Arı Maya Kayıp Kıta Amazon

[dropcap]G[/dropcap]eçtiğimiz haftalarda CKM’de Arı Maya’nın Kayıp Kıta Amazon serüvenini izledik. Oyun, Arı Maya ve en yakın arkadaşı Willy’nin okuldan mezun olup karne almasıyla başlıyor. Sonrasında ise onların artık büyüdüklerine inanmayanlara kendilerini ispat etmek için Amazon’a gitmeleriyle devam ediyor. Planlarıysa burada yıllardır kimsenin görmediği o meşhur Beyaz İnci’yi alıp herkese göstermek. Böylece etraftakilere büyüdüklerini  ispat etmiş olacaklar tabii… Ancak tahmin ettiğiniz üzere bu yolculukta başlarına türlü türlü olay gelecektir.

[divider]

[foogallery id=”7060″]

[divider]

Bana kalırsa oyunda, özellikle çocuk oyunlarında, dekor ve kostümler en az oyunun konusu kadar önemli. Çocuklar ister istemez görselliğe önem veriyorlar, dekoru beğendikleri zaman oyunu daha dikkatli izliyorlar.  Bu oyundaki dekor ve kostümler renkli ve ilgi çekiciydi. Tiyatro Mask’ın bu oyundaki kadrosunu da çok beğendik. Özellikle Maya ve Willy karakteri çok sevimli ve enerjileri yüksek oyunculardı. Ancak başlarda ikisinin olduğu sahneleri çok uzun tuttuklarından 2 yaş üzeri çocukların dikkat suresini biraz aştıklarını düşünüyorum. Oyuna ilerleyen dakikalarda daha fazla karakterin girmesiyle, oyun daha hareketli ve eğlenceli bir hal aldı. Gelelim oyunun devamındaki maceraya.. Arı Maya ve Willy Amazon’a gidip beyaz inciyi ararken bu macerada onlara yengeç, aslan ve kaplan da  eşlik etti. Yengeç sahnelerindeki öğretici bilgiler tam da yerinde kullanıldı. Bu sırada inciyi siyah bir örümcek koruyordu. Bu örümcek bazı çocukların korkmasına sebep oldu. İşte tam bu noktada tiyatronun  çocuğa kattıkları benim için daha da anlaşılır oldu… Çünkü tiyatro çocuklara kattığı birçok olumlu şeyin yanı sıra onlara korkularıyla başa çıkmanın gerektiğini de öğretiyor. Çocuklar, kendileri için fobi haline gelmiş korkularını sahnede görünce, o korktukları şeylere farklı gözle bakmaya başlayabiliyorlar ve zamanla korkularında azalma gözlemleyebiliyor. Anlayacağınız, çocuklara sevdikleri oyunların içlerinde korktukları ufak tefek detayları göstermek, çocukların  gelişimlerini olumlu yönde etkiliyor. Ancaak bu oyundaki örümcek karakterine ufak bir eleştiride bulunmak istiyorum… Örümcek koyu siyah makyaj yerine kırmızı yanakları ve gülümserken bile ciddi şeyler söyleyen bir karakter olsaydı ya da repliklerinde esprili şekilde konuşsaydı bu amaca daha iyi ve doğru bir şekilde hizmet edebilirdi diye düşündüm, korkup ağlayan çocukları görünce.
Sonuç olarak, biz Oliver’la ‘Arı Maya’nın Kayıp Kıta Amazonu’ oyununu keyifle izledik. Hafta sonunu sakin geçirmek isteyenlere bu güzel oyunu tavsiye edebiliriz.

[divider]

Oyunun Adı: Arı Maya Kayıp Kıta Amazon

Uyarlayan ve Yöneten: Umut Vardarlı

Dekor: Ferit Özen

Kostüm: Ayşegül Sonay Güntay

Oyun Süresi: 50 dakika

Yaş Grubu: 3+

[divider]

[clickToTweet tweet=”Çocuk Tiyatrosu Bilet Hediyeli Minik Sahnem Yazımızı Okudunuz mu?” quote=”Bu çocuk oyunu yazısını çevrenizle de paylaşın!” theme=”style3″]

[divider]

[author title=”Sibel Kayaş Rutter” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2017/12/ka-sibelkayasrutter.jpg”]Oliver‘in annesi. 2006 yılında İstanbul’a iş vesilesiyle gelmiş ve bir daha kopamamış bir Kadıköy aşığı. Doğumdan sonra kendini çocuk gelişimi ve organik gıdaya adamış bir anne. Halen özel bir okulda İngilizce Öğretmenliği yapmakta ve yanı sıra ‘İngilizce Dublaj Yarışması’ gibi farklı projelerde öğrencilerine Türkiye dereceleri kazandırmakta.[/author]

Bu yazının altına 25 Ocak Perşembe gününe kadar yorum bırakan 2 aile(2 ayrı ebeveyn+2 ayrı çocuk) ücretsiz olarak 31 Ocak Çarşamba günü 13.00 veya 15.00’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek “Bilge Aşçı ve Çınar’ın Hikayesi” adlı çocuk oyunu içi, “Karne Hediyesi Olarak” ücretsiz bilet kazanacak! Tiyatro Pan imzalı oyunun süresi 50 dk. olup, 4+ yaş için uygundur. Normal bilet ücreti tek kişi için 25 TL’dir.
[divider]
Not: Kadıköy Anneleri’ne özel ücretsiz ya da indirimli, çocuk oyunları duyuruları için hesaplarımızı takipte kalın 🙂
[divider]
  • Kadıköy Anneleri’ne abone olarak, tüm yazılarımızı yayınlandığı an bildirim şeklinde alabilir ve böylece anında haberdar olabilirsiniz. Bunun için, web sitemize girdiğinizde karşınıza çıkan ufak bildirim onayı penceresinde yer alan “İzin Ver” kutucuğunu işaretlemeniz yeterli.
Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar