesi ve Fotoğrafçı Zümre ile toplu fotoğraf çekimi.

15.30-16.00  Minikyogees Günce Dere ile anne-çocuk yogası (2-5 yaş çocuğunuzla katılabilirsiniz).

16.00-16.30  Zeki Çocuk Anaokulu sponsorluğunda eğitmen eşliğinde aile boyu zumba dansı

Hediyeler? 

İkramlar?

Mini Organizasyon‘nun bize özel konseptte hazırladığı yaza veda pastasını hep birlikte üfleyeceğiz! Ama diğer pik ik yemek, içecek, bardak, tabak, peçete vs. gibi detayları hepimiz imece usulü getireceğiz.

4. Geleneksel Yaza Veda&Tanışma Pikniği’ni destekleyen ve gelecek olan herkese şimdiden çok teşekkürler!

Sevgiler,
Kadıköy Anneleri

 

 

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar