Mutlu Kedicikler Ülkesi

Herkese merhaba! Geçtiğimiz aylarda Oliver’la bizi çok heyecanlandıran bir mekana gittik; Sanataşehir. Burası Ataşehir’de hem biz büyükler hemde minik sanat severler için planlanmış bir kültür ve sanat merkezi. Yapımı 2018 yaz sonu gibi bitmiş ve müzik, drama ve dans ders vermeye başlamış bile. Koordinatörü sevgili Begüm Tuncalp ile biz de bu güzel mekânı gezme fırsatı bulduk. Kendisine güleryüzü ve misafirperverliği için tekrar teşekkür ediyoruz.

[foogallery id=”8092″]

 

Sanataşehir yetişkin oyunları dışında haftasonları 6 seans olmak üzere çocuk oyunları sahneliyor. Biz ‘Mutlu Kedicikler Ülkesi’ müzikli oyununa gittik ve çok keyif aldık.

Oyun; yavruyken petshop tan alınmış sonra da istenmeyip sokağa atılan kedi Pamuk’un, bir arkadaşından ‘Mutlu Kediler Ülkesi’ diye herşeyin harika olduğu bir yeri öğrenmesi ile başlıyor. Pamuk hiç zaman kaybetmeden bu sihirli ülkeyi aramak için yola çıkıyor ve buluyor. Orada ülkenin en yaşlı kedisi Bilge Kedi ile tanışıyor. Bilge kedi, Pamuk’a misafir olarak 3 gün boyunca orada kalabileceğini söylüyor ve ekliyor: ‘Eğer sonsuza kadar kalmak istersen bir sınavı geçmen gerekir’ diyor. Pamuk sınav konusunu pek alamasa da orda olmaktan dolayı çok mutlu oluyor. Hemen Aşçı Kedi, Modacı Kedi ve ressam Vivaldi ile tanışıyor. Onlar da kendi aralarında bir yarışmaya hazırlanıyorlar. Art arda aslında herkese ders olacak komik olaylar oluyor ve oyunun sonunda Pamuk ülkede sonsuza kadar kalmaya hak kazanıyor ama Pamuk orda kalmaktan vazgeçiyor. Neden mi? Çünkü sokağa geri dönerse bu sihirli ülkenin varlığından diğer kedilere de bahsedebilecek ve daha fazla kedinin mutlu olmasını sağlayabileceğini düşünüyor. İşte oyun böyle tatlı bitiyor.

Sanatasehir bizce çok fazla artının olduğu bir mekan olmuş. Oyununuzu seyrettikten sonra çocuklarınızla mutlaka aşağı kata inip, her odadan ayrı bir enstrüman sesi gelen sınıfların olduğu koridorda gezin ve o havayı teneffüs ettirin, garanti veriyorum siz de çok iyi hissedeceksiniz.
Hepimize sanatın paylaşılarak çoğaldığı bir 2019 diliyorum.

Bu yazının altına 22 Mart Cuma günü saat 16.00 kadar yorum bırakan 2 aile(1 ebeveyn+1 çocuk) 23 Mart Cumartesi, günü saat 13.00 veya 15.00’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde 3-7 yaş arası çocuklar için “Tavşan Aranıyor” oyununa 60 TL değerinde bilet kazanacak. Çekiliş instagram hesabımız üzerinden yapılacak ve kazanan sosyal medya hesaplarımızdan açıklanacaktır. Herkes bol şans!

TAVŞAN ARANIYOR
Atta Festival

+3
Oynayanlar: Sertaç Nicholas Güder, Almıla Bayraktar, Oya Bacak, Anıl Çalım, Simel Keçicioğlu, Derya Cumaoğlu
Dedektifier hapisten kaçan yaramaz bir tavşanı ararlar. Tavşanlar, izin almadan önlerine gelen her yeri kazar ve asla söylenileni dinlemezler. Tavşanı bulmak için dedektifler minyatür şehrin her köşesini ararlar. Şehirde her şeyin yavaş yavaş tavşana dönüştüğü bu oyun hem çok hareketli hem de çok eğlenceli.
Bilet Fiyatı: Tam 30 TL

Sibel Kayaş Rutter

 

 

 

 

 

 

Not: Kadıköy Anneleri’ne özel ücretsiz ya da indirimli çocuk oyunları duyuruları için hesaplarımızı takipte kalın.

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar