İrmik İle Yapabileceğiniz 5 Lezzetli Tat

İrmik, mutfaklardan eksik edilmeyen malzemelerden bir tanesidir. Bu özel lezzet ile birbirinden nefis tarifler hazırlayabileceğinizi keşfetmelisiniz. İrmikle yapılan bu lezzetlere 5 farklı örnek vereceğiz. Dilediğinizi seçerek hemen deneyebilirsiniz.

  1. Üç Renkli İrmik Tatlısı

Rengarenk görünümü ile iştahları kabartan bu 3 renkli tatlı, çocuklar için de ideal bir atıştırmalık olabiliyor. Çünkü bu özel lezzet içerisinde kakao da barındırıyor. Bir katmanı sade, bir katmanı havuçla ve bir katmanı da kakao ile hazırlıyorsunuz. Sonrasına bu 3 katmanı birleştirerek 3 renkte bir eşsiz tatlı elde ediyorsunuz. Ne dersiniz, denemeye değer mi?

  1. İrmik Helvası

Helva çeşitlerinin şahı irmik helvası elbette listemizde yer alacak. Osmanlı döneminden bu yana yapılan ve yediden yetmişe herkese hitap eden lezzetlerden biri olan irmik helvası tarifine Yemek.com adresinden ulaşabilirsiniz. Bu tarifin en leziz halini elde etmek için hangi malzemeleri ne oranda kullanmanız gerektiği, bu sitede yer alıyor. Size kalan sadece tarifi birebir, eksiksiz ve hatasız bir şekilde uygulamak oluyor.

  1. Sütlü İrmik Tatlısı

Süt ve irmiğin buluşmasından harika bir lezzet çıktığını biliyor musunuz? Bu lezzete tanıklık etmek ve damaklarınızı şenlendirmek için mutlaka bu sütlü tatlıyı denemelisiniz. Helvası ile kıyaslandığında çok daha hızlı ve kolay bir şekilde hazırlanan bu özel tatlıyı denemek isterseniz önce Yemek.com adresine uğrayın. Bu sitede aradığınız tarif ve püf noktalara dair tüm bilgiler yer alıyor.

  1. Bisküvi Tabanlı İrmik Pastası

Çocukların karşı koyamadığı, pasta ve bisküvinin yanı sıra kremanın buluşmasından doğan eşsiz bir tatlıdır. 5 çayı için de gönül rahatlığı ile tercih edebileceğiniz bisküvi tabanlı pasta için çok sayıda farklı malzeme kullanmanız gerekmez. Her evde olan basit malzemeler ile kolaylıkla yapılabilen bir tatlı olduğunun altını çizelim.

  1. Kadayıflı İrmik Pastası

Mutlaka denemenizi önerdiğimiz lezzetlerden biri de kadayıflı ibu pastadır. Hem irmiğin hem de kadayıfın lezzetini bir arada sunuyor olması zaten damaklarda bir lezzet şöleni yaşanmasını sağlıyor. Bu benzersiz tatlıyı doğru şekilde yapmak ve mükemmel bir kıvam yakalamak için hemen Yemek.com adresine uğrayabilirsiniz.

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar