Anne Olunca Değeri Anlaşılan Bazı Şeyler

Annelerin Hayatını Zorlaştıran Bazı Gerçekler” ve “Yeni Anneleri Çileden Çıkaran Klişeler”in ardından, anne olduktan sonra değeri anlaşılan şeyleri de bir sıralayayım dedim,

  1. Tülbent: Hamileyken ev tülbentlerle dolmaya başladığında bu yumuşak bez parçalarının ne işe yarayacağını tahmin bile edemezdim. Ağız silmekten, ter almaya, bin türlü maharet sahibi hem de kültürümüzün önemli bir parçası olan tülbentleri seviyoruz.
  2. Islak Mendil: Eğer bir kafede üzerinize çay döküldüyse, parktayken ısırdığınız meyve üzerinize sıçradıysa paniğe kapılmayın. Hemen etrafta gezinen bir anne bulun ve ondan ıslak mendil isteyin. Her lekeyi çıkaran bu ıslak mendiller bir mucize.
  3. Kayınvalide: Tatlı kadın falan ama çok da sık görüşmek istemezdiniz, oysa şimdi bir gelse de siz de gezip tozsanız, değil mi ya?
  4. Uyku: Açıklama yazmaya gerek yok herhalde.
  5. Yumurta: Eskiden sadece haftasonları yediğimiz bu besin, hem kolay hazırlandığı, hem de her açıdan süper bir besin olduğu için baştacımız.
  6. Tarhana: Niye bebek tarhanası diye bir şey olduğunu, bebeğiniz ağzına ilk kaşığı aldığında anlayacaksınız. (Not: Tarhanayı somon parçalarıyla hazırlayanlar da varmış, bilgilerinize…)
  7. Somun Ekmek: Restoranda yemeği beklerken tutuşturun bebeğinizin eline. Hem faydasız da değil hani, B vitamini deposu!
  8. Diğer anneler: Tüm sorunuzun cevabı onlarda. Diş çıkarırken ne olur? Uyurken ne giydirsem? Ne yemek yapsam? Sorun bir anneye, kendi deneyimlerini paylaşssın. Üstelik paylaşmayı da çok seviyorlar.

Bu listeye ekleme yapmak isteyen?

Irmak Ertuna Howison

 

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar