13. Kitap Kafe Buluşması

Sevgili Kitap Sever Kadınlar,

Kitap Kafe köşesinde bu ay, Virginia Woolf’un İngiltere’de kadınların seçme ve seçilme hakkını elde etmelerinden bir yıl sonra yayımlanan kitabını okuyoruz. O tarihten günümüze feminizm tartışmalarının locus classicus’u olagelen “Kendine Ait Bir Oda”yı okuma fikri ise şöyle ortaya çıktı; bir süredi erkek yazarların erkek baş karakterli hikayelerini okuduğumuzu farkettik. Hepimi kadınız, neden kadın bir yazarın kadınları anlattığı bir kitabı okumayalım ki? Dedik ve böylece sırada hangi kitap olacağına karar verdik. Havaların soğuması sebebiyle de kışın çok sevdiğimiz mekanımız Distritodeli Drinks&Deli‘ye yani kürkçü dükkanına geri döndük 🙂 4 Ekim 2019 Cuma akşamı hep birlikte kitabımız hakkında konuşup, mekanın bize özel hazırladığı nefis masanın da keyfini çıkartacağız.

[divider]

[foogallery id=”8376″]

[divider]

Kendine Ait Bir Oda, Virginia Woolf’un 1928 yılında kapılarını kadınlara yeni yeni açmakta olan Cambridge Üniversitesi’ndeki kız öğrencilere hitaben yaptığı bir konuşması üzerine şekillenmiştir. Jane Austen ve Charlotte Brontë’den, kadınların niçin bir Savaş ve Barış yazamadıklarına; Shakespeare’in hayali kız kardeşinden bugün de tartışılmaya devam eden kadının yoksulluğu ve namusu başlıklarına, hatta yaratıcılığın doğasına kadar uzanan geniş bir yelpazede kalemini özgürce oynatan Woolf, kadınlara edebiyat alanında bir çıkış yolu gösteriyor.

“Bir kadın eğer kurmaca yazacaksa, parası ve kendine ait bir odası olmalıdır,” diyen Virginia Woolf’un sesi, aradan geçen sekseni aşkın yıla rağmen gücünü ve etkinliğini koruyor. (Tanıtım yazısından.). İşte bu ayki buluşmamızın detayları:

Ne?

13. Kadıköy Anneleri Kitap Kafe Gece Buluşması

Nerede?

Distritodelli Drinks&Deli
Moda Cad. Murat Bey Sk. No:3/C Kadıköy
Tel: 0 541 553 34 48

Ne Zaman?

4 Ekim 2019 Cuma, 20.00-

Program?

Saat 20.00’de sahilde buluşup, en az 5 kişi olduğumuzda sırayla kendimizi kısaca tanıtıp, kitap hakkında söyleşmek ve piknik yapmak

Amaç Ne?

Okumaya zaman bulamayan anneler ve kadınları gece buluşması bahanesiyle kitap okumaya özendirmek ve farklı sonlarla biten kitaplar üzerine tartışmak.

Kim Gelebilir?

“Kendine Ait Bir Oda” kitabını okumuş tüm kadınlar gelebilir. Maalesef çocukları programa dahil edemiyoruz.

[divider]

[clickToTweet tweet=”13. Kitap Kafe Buluşmasına Davetlisiniz!” quote=”Bu buluşmayı kitapsever çevrenizle de paylaşın!” theme=”style3″]

[divider]

Kayıt Gerekli mi?

Evet, kayıt için hem bu yazının altına site üzerinden yorumunuzu bırakmanız, hem bilgi@kadikoyanneleri.com a iletişim bilgilerinizi iletmeniz gerekmekte, hem de instagram hesabınız üzerinden #kadikoyannelerikitapkafe etiketiyle, @kadikoyanneleri ni etiketleyerek kitapla birlikte bir fotoğrafınızı paylaşıp, gönderi açıklamasında bir arkadaşınızı bu buluşmaya davet etmeniz gerekmekte.

Buluşma Menüsü?

%16,5 İndirimli Kitap Kafe Özel Menü (6 Kişilik) 

    • Atıştırmalıklar: Kanepeler ve Çerez
    • Başlangıç: 4 Çeşit Peynir Tabağı
    • Soğuk içecek
    • – Kişi Başı 50 TL
    • Kredi kartı ya da nakit olarak ödeyebilirsiniz
    • Menü dışı siparişlerde, 50 TL’ye ek ücret ödenmelidir.

Kitap Künyesi?

Kitap Adı: Kendine Ait Bir Oda

Yazarı: Virginia Woolf

Sayfa Sayısı: 96

[divider]

13. Kitap Kafe Buluşması’nda görüşmek üzere!

[divider]
  • Kadıköy Anneleri’ne abone olarak, tüm yazılarımızı yayınlandığı an bildirim şeklinde alabilir ve böylece anında haberdar olabilirsiniz. Bunun için, web sitemize girdiğinizde karşınıza çıkan ufak bildirim onayı penceresinde yer alan “İzin Ver” kutucuğunu işaretlemeniz yeterli.
Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar