Gügüm’ün Hamilelik Günlüğü: 23. Hafta, “Babayla Kızın Tanışması”

Merhabalar Sevgili Kadıköy Anneleri,

Bu hafta itibari ile minik kızımın hareketlerini iyiden iyiye hissetmeye başladım. Artık karnımın üzerine elimi koyduğumda içeriden tepki alıyorum, daha doğrusu tepki olduğuna kendi kendimi inandırıyorum. Bir de bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama hareket ettiğinde, sesleniyorum ve aniden hareket etmeyi kesiyor, tamamen tesadüf de olabilir tabi ama ben duyup tepki verdiğini düşünmeye başladım. Tüm bunlar olurken ve hal böyleyken, arada birkaç katman yağ olmak suretiyle, babası da kızıyla temaslaştı tabi. Onlar da kendi aralarında bir iletişim kurdular; hareket etmeyince kızına trip atıyor babası. Anlayacağınız evde büyük küslükler dönüyor  🙂

Geçtiğimiz hafta bahsetmiş olduğum sağ elimdeki şişme ve uyuşma halen devam ediyor, yoğun kar yağışı münasebetiyle tabi doktora gidemedim. Önümüzdeki hafta kısmetse giderek sizlere de konu ile ilgili net bilgileri aktarıyor olacağım. Ortopediye gidemedim ama tetanos aşımı oldum. Gün geçtikçe daha da ağrıyan bir kolla yaşamaya devam etmeye çalışıyorum. Şişmenin haricinde sanırım rahmin büyümesi, ilerlemesi ve kilomun artması sebebiyle nefes darlığı başladı. Çok ciddi rahatsızlık vermiyor, ancak kendini bir şekilde hissettiriyor ve üstüne bir de uykusuzluk sorunu ekleniyor tabi… Artık deliksiz bir uyku çoook uzaklarda kaldı. Gece mutlaka uykum bölünüyor hem de bir değil, birkaç defa…

Yavaş yavaş bebek için beslenme ve bakım ürünlerini araştırmaya başladım. Hangi ayda hangi biberonla beslenmeli, nasıl yıkanmalı, banyo ürünleri ne ve hangi marka olmalı gibi….Derya deniz bir sektörün içerisine düştüm. Ürünlere tam olarak karar verdikten sonra, alışverişlerimi kesinlikle internet üzerinden yapacağım, zira fındığımızın arabasını da aynı şekilde n11’den sipariş ettik ve 1 gün sonra teslim alarak çok memnun kaldık. Aynı şekilde devam edeceğiz yola… Ha bir de lohusa malzemeleri var ki orası bambaşka bir alem… Annemle beraber sürekli araştırıyor ve “Aaa bu da varmış, bak bunu da yapmışlar, ay ne kadar güzel düşünmüşler” diye sürekli şaşırma hallerindeyiz. Ama bu süreç de ayrı keyifli.

Yeni doğan bebeğin ilk banyosu videolarını resmen ezberledim. Bebeğin ilk banyo şokunun ardında yatan temel nedenleri aşağıdaki 2 videoyu karşılaştırdığımda net olarak anlayabildim, ancak bebeğimin istediğim şekilde banyo yaptırılmasını nasıl sağlayacağımı bilemiyorum şimdilik.

Hah bir de unutmadan işyerinden arkadaşım, ikiz oğlanların anası Canan ile selfie yarışmasında 3. lük ödülü aldık! 3. lük deyip geçmeyin, kıran kırana bir rekabet vardı, tüm grup arkadaşlarımız kanlarının son damlasına kadar bizim için savaştılar, buradan hepsine tekrar teşekkür eder, 5 kişilik fotomuzu huzurlarınıza sunarım.

ka-090115-2

Şimdilik bu kadar… Bizi takip etmeye devam!

Gülüm Aktaş

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar