0-3 Yaş Bebeklere 13 Kitap Önerisi

Sevgili Kadıköy anneleri merhaba,

Aramıza her geçen gün yeni annelerin katılması oldukça heyecan verici. Hele hele ilk bebeğini bekleyen ya da yeni kucağına alan anneler bizi takip etmeye, okumaya başlayınca çok seviniyorum. Daha önceki bir yazımda da ifade etmiştim. “Bebeğimiz doğmadan yatağından döşeğine, oyuncaklarından giysilerine her şeyi düşünüyoruz ama ilk kitaplığını oluşturmak pek aklımıza gelmiyor” demiştim. Hem mobilya olarak bir kitaplık hem de onun içine koyacağımız çocuğumuzun ilk kitapları biraz unutuluyor gibi ne dersiniz? O halde babyshower ya da ilk doğum günlerinde kitap hediye edebilir, yeni bebek sahibi olacak anneye meme başı yaraları ya da uyku düzeni dışında bebeğimize kitap okuma deneyimini aktarabiliriz. Unutmayalım bebekler de kitapları sever 🙂 İşte bu hafta sizler için babyshower ya da ilk doğum günlerinde hediye edebileceğiz 0-3 yaş grubu için 5 farklı yazardan 13 kitap seçtim. Keyifle okumanız dilerim.

[foogallery id=”6529″]

[dropcap]1[/dropcap]

Beta Kids’de çıkan Julia Donaldson&Axel Scheffler imzalı Meşe Palamudu Ormanı serisinde yer alan “Tavşan Uykusu”, “Postacı Ayı” ve “Tilki’nin Çorapları” adlı karton kapaklı, kalın sayfalı ve kapakçıklı bu üç kitap 0-3 yaş grubu için harika bir hediye olacaktır. Oğlumun favorisi “Tavşan Uykusu” adlı kitap olmuştu. Arkadaşları Ayı, Tilki, Kaplumbağa ve farelerin çıkardığı çeşitli sesler yüzünden bir türlü uyuyamayan Tavşan’ın öyküsünü anlatan bu kitap sonuyla da çok komik!

[dropcap]2[/dropcap]

Ekolojik yaşam, tasarım ve modern kuş evlerinden semt kitapçılarının sihrine kadar pek çok konuda kitap yazan Christie Matheson’un ilk çocuk kitabı olan “Dokun Sihirli Ağaca”, çok sevdiğim yazar Şiirsel Taş tarafından Türkçeleştirilmiş. Kuraldışı Çocuk tarafından basılan bu kitapla çocuklarımız kitaptaki ağaçla iletişim kuracak; kimi zaman yapraklarını okşayıp, kimi zaman gövdesini gıdıklayacak.

[dropcap]3[/dropcap]

Kate Greenaway Medal Ödüllü yazar Emily Grawtt tarafından yaratılan “Maymun ve Ben”, “Portakal, Armut, Elma ve Ayı” adlı bu iki şahane kitap, 1001 Çiçek Kitaplarından çıkmış. Özellikle “Maymun ve Ben” adli kitabı İda çok sevmişti. Geçen yaz sürekli kitaptaki hayvanların taklidini yaptık ve çok eğlendik. Kitabın bilmeceli kurgusunun da en az resimleri kadar hoş olduğunu söylemeliyim.

[divider]

[clickToTweet tweet=”İlk Kitaplığım’da Bu Hafta: 0-3 Yaş İçin 13 Kitap Önerisi!” quote=”Bu yazıyı kitap seven çevrenizle de paylaşın!” theme=”style3″]

[divider]

[dropcap]4[/dropcap]

1001 Çiçek Kitaplarından, Jane Clarke&Geogle Birkett imzalı, “Uykucu Aslan Nasıl Uyur?”, “Haylaz Timsah Dişlerini Nasıl Fırçalar?”, “Afacan Maymun Nasıl Yemek Yer?”, “Minik Dinozor Nasıl Banyo Yapar?” adlı bu dört kitabı İda küçükken o kadar çok okuduk ki. Sevimli karakterleriyle sizin de bu dörtlüyü bizim kadar okuyacağınıza eminim.

[dropcap]5[/dropcap]

Listede bir de yerli bir yazar olsun istedim. Doğrusu bu zor oldu ama başardım 🙂 Mandolin Yayınlarından çıkan M. Tunç Atalay’a ait “Siyah Beyaz Bir Hikâye”, İzini Arayan Salyangoz” ve “Gıdıklanan Elma” adlı üç kitapta küçük yaş grubu için gayet uygun. Biz en çok Siyah Beyaz Bir Hikâye’yi sevdik.

Sevgiyle kalın,

[author title=”Hafize Güner” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2015/01/ka_ozum_foto.jpg”]İda’nın annesi, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni, yaratıcı drama uzmanı/öğretmeni, çocuk yogası eğitmeni, drama/tiyatro ve çocuk kitapları yazarı. Şimdilerde Terakki Vakfı Okulları’nda çalışıyor. Moda’da yaşıyor. Dört kedisi, sokak köpekleri, Tilki Toni kitapları ve biricik eşiyle huzurlu ve mutlu.[/author]

Hafize Çınar Güner
Hafize Çınar Günerhttps://kadikoyanneleri.com/category/ilk-kitapligim/
1976 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında yüksek lisansını ise Yaratıcı Drama alanında tamamladı. “İlköğretimde Yaratıcı Drama” ve “Eğitim İçin Tiyatro” kitapları yayımlandı. Oluşturduğu sanat ve oyun yoluyla öğrenme tasarımları pek çok konferans ve kongre programında yer aldı. Sekiz yıl önce yayımlanan ilk göz ağrısı “İyi ki Varsın Tilki Toni” adlı serisinin ardından ise şu ana kadar farklı yayınevlerinden yayınlanmış ve yayına hazırlan yirmi çocuk kitabı bulunuyor. Yirmi yılı aşkın bir süredir çocuklarla çalışıyor ve 2005 yılından bu yana Terakki Vakfı Okulları'nda yaratıcı drama ve tiyatro öğretmenliği yapıyor. Bir web sitesindeki “İlk Kitaplığım” adlı köşesinde resimli kitaplar hakkında yazılar yazıyor ve mevsimde bir defa olmak üzere Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyor. Yürüttüğü “Masal Yoga” atölyeleriyle kitabevleri, okullar, fuarlar, kütüphaneler ve parklarda pek çok çocuğu masallarla buluşturuyor. Okuma kültürünün yaygınlaşması adına çeşitli sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor ve yürütüyor. Kadıköy Belediyesi Moda Gönüllü Evi'nde mahalle eliyle açılan Moda Çocuk Kitaplığı'nın koordinatörlüğünü yapıyor. Cumhuriyet Kitap Eki’nin “Taş-Kâğıt-Makas” isimli çocuk ve gençlik edebiyatı sayfasının ardından şimdi ise Sanat Kritik’te çocuk kitaplarını yorumluyor. Eşi, oğlu ve kedileriyle birlikte Moda’da yaşıyor.

Kaçırmayın!

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Benzer Yazılar