Vadideki Zambak

Merhaba Sevgili Kitapsever Anneler;

Sizinle paylaşacağım kitap Fransız edebiyatının dünya klasiklerinden Vadideki Zambak. Bazısı için okuması ağır bir kitap olsa da boşuna klasik olunmuyor deyip, çok da sevdiğimi belirteceğim.

Aşk, vicdan, fedakarlık, annelik…

Özellikle annelik ile ilgili fedakarlık konusuna değindiği için sizlerle paylaşmak istedim. Anne fedakarlık yapar ama değer mi bu kadar kendini hiçe saymaya ya da pişman olur mu insan nihayetinde?

[divider]

[foogallery id=”7098″]

[divider]

Vadideki Zambak 200 yıl kadar önce yazılmış bir eser ve ben yine hem yazara hem o dönem insanlarının naifliğine hayran oldum.20 yaşlarında genç bir erkeğin ve 35 yaşında bir kadının duyguları, anneliği bu kadar mı iyi anlatılır… Uzun betimlemeler arada okumayı yavaşlatsa da nihayetinde bu tasvirler kitabı, film izler gibi canlandırarak okumamı sağladı. Evleri , vadiyi, Felix’i, Henriette’i, kocasını ve çocukları,herkesi ve her şeyi gözümde canlandırdım.

Kitabın konusu ise kısaca şöyle; Felix ve Henriette ailelerinden sevgi görmeden büyümüş, kalabalıklar içinde yalnız ve birbirlerine olan sevgileriyle hayata tutunan iki insan… Henriette evli ama eşi, öfkesinden kendisine ve çocuklarına eziyet eden, kaba yaradılışlı, bencil biri… Bir davette Felix ile karşılaşırlar. Felix aşık olur ve Henriette’in peşine düşer.

[divider]
[clickToTweet tweet=”Kitap Kafe’de Bu Hafta: Honoré de Balzac’tan Vadideki Zambak” quote=”Bu yazıyı kitapsever çevrenizle de paylaşın!” theme=”style3″]
[divider]

Genel olarak kitap yavaş ilerledi, özellikle ilk 60 sayfa çok ağır gitti ama sonradan açıldı ve hatta son 150 sayfa su gibi aktı diyebilirim. Ben yaşadıkları aşktan, sadakatten çookk etkilendim ve belki de film gibi canlandırdığım için son 50 sayfada ağlamaktan zor okudum. En çok ağladığım kitap oldu kendisi.

Kitabın sonlarındaki mektuplar ise birbirlerinin hayatlarındaki gizleri açığa çıkarıyor ve klasiklerde pek de görülmeyen sürprizli bir son ile bitiyor…

Koridor Yayıncılık’ın ciltli kapak tasarımına ve özenli çevirisine de hayran olacaksınız. Balzac’ın ” Yazdığım en kusursuz roman” dediği Vadideki Zambak’ı  keyifle okumanız dileğiyle…

[divider]

“Bencillikle kirlenmiş sevgi fazla bir ilgi uyandırmıyor insanda; kalp her türlü hesap kitaptan tiksinir.”

“Benim ıstıraplarım eğer ailemin mutluluğuna yarıyorsa, bunlar artık ıstırap mıdır ki?”

[divider]
Kitabın Adı: Vadideki Zambak
Yazarı: Honoré de Balzac
Çevirmen: Işık Ergüden
Yayınevi: Koridor Yayınları
Sayfa Sayısı: 352
[divider]
[author title=”Elanur Us Sarı” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2017/08/ka-elanurussari.jpg”]Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı mezunu. Çok sevdiği Kadıköy’de eşi Onur, kızı Feride, iki kedisi Gece ve Eva ile birlikte yaşar. Bir süredir artçı olsa da motosiklete binmeyi, fırsat yaratıp gezmeyi, kitap okumayı, doğada olmayı, sanatla uğraşmayı sever. Kişisel instagram hesabı üzerinden ışık hızıyla okuduğu kitapların takibini yapabilirsiniz.[/author]

Not:“Kitap Kafe” köşemiz ve gece buluşmalarımızda bize paydaşlık etmek isteyenler bilgi@kadikoyanneleri.com’dan bize ulaşabilirler.

[divider]
  • Kadıköy Anneleri’ne abone olarak, tüm yazılarımızı yayınlandığı an bildirim şeklinde alabilir ve böylece anında haberdar olabilirsiniz. Bunun için, web sitemize girdiğinizde karşınıza çıkan ufak bildirim onayı penceresinde yer alan “İzin Ver” kutucuğunu işaretlemeniz yeterli.
Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar