İlk Kitaplığım 3 Yaşında!

Sevgili Kadıköy Anneleri merhaba,

Bu hafta İlk Kitaplığım köşemiz 3 yaşına giriyor! Bu üç yılda 78 çocuk kitabı tanıtımı, 11 röportaj, 10 Küçük Kitap Kurtları Buluşması gerçekleştirdik. Artık sayısını tutamadığım onlarca kitap hediyemiz oldu. Bu köşeye başladığımda bu denli uzun soluklu olacağını ve bu denli ilgi göreceğini doğrusu hiç düşünmemiştim. Ve tabii bu kadar güzel arkadaş, paydaş, dost kazanacağımı… Özellikle Küçük Kitap Kurtları Buluşmalarımızı çok önemsiyorum. Sanırım ülkemizde bir örneği daha yok! Hiçbir ticari yanı olmayan, tamamen dayanışmaya, paylaşmaya ve okuma kültürüne dayanan “iyi kitabı” odak olan ve sürdürülen bu buluşmalar da her seferinde daha da çoğalıyor ve çoğaltıyoruz. Daha nicelerinde birlikte olmayı ve aramıza bebekleriyle yeni anne ve babaların katılmasını temenni ederim. Bu üç yıla baktığımızda kitap tanıtım yazılarımızdan en çok okunan beş yazımızın hangileri olduğunu merak ettik ve sizler için listeledik.

[divider]

[foogallery id=”7076″]

[divider]

[dropcap]5[/dropcap]

 

 

DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ

Hiç Behiç Ak’sız İlk Kitaplığım olur mu dedik ve haklı çıktık. Olmaz tabii. En sevdiğim yerli çocuk kitabı yazarlarının başında gelen Sevgili Behiç Ak’ın sessiz kitabının yazısı da buradan okunabilir.

[dropcap]4[/dropcap]

 

 

ASLAN’IN DOĞUM GÜNÜ

İnsanın kendi kitabının en çok okunan yazı listesinde olması ne büyük mutluluk! Laf aramızda kitap gerçekten çok seviliyor. Gün geçmiyor ki sevimli Aslanımızla ilgili tatlı bir geri dönüş almayayım. İlk altı ayında ikinci baskısı yapılan bu kitabın yazısı da buradan okunabilir

[dropcap]3[/dropcap]

 

 

BEBEĞİMİZE NASIL KİTAP OKUMALIYIZ?

Bu yazı da İlk Kitaplığım’ın ilk yazılarından. Bebeklere kitap okuma tüyolarının yanı sıra oğlumun en favori kitabı olan “Oynamıyorum İşte!” nin tanıtım yazısı var. Yazı buradan okunabilir. Hipopotam Hügo ve Kuş Bella’nın “Beni Taklit Etme” ve “Bezelye Olmak İstemiyorum” adlı iki şahane kitabı daha var. Şiddetle tavsiye edilir.

[dropcap]2[/dropcap]

 

 

0-3 YAŞ BEBEKLERE 13 KİTAP ÖNERİSİ

İlk Kitaplığım’da yazdığım tüm kitapları doğduğundan beri üç buçuk yaşındaki oğluma okuyorum. Bu yazıdaki 13 kitap bebeklere uygun da köşedeki diğer kitaplar üç yaş sonrası için şeklinde düşünülmesin. Biraz dikkat çekmek ve aramıza yeni katılan anneleri de yönlendirmek adına böyle bir başlık atıp şöyle bir seçki yaptım buradan okunabilir.

[dropcap]1[/dropcap]

 

 

BİR YAZAR İKİ KİTAP

Bu yazı İlk Kitaplığım’ın ilk yazısıydı 🙂 Yazar ve çizer usta isim Ferit Avcı’nın “Kırmızı Fili Gördünüz mü? ve “Benim Minik Kırmızı Balığım” adlı iki harika kitabını yazmıştım.Yazıdaki İda’nın fotoğrafını görünce duygulandım, nasıl da küçücükmüş… Yazı buradan okunabilir.

[divider]

[clickToTweet tweet=”İlk Kitaplığım 3 Yaşında! Süleyman Bulut’tan İmzalı 3 Kitap Hediyesi Var!” quote=”Kitap hediyeli bu yazıyı küçük kitap kurdu olan arkadaşlarınızla da paylaşın!” theme=”style3″]

[divider]

Elbette ki İlk Kitaplığımın üç yaş kutlama yazısını kitap hediyesiz bırakmak olmaz. Geçen hafta Kadıköy Anneleri’nin kurucusu Sevgili Aslı’ya verdiğim röportajda da söylediğim gibi çok sevdiğim yazarlardan kendisi de Kadıköylü olan Sevgili Süleyman Bulut’tan biz annelere birbirinden özel üç kitap hediyesi var. Üstelik de imzalı! Süleyman Bey’in Can Çocuk’tan çıkan “101 Ninni”, “101 Deyim 101 Öykü” ve “101 Atasözü, 101 Öykü” adlı üç değerli kitabı bu yazının altına 29 Ocak saat 14.00’e kadar yorum bırakan siz sevgili okurlarımızın olacak. Yorumunuz için İlk Kitaplığım köşemizi değerlendirmenizi isteyeceğiz. Şimdiden kıymetli görüşleriniz için çok teşekkür ederiz. Birlikte nice kitap dolu yıllara,

Sevgilerimle,

[author title=”Hafize Güner” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2015/01/ka_ozum_foto.jpg”]1976 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Çocuk Gelişimi ve Eğitimi üzerine, yüksek lisansını ise Yaratıcı Drama üzerine yaptı. Doktora düzeyinde Çocuk Edebiyatı dersleri aldı. 2005 yılından beri Terakki Vakfı Okulları’nda Yaratıcı Drama Uzmanlığı/Öğretmenliği yapıyor. Sanat yoluyla öğrenme, eğitim için tiyatro konusunda projeler yürüttü ve bu konularda bildiriler yayınladı. “Yaratıcı Drama Köprüsü” adlı sempozyumun öncülüğünü ve koordinatörlüğünü yaptı. “İlköğretimde Yaratıcı Drama” ve “Eğitim İçin Tiyatro Uygulamaları” adlı iki kitap yazdı. Tilki Toni’nin yaratıcısı, “İyi Ki Varsın Tilki Toni” serisinin yazarı. “Aslan’ın Doğum Günü” ve “Park Canavarı” adlı resimli çocuk kitapları da bulunan Güner, kitapların çocuk okurla buluşması için sanatsal çalışmalar yürütüyor ve performanslar yapıyor. Çocuk yogası eğitmeni ve aynı zamanda hikaye anlatıcısı olarak  “Masal Yoga” kavramının öncüsü ve yürütücüsü. Şimdilerde “İda ve Mila” adlı  yeni  serisinin yayına hazırlanmasını heyecanla takip ediyor. Serinin ilk kitabı olan Kuş Gibi’nin raflarda yerini almasının sevincini yaşıyor. Kadıköy Anneleri web sitesindeki “İlk Kitaplığım” adlı bu köşede üç yıldır düzenli olarak çocuk edebiyatı yapıtlarını tanıtıyor ve yılda dört kez olmak üzere Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyor. 3.5 yaşındaki oğlu İda, eşi Hasan Nami ve kedileriyle birlikte Moda’da yaşıyor.[/author]

Hafize Çınar Güner
Hafize Çınar Günerhttps://kadikoyanneleri.com/category/ilk-kitapligim/
1976 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında yüksek lisansını ise Yaratıcı Drama alanında tamamladı. “İlköğretimde Yaratıcı Drama” ve “Eğitim İçin Tiyatro” kitapları yayımlandı. Oluşturduğu sanat ve oyun yoluyla öğrenme tasarımları pek çok konferans ve kongre programında yer aldı. Sekiz yıl önce yayımlanan ilk göz ağrısı “İyi ki Varsın Tilki Toni” adlı serisinin ardından ise şu ana kadar farklı yayınevlerinden yayınlanmış ve yayına hazırlan yirmi çocuk kitabı bulunuyor. Yirmi yılı aşkın bir süredir çocuklarla çalışıyor ve 2005 yılından bu yana Terakki Vakfı Okulları'nda yaratıcı drama ve tiyatro öğretmenliği yapıyor. Bir web sitesindeki “İlk Kitaplığım” adlı köşesinde resimli kitaplar hakkında yazılar yazıyor ve mevsimde bir defa olmak üzere Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyor. Yürüttüğü “Masal Yoga” atölyeleriyle kitabevleri, okullar, fuarlar, kütüphaneler ve parklarda pek çok çocuğu masallarla buluşturuyor. Okuma kültürünün yaygınlaşması adına çeşitli sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor ve yürütüyor. Kadıköy Belediyesi Moda Gönüllü Evi'nde mahalle eliyle açılan Moda Çocuk Kitaplığı'nın koordinatörlüğünü yapıyor. Cumhuriyet Kitap Eki’nin “Taş-Kâğıt-Makas” isimli çocuk ve gençlik edebiyatı sayfasının ardından şimdi ise Sanat Kritik’te çocuk kitaplarını yorumluyor. Eşi, oğlu ve kedileriyle birlikte Moda’da yaşıyor.

Kaçırmayın!

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Benzer Yazılar