Annelerin Hayatını Zorlaştıran Bazı Gerçekler

Annelik, herşeyden öte bir test; hele de büyük şehirde yaşıyorsanız altından kalkmanız gereken güçlüklerin haddi hesabı yok. Hayatımızı zorlaştıran bir dizi önemli ve önemsiz zorluk işte burada.

  1. Doktorlar. Demir takviyesinden katı gıdaya başlamaya kadar hiçbir konuda fikir birliğine varamamış doktorlar aynı zamanda nice stres dolu dakikanın da mimarı! Bir de her ay boy-kilo konusunda önünde sözlüye çıkan öğrenci misali, doktor karşısına geçtiğimiz an tüm hazırladığımız soruları bir anda unutuvermiyor muyuz
  2. Uzmanların üzerine tezler yazması gereken İstanbul toplu taşıması da anneler için başlı başına bir Survivor yarışması. Koskoca metro istasyonlarında çalışan tek asansöre binebilmek için haliyle bizden hızlı, genç erkeklerle yarışırken, otobüsün basamağından bebek arabalarımızı kucağımızda taşırken, otobüsle kaldırım arasındaki mesafeyi hesap etmeye çalışırken, kullanmadığımız binbir türlü kasımızı da kullanmış oluyoruz.
  3. Mahalle esnafının küçük işgallerinden, dev ciplerin büyük işgallerine ayrı bir İstanbul gerçeği de kaldırım işgali. Aslında belki de kaldırımları, gerçek adlarıyla, yani motosiklet şeridi olarak adlandırırsak hem hepimiz huzura kavuşacağız hem de şehre gelen turistleri de uyarmış olacağız.
  4. Gezegende yaşayan her bireyi ilgilendiren küresel ısınma konusu anneler için ayrı bir dert. Mevsimlerin giderek birbirine karıştığı hatta bahar mevsimlerinin toptan yok olduğu şu yüzyılda hangi anne “Çift kat mı tek kat mı giydirsem?”, “Yanıma örtü alsam mı almasam mı?” gibi ikilemlerde kalmıyor ki?
  5. Bebeği emzirip bir yandan da tırnaklarını keserken bir de whatsapp’ta mesajlaşmamızı engelleyen fizyolojik gerçek: Sadece iki elimizin olması.
  6. Bizi “Acaba Drakula mı doğurdum?” diye şüpheye sokan tırnak gerçeği. Kestikçe uzayan başka bir organik oluşum var mı acaba?
  7. Her konuda bizden daha başarılı, her şeyi daha doğru yapan, huzur ve nizam kokan bir dekor önünde tam bakımlı, filtresiz (nam-ı diğer “#nofilter”) poz veren, bir de üstüne annelik deneyimini çeşitli girişimlere dönüştüren sosyal medya anneleri.

Siz siz olun, kendinize bu zorluklara göğüs gererken yanınızda olacak, halden anlayan, yeri geldi mi otobüste sizden önce inip arabanın ucundan tutan, yeri geldi mi bebeğin sırtına koyun diye size tülbent veren (anne) arkadaşlar edinin

Irmak Ertuna Howison

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar