En Muhteşem Şey

Sevgili Kadıköy Anneler merhaba,

Bulut Kuş”, “Sıkı Dostlar” ve “İyi Yürekli Dev Memo” kitaplarının ardından anneler gününe özel yazılarımızın dördüncüsü ve sonuncusu tatlı Ayşe’nin güzel annesi Süeyda’dan. Kendisiyle Kitap Kafe sayesinde bu sene tanıştım. Anne olmanın en muhteşem şey olduğunu duyumsayan bir anne olacak ki bizlere “En Muhteşem Şey” adlı kitabı seçmiş. Yok yok, kitabın konusun annelikle bir ilgisi yok. Benim de yeni tanıdığım bu kitap için kendisine eline sağlık diyor ve sözü ona bırakıyorum. Hepimizin anneler günü kutlu olsun!

[divider]

Sevgili Kadıköy Anneler merhaba,

Ben sizler için Ashley Spires’in yazıp resimlediği, Özlem Köroğlu’un çevirisiyle Tübitak Popüler Bilim Kitaplarından yayınlanan “En Muhteşem Şey” adlı kitabı seçtim. Kitabın konusu kısaca şöyle; Bir gün küçük bir kızın aklına ‘en muhteşem şey” i yapma fikri gelir. En yakın arkadaşını yanına alır ve işe koyulurlar. Küçük kız aklında her şeyi düşünmüştür; neyi nasıl yapacağını ve sonuçta neye benzeyeceğini bile. Sokağın bir köşesinde, arkadaşıyla bir yer seçer ve çalışmaya başlar. Ölçer, biçer, keser, birleştirir ama “ıhhhh olmadı…”. Tekrar denerler sonra tekrar, olmadı, baştan bir daha. Kaç defa baştan başladılar sayısını bile hatırlayamaz ama en muhteşem şeyi yapmanın yakınından bile geçemez. Küçük kız sinirlenmeye başlar artık ve en sonunda öfkesinden patlar. Vazgeçer, yürüyüşe çıkar ve bir bakmış ki kendini iyi hissediyor. Bir kez daha dener ve nihayetinde beklentilerini tam olarak karşılamasa bile; en muhteşem şeyi yapmayı başarır ve bu şey tam da düşlediği gibidir.

[divider]

[foogallery id=”7363″]

[divider]

Benim gözümde kitabın en kıymetli yönü, genellikle erkek çocuklarına atfedilen mucitlik makamında kırmızı elbiseli saçı atkuyruklu bir kız çocuğu görmek oldu. Kitabın resimleri çok canlı, naif tam da çocukların ilgisini çekecek türden ve neredeyse her sayfasında üzerinde konuşmak isteyecekleri detaylar bulmak mümkün. Yaş grubu 5 ve üzeri diye belirtilmekle birlikte 4 yaştan itibaren rahatlıkla okunabilir. Üstelik bizim gibi çocuk kitaplarına aylık belirli bir bütçe ayırıyorsanız; 5 TL lik fiyatı da sizi ayrıca mutlu edecektir. Şimdiden herkese iyi okumalar dileriz.

[divider]

[clickToTweet tweet=”Süeyda Akman Can’ın En Muhteşem Şey Çocuk Kitabı Yorumunu Okudunuz Mu?” quote=”Anneler günü özel konuk yazarlarımızı çevrenizle paylaşmayı unutmayın!” theme=”style3″]

[divider]

Sevgilerimle,

Süeyda Akman Can

[divider]
  • Kadıköy Anneleri’ne abone olarak, tüm yazılarımızı yayınlandığı an bildirim şeklinde alabilir ve böylece anında haberdar olabilirsiniz. Bunun için, web sitemize girdiğinizde karşınıza çıkan ufak bildirim onayı penceresinde yer alan “İzin Ver” kutucuğunu işaretlemeniz yeterli.
Hafize Çınar Güner
Hafize Çınar Günerhttps://kadikoyanneleri.com/category/ilk-kitapligim/
1976 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında yüksek lisansını ise Yaratıcı Drama alanında tamamladı. “İlköğretimde Yaratıcı Drama” ve “Eğitim İçin Tiyatro” kitapları yayımlandı. Oluşturduğu sanat ve oyun yoluyla öğrenme tasarımları pek çok konferans ve kongre programında yer aldı. Sekiz yıl önce yayımlanan ilk göz ağrısı “İyi ki Varsın Tilki Toni” adlı serisinin ardından ise şu ana kadar farklı yayınevlerinden yayınlanmış ve yayına hazırlan yirmi çocuk kitabı bulunuyor. Yirmi yılı aşkın bir süredir çocuklarla çalışıyor ve 2005 yılından bu yana Terakki Vakfı Okulları'nda yaratıcı drama ve tiyatro öğretmenliği yapıyor. Bir web sitesindeki “İlk Kitaplığım” adlı köşesinde resimli kitaplar hakkında yazılar yazıyor ve mevsimde bir defa olmak üzere Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyor. Yürüttüğü “Masal Yoga” atölyeleriyle kitabevleri, okullar, fuarlar, kütüphaneler ve parklarda pek çok çocuğu masallarla buluşturuyor. Okuma kültürünün yaygınlaşması adına çeşitli sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor ve yürütüyor. Kadıköy Belediyesi Moda Gönüllü Evi'nde mahalle eliyle açılan Moda Çocuk Kitaplığı'nın koordinatörlüğünü yapıyor. Cumhuriyet Kitap Eki’nin “Taş-Kâğıt-Makas” isimli çocuk ve gençlik edebiyatı sayfasının ardından şimdi ise Sanat Kritik’te çocuk kitaplarını yorumluyor. Eşi, oğlu ve kedileriyle birlikte Moda’da yaşıyor.

Kaçırmayın!

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Benzer Yazılar