İyi Yürekli Dev Memo

Sevgili Kadıköy Anneler merhaba,

Anneler gününe özel yazılarımızın üçüncüsü Sevgili Nur Büberler Karadaş’dan. “Bulut Kuş” ve “Sıkı Dostlar” kitaplarını tanıtan diğer iki annemiz gibi Nur da köşemizin sıkı bir takipçisi. Kendisiyle düzenlediğimiz ilk Küçük Kitap Kurtları Buluşması’nda tanışmıştık. Yani tam üç yıl önce. Her zaman söylüyorum Kadıköy Anneleri sayesinde harika insanlarla tanışıyorum. Bu vesileyle Sevgili Aslı’ya tekrar teşekkür etmek isterim. Sevgili Nur bizler için çok sevdiğim yazarlardan biri olan Julia Donaldson’un İyi Yürekli Dev Memo adlı kitabını seçmiş. Julia Donaldson’a bayılıyorum. Yakında Feridun Oral dosyasında yaptığım gibi bir de Julia Donaldson dosyası yapmak istiyorum. Neyse sözü daha fazla uzatmadan İyi Yürekli Dev Memo’yu dinlemek için Nur’a kulak verelim.

[divider]

Sevgili Kadıköy Anneler merhaba,

Gelin sizlerle harika bir masalın içine girelim. Paylaşmanın ve yardımseverliğin doğruluğu ve güzelliğiyle sarsın bizi…

[divider]

[foogallery id=”7398″]

[divider]

Kahramanımız Memo adında bir dev. Hep aynı sandalları ve aynı yamalı elbiseyi giydiği için kentin en pasaklı devi olduğunu düşünüp üzülen Memo, bir gün içi güzel giysilerle dolu bir dükkân görüyor ve kendisine güzel bir gömlek, güzel bir pantolon, güzel bir kemer, çizgili bir kravat, çoraplar ve yeni ayakkabılar alıyor. Eski giysilerini dükkânda bırakıp yeni giysileriyle evin yolunu tutan Memo, kentin en yakışıklı devi oldum diye mutluluktan havalara uçuyor. Ama yol boyunca yardıma ihtiyacı olan üzgün hayvanlarla karşılaşıyor ve Memo sorunlarını çözmek için onlara yeni giysilerini vermeye başlıyor. Yolun sonunda bütün hayvanlara yardım edebilmiş oluyor ama yakışıklılığından eser kalmadığı için bu kez Memo kendisini çok üzgün hissediyor. Giysi dükkânına geri dönüyor, kapanmış dükkânın önünde eski giysilerini buluyor. Hemen onları giyip evine dönüyor. Eski giysilerinin rahatlığıyla keyfi yerine geliyor. Evde ise yardım ettiği hayvanları kendisini beklerken buluyor ve onların sürpriziyle çok mutlu oluyor. Şehrin en yakışıklı devi olarak çıktığı yolu şehrin en iyi yürekli devi olarak tamamlıyor.

Julia Donaldson’un yazdığı İyi Yürekli Dev Memo’yu Axel Scheffler resimlemiş. İş Bankası Kültür Yayınlarına ait baskının çevirmeni ise Ali Berktay.

[divider]

[clickToTweet tweet=”Nur Büberler Karadaş’ın İyi Yürekli Dev Memo Çocuk Kitabı Yorumunu Okudunuz Mu?” quote=”Anneler günü özel konuk yazarlarımızı çevrenizle paylaşmayı unutmayın!” theme=”style3″]

[divider]

Kitap ilk elimize aldığımızdan beri kızım Gökçe’nin de benim de çok sevdiklerimizden oldu. Hikâye kadar çizimlerini de beğeneceğinize emin olduğum kitabı çocuğunuzla birlikte canlandırmanın keyfine de mutlaka varın derim. Memo’nun olayların gidişatıyla şekillenen şarkısına kendi ezginizi ekleyin ve bu harika masalın keyfini çıkarın. İyi okumalar…

Sevgilerimle,

Nur Büberler Karadaş

[divider]
  • Kadıköy Anneleri’ne abone olarak, tüm yazılarımızı yayınlandığı an bildirim şeklinde alabilir ve böylece anında haberdar olabilirsiniz. Bunun için, web sitemize girdiğinizde karşınıza çıkan ufak bildirim onayı penceresinde yer alan “İzin Ver” kutucuğunu işaretlemeniz yeterli.
Hafize Çınar Güner
Hafize Çınar Günerhttps://kadikoyanneleri.com/category/ilk-kitapligim/
1976 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında yüksek lisansını ise Yaratıcı Drama alanında tamamladı. “İlköğretimde Yaratıcı Drama” ve “Eğitim İçin Tiyatro” kitapları yayımlandı. Oluşturduğu sanat ve oyun yoluyla öğrenme tasarımları pek çok konferans ve kongre programında yer aldı. Sekiz yıl önce yayımlanan ilk göz ağrısı “İyi ki Varsın Tilki Toni” adlı serisinin ardından ise şu ana kadar farklı yayınevlerinden yayınlanmış ve yayına hazırlan yirmi çocuk kitabı bulunuyor. Yirmi yılı aşkın bir süredir çocuklarla çalışıyor ve 2005 yılından bu yana Terakki Vakfı Okulları'nda yaratıcı drama ve tiyatro öğretmenliği yapıyor. Bir web sitesindeki “İlk Kitaplığım” adlı köşesinde resimli kitaplar hakkında yazılar yazıyor ve mevsimde bir defa olmak üzere Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyor. Yürüttüğü “Masal Yoga” atölyeleriyle kitabevleri, okullar, fuarlar, kütüphaneler ve parklarda pek çok çocuğu masallarla buluşturuyor. Okuma kültürünün yaygınlaşması adına çeşitli sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor ve yürütüyor. Kadıköy Belediyesi Moda Gönüllü Evi'nde mahalle eliyle açılan Moda Çocuk Kitaplığı'nın koordinatörlüğünü yapıyor. Cumhuriyet Kitap Eki’nin “Taş-Kâğıt-Makas” isimli çocuk ve gençlik edebiyatı sayfasının ardından şimdi ise Sanat Kritik’te çocuk kitaplarını yorumluyor. Eşi, oğlu ve kedileriyle birlikte Moda’da yaşıyor.

Kaçırmayın!

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Benzer Yazılar