Küçük Kitap Kurtları 2018 Kış Buluşması

Sevgili Kadıköy Anneleri merhaba,

Kışın kendini iyice hissettirdiği bu günlerde kış buluşmasının da vakti geldi diye düşündük.  Mevsimsel hastalıkları da atlattığımızı umarak 7 Ocak 2018 Pazar günü, saat 13.00’de tüm küçük kitap kurtlarını Zeki Çocuk Anaokulundaki kış buluşmamıza bekliyoruz.

Ne?

Yaratıcı Drama Lideri Aslı Özcan ile “Kitapkurdu Lily” adlı kitabın yaratıcı okuma atölyesi yapılacaktır.

Gillian Shields’in yazdığı, Francesca Chessa’nın resimlediği ve Ece Özkan’ın çevirisiyle Kelime Yayınları’nın tarafından okurla buluşan Kitapkurdu Lily, İda’nın da benim de en sevdiğimiz kitaplardan. Okuma sevgisi ve arkadaşlık üzerine harika bir öykü anlatan kitap bizlere;  “Çok okuyan mı bilir, yoksa çok gezen mi? Sorusunu sorduruyor.

[divider]

[foogallery id=”6935″]

[divider]

Kimler Katılabilir?

03- 07 yaş grubundaki küçük kitap kurtları

Ne Zaman?

7 Ocak 2018 Pazar günü, 13.00 – 14.15 saatleri arası

Nerede?

Özel Zeki Çocuk Anaokulu
Caddebostan Mah. Demirağa Çıkmazı Sok No:8 Kadıköy/İstanbul

Program Nasıl?

13.00-13.15 Toplanma ve kitabın satın alınması

Buluşmanın giriş bileti, etkinliği yapılacak olan “Kitapkurdu Lily” adlı kitaptır. Kitabın yayıncısı Dr. Asya Çağlar ile yaptığımız söyleşiyi buradan okuyabilirsiniz. Kitabın ücreti 20 lira’dır.

13.15-14.00  Yaratıcı Okuma Atölyesi

Yaratıcı okuma atölyeleri çocukları kitaplarla buluştururken aynı zamanda onların soru sorma/sorgulama, analiz etme, dönüşümlü düşünme becerilerini geliştirir. Merak etmeye ve hayal kurmaya teşvik eder. Yaratıcılıklarını keşfetmelerini sağlar. Bu atölyede “Kitapkurdu Lily” adlı kitabın yaratıcı okuma atölyesi Yaratıcı Drama Lideri Aslı Özcan rehberliğinde yapılacaktır. Atölye drama, boyama ve hareketli yap-boz etkinliklerini içermektedir.

14.-00- 14.15 Çekilişli hediyelerin takdimi ve toplu fotoğraf çekimi

[divider]

[clickToTweet tweet=”Küçük Kitap Kurtları 2018 Kış Buluşması” quote=”Buluşmaya Sevdiklerinizi De Davet Edin!” theme=”style3″]

[divider]

Çekiliş hediyeleri;

* Ayrıntı Dinozor Çocuk tarafından hediye 1 kişiye, Hafize Çınar Güner ve Müjde Başkale imzalı İda ve Mila serisinin ilk kitabı “Kuş Gibi”  hediye edilecektir.

* Kelime Yayınları tarafından 1 kişiye Jonathan Shipton ve Francesca Chessa imzalı “Bebek Aşağı ve Bebek Yukarı” adlı kitap hediye edilecektir. Bu kitabın tanıtım yazısı buradan okunabilir.

* Masura Butik’ten 1 kişiye kış buluşmamıza uygun 1 adet kışlık bere hediye edilecektir.

* Keçeli Kız‘dan 1 kişiye %100 organik keçeden el yapımı kitap okuyan kız ve 1 kişiye keçe broş hediye edilecektir.

Kayıt Gerekli mi? 

Mekânın kapasitesini aşmamak adına kesin katılım durumunu kişi sayıyla birlikte bu sitedeki gönderinin altına yazılması gerekmektedir. Çekilişli hediyeler için de sitedeki bu yazının altına yazılan yorumlar baz alınacaktır.

Tüm büyük, küçük kitap kurtlarını buluşmamıza bekliyoruz!

[author title=”Hafize Güner” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2015/01/ka_ozum_foto.jpg”]1976 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Çocuk Gelişimi ve Eğitimi üzerine, yüksek lisansını ise Yaratıcı Drama üzerine yaptı. Doktora düzeyinde Çocuk Edebiyatı dersleri aldı. 2005 yılından beri Terakki Vakfı Okulları’nda Yaratıcı Drama Uzmanlığı/Öğretmenliği yapıyor. Sanat yoluyla öğrenme, eğitim için tiyatro konusunda projeler yürüttü ve bu konularda bildiriler yayınladı. “Yaratıcı Drama Köprüsü” adlı sempozyumun öncülüğünü ve koordinatörlüğünü yaptı. “İlköğretimde Yaratıcı Drama” ve “Eğitim İçin Tiyatro Uygulamaları” adlı iki kitap yazdı. Tilki Toni’nin yaratıcısı, “İyi Ki Varsın Tilki Toni” serisinin yazarı. “Aslan’ın Doğum Günü” ve “Park Canavarı” adlı resimli çocuk kitapları da bulunan Güner, kitapların çocuk okurla buluşması için sanatsal çalışmalar yürütüyor ve performanslar yapıyor. Çocuk yogası eğitmeni ve aynı zamanda hikaye anlatıcısı olarak  “Masal Yoga” kavramının öncüsü ve yürütücüsü. Şimdilerde “İda ve Mila” adlı  yeni  serisinin yayına hazırlanmasını heyecanla takip ediyor. Serinin ilk kitabı olan Kuş Gibi’nin raflarda yerini almasının sevincini yaşıyor. Kadıköy Anneleri web sitesindeki “İlk Kitaplığım” adlı bu köşede üç yıldır düzenli olarak çocuk edebiyatı yapıtlarını tanıtıyor ve yılda dört kez olmak üzere Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyor. 3.5 yaşındaki oğlu İda, eşi Hasan Nami ve kedileriyle birlikte Moda’da yaşıyor.[/author]

Hafize Çınar Güner
Hafize Çınar Günerhttps://kadikoyanneleri.com/category/ilk-kitapligim/
1976 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında yüksek lisansını ise Yaratıcı Drama alanında tamamladı. “İlköğretimde Yaratıcı Drama” ve “Eğitim İçin Tiyatro” kitapları yayımlandı. Oluşturduğu sanat ve oyun yoluyla öğrenme tasarımları pek çok konferans ve kongre programında yer aldı. Sekiz yıl önce yayımlanan ilk göz ağrısı “İyi ki Varsın Tilki Toni” adlı serisinin ardından ise şu ana kadar farklı yayınevlerinden yayınlanmış ve yayına hazırlan yirmi çocuk kitabı bulunuyor. Yirmi yılı aşkın bir süredir çocuklarla çalışıyor ve 2005 yılından bu yana Terakki Vakfı Okulları'nda yaratıcı drama ve tiyatro öğretmenliği yapıyor. Bir web sitesindeki “İlk Kitaplığım” adlı köşesinde resimli kitaplar hakkında yazılar yazıyor ve mevsimde bir defa olmak üzere Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyor. Yürüttüğü “Masal Yoga” atölyeleriyle kitabevleri, okullar, fuarlar, kütüphaneler ve parklarda pek çok çocuğu masallarla buluşturuyor. Okuma kültürünün yaygınlaşması adına çeşitli sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor ve yürütüyor. Kadıköy Belediyesi Moda Gönüllü Evi'nde mahalle eliyle açılan Moda Çocuk Kitaplığı'nın koordinatörlüğünü yapıyor. Cumhuriyet Kitap Eki’nin “Taş-Kâğıt-Makas” isimli çocuk ve gençlik edebiyatı sayfasının ardından şimdi ise Sanat Kritik’te çocuk kitaplarını yorumluyor. Eşi, oğlu ve kedileriyle birlikte Moda’da yaşıyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar