Kadıköy Anneleri Deniyor: Philips Lumea IPL Hafta 5

Sevgili Kadıköy Anneleri;

2.000′den fazla kadın üzerinde denenmiş, sonuçlar uzman dermatologlarca onaylanmış Philips Lumea IPLka-09052016-01 ile #benimzamanim hastegi ile denemelerimize başlayalı 4 hafta geri kaldı bile. 8 hafta boyunca deneyimlerimizin ilk notlarını instagram gönderilerimizle paylaşmaya devam ettik.Kampanyayı düzenleyen Tavsiye Kanalı ise geçen hafta bizim de görsellerimize yer veren yarışmasını gerçekleştirdi. Bir yandan da  Tavsiye Kanalı Kampanya Sayfasını da takip ediyorsunuz değil mi? İkinci yarışma da başladı. Detayları buradan okuyabilirsiniz. Bu arada bizde de 3 adet indirim çeki bulunuyor. Eğer bu cihazı almak isterseniz ve indirim çeki kazanmak isterseniz, çekilişsiz kurasız bu yazının altına siteden yorum yapmanız geçerli. Elimizde sadece 3 adet olduğundan ilk 3 yorum sahibi kişiye indirim çeki kodları hediye edilecektir. Daha sonra buradan ürününüzü satın alabilirsiniz.

KA-12052016-01Bu fotoğrafta çilekeş çalışan ananın kafasına sıkma modeli oldu demiştik 🙂 Şaka şaka, fotoğraf cihazın ne kadar hafif ve küçük olduğunu göstermek için çekildi. Ve de tabi anlayacağınız üzere öğle aralarında ofis ortamında nasıl kullanıldığını 😛 İlk yazıda daha önce lazer epilasyon yaptırdığımdan bahsetmiştim. Aradaki farklı görmek için daha önceki uygulamalarda en az sonuç aldığım bölge olan bacaklardan ve en çok sonuç aldığım koltuk altından başladım. Yaklaşık 10 yıldır vücudumun hiçbir bölgensine jilet sürmedim, evet daha önce lazere gittiğimde de sürmemiştim, uygun uzaman boylarında gitmiştim. Lumea’yı kullanmadan önce cildinizde ön hazırlık yapmak için cildinizin yüzeyindeki tüylerden kurtulmalısınız. Böylece verimli bir uygulama için ışık, cilt yüzeyinin altında kalan tüy kısımları tarafından emilebilir. Buğday tenli ve koyu renk kıllarım olduğu için o zaman kullandığım Alexandrite buzlu cihaz epey işimi görmüştü ama tabi ki her bölge aynı değildi. Bu sebepten Philips Lumea IPL ev tipi alet kalan bölgelerin de temizlenmesi için işime yarayacak diye umuyorum.  Gelelim 2. haftaki notlara, alınmaca darılmaca yok, tüm açıklığıyla burada.ka-12052016-03

Yüzümde istemediğim tüy olmadığından yüz bağlığını kullanmadım ama istenirse ayrı bir başlık olduğunu bilmek insanı rahatlatıyor. Ayrıca çalışma arkadaşımla cihazı ortaklaşa kullanıyoruz. O yüzüne de uyguluyor. Yalnız yüz için 5. dereceyi seçmemenizi öneririm, arkadaşımın yüzünde aynı bölgeye sürekli yüksek ışıkta atış yapmaktan hafif bir yara oldu. Cilt tipinize göre ışık ayarlamasını mutlaka yapmalısınız. Uygulama zaten 2 haftada bir yapıldığından şimdilik 2 kez uygulama şansım oldu. İlk uygulamada pek bir sonuç alamıyorsunuz. Öncelikle şunları özellikle belirtmekte fayda var; herkesin vücut, kıl ve hormon yapısı farklı. Dolayısıyla kiminde ilk seansta etki eden cihaz diğerinde ikinci seansta etki edebilir. Ayrıca kullandığınız bölgeye göre dökülme durumu farklı oluyor. Dediğim gibi ben bacak ve koltuk altında denedim şimdiye kadar ve ikinci seansta etkisi gördüm. Zaten %100 bitecek diye bir taahhütleri de yok.

ka-09052016-02Kullanmadan önce o bölgeye bir buzdolabı poşetinde mesela dışarıya su kaçmayacak şekilde buz koyarsanız uygulama esnasında hiç acı hissetmezsiniz. Alex’in mantığı da böyle zaten, kullanım anında buz atışı yapıyor. Acı eşiği de kişiden kişiye değişiyor tabi. 15 saat kendi kendime açılarak epizyosuz, ağrı iğnesiz, indüsiyonsuz doğal doğum yapmış ve yıllardır ağdaya giden birisi olarak vız geldi tırıs gitti 😛 Ama itiraf edeyim doğumdan önceki zamanlar lazer yaptırdığımda gözlerimden yaş geldiğini dahi hatırlıyorum. Bundaki hisse ise ilk sefer için acı değil ama minik iğne sızısı diyebilirim. İkinci seansta bu da kalmıyor. E gülü seven dikenine katlanır, biz kadınlar ne acılara katlanmıyoruz ki!

Maalesef uygulanacak bölgeyi jiletleyip(benim gibi jilet düşmanı biri için tatsız oldu çünkü neredeyse her seferinde ka-14042016-05kanatmayı başarıyorum) 3 gün yaklaşık 1mm uzayınca cihazı uygulamanız gerekiyor. Tüyleri tıraşlayabilir, kısaltabilir, epilatör veya ağda kullanabilirsiniz. Kimyasallar cilt reaksiyonlarına neden olabileceğinden tüy dökücü kremler kullanmamaya özen gösterin. Ağda yapmayı tercih ederseniz, cildinizin dinlenmesi için Lumea’yı kullanmadan önce 24 saat bekleyin. Cildinizin tüm ağda kalıntılarından arındırıldığından emin olmak için uygulamadan önce duşa girmenizi öneririz.

ka-09052016-03Atış yaparken nasıl doktorlar kullanıyorlar, siz de güneş gözlüğü kullanabilirsiniz, ne olur ne olmaz. Kullanımı çok pratik olmasının yanında şarj 1 seferde en fazla 30-40 dakika bittiğinden ve şarj olması yaklaşık 2 saat sürdüğünden(kablolu kullanma imkanı yok), aynı bölgeye tekrar tekrar atış yapmamak için bacağınızı beyaz bir kalemle bölümler ayırıp o şekilde kullanabilirsiniz. Bir seferde 370 atım yapabiliyorsunuz.

Teknolojisiyle ilgili açıkçası internette biraz araştırma yaptım, bir yerde kılların yapısındaki melanin maddesine odaklanıp, cihazdaki enerjiyi hızla emerek kıl köklerinin tahrip edilmesi, 1 hafta içinde dökülmesinden bahsedilirken(kıl kökü acır bu durumda), diğer taraftan da sadece IPL teknolojisinin epidermis (deri) üstünde yanma meydana getirdiği ve kılları yüzeyde tütsüler gibi yaktığı, bu sebepten de kılları azaltmak yerine sadece çıkış hızını azalttığından bahsediyor. Bu konuda biraz kararsız kaldım, Sayın Tavsiye Evi siz ne dersiniz?

Kullanım süresi ömürlük diyor ama 5 yıl garantili bir alet. Sonsuza kadar gideceği bana pek mantıklı görünmedi.ka-12052016-02 Ama yine de lazer salonlarının hijyen koşulları, fiyat ve sıra bekleme gibi olumsuz etmenleri düşündüğünüzde elinizin altında böyle mucizevi bir aletin olduğunu bilmek insanı rahatlatıyor. Evet burna bir yanık kokusu geliyor 🙂 Bu fotoğraf da da kutunun içerisinden makina ve parçalarını koyabileceğiniz bir taşıma çantası çıktığını göstermek için. Eveet, ilk sefer için acı değil ama minik iğne sızısı diyebilirim. Yani kısacası %100 kıllardan kurtulma diye bir durum teknik olarak mümkün değil, ama iddia edildiği gibi de %80 değil %60 bile kurtulunsa bence harika olur 🙂

Özellikle esmer tenli olanlar için lazer dezavantaj maalesef. Daha çok acıdığı söyleniyor. Koyu renkli ve kumral kıllarda ise iyi sonuç veriyor. Bakınız “kıl”, tüy değil, dolayısıyla incecik tüy ve BEYAZ kıllarınızda sonucun negatif olacağını bilmeniz gerek. Philips Lumea ile doğru sonuç alabilmek için doğru ışık yoğunluğunun seçilmesi çok önemli. Philips Lumea 5 farklı cilt tonu ve vücut tüyü renginde nazik ve etkili bir uygulama sunmak için cihaz beş ayarlanabilir ışık enerjisi ayarına sahipt. ? Ancak IPL uygulaması kızıl tüyler, beyaz/ gri tüyler veya açık sarı tüylerde etkili değildir. Yanma, su toplama veya renk değiştirme gibi cilt sorunlarına yol açabileceği için çok koyu ciltlere de uygun değildir. Hediye çeklerini vermek için aşağıya yorumlara bekliyoruz!

Sevgiyle ve güzellikle kalın!

Aslı Altınok Erdal

Philips Lumea’ya yakınlaşmak sosyal hesaplarını takip etmeyi unutmayın.

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar

8 YORUMLAR

  1. #Benimzamanim tüylerden tamamen arınmış bi kadın olarak en ince ufak tüylerden bile kurtulmak tek arzumdur belki de..Zamanımın çoğu üç erkeğin (iki oğlu, bir eş) peşinde gezmekle geçiyor. Getir, pişir, yedir, yıka, temizle, ütüle derkennnnn kendime zaman ayıramıyorum. Lumea tam benim için ideal eşi benzeri olmayan bi ürün. Evimde ki konforu ve temizliği kuaförde bulamam ayrıca bu ürün sadece benim vücuduma değecek, o yüzden çok içime sığındı..Böyle bi ürüne aşık olmamak mümkün mü? Satın alıp da gönlümce giyemediğim bi sürü askılı tişörtlerim var, yıllardır başkasına veremediğim çünkü özene, özene aldığım şörtlarım var. Ben bunları artık raftan indirip giymek istiyorum. Sevgilerimle..

Yoruma kapalı.