Küçük Kitap Kurtları 2018 Yaz Buluşması

Sevgili Kadıköy Anneleri merhaba,

Bundan tam üç yıl önce, 20 Haziran 2015 yılında Küçük Kitap Kurtları Buluşmalarının ilkini gerçekleştirmiştik. Mevsimde bir gerçekleştirdiğimiz bu özel buluşmalarda amacım; bebeklerimizi, çocuklarımızı edebiyatla sanatla buluşturmak, sizi ve onları yazarlar ve nitelikli etkinlikleriyle tanıştırmak okuma kültürlerine katkı sağlamaktı. Şimdi arkama dönüp baktığımda tamamen sivil, hiçbir çıkar ve kâr amacı gütmeyen, gönüllü ve işbirlikçi bu edebiyat buluşmalarımızın amacına fazlasıyla vardığını görüyorum. İlk buluşmada yaptığımız o masal çemberimiz giderek büyüyor. Organik pazardan, kütüphaneye, tiyatro salonundan, butik kitabevlerine pek çok güzel alanda yaptığımız bu buluşmaların paydaşı olduğunuz için sizlere bir kez daha teşekkür ederim. Bu kez de harika bir yazar, harika bir mekân ve harika bir ev sahibiyle gerçekleştireceğimiz yaz buluşmasının heyecanını sizinle paylaşıyoruz. 02 Haziran 2018 Cumartesi günü, saat 14.00’de kimselere randevu vermeyin Yazar Tülin Kozikoğlu ile Kitapkurdu Anne Akça Gürün Kodal’ın ev sahipliğinde Happy Nest Kalamış Şubesi’nde benim ve İda’nın çok sevdiği bir kitabın etkinliğine ve imza saatine davetlisiniz. İşte ayrıntılar;

Ne?

Yazar Tülin Kozikoğlu, Mavibulut Yayıncılık’tan çıkan “Pes Etmek Yok!” adlı kitabının interaktif okumasını yapacak ardından da bir el işi etkinliği küçük kitap kurtlarımızla birlikte gerçekleştirilecektir.

Geçtiğimiz sonbahar İstanbul TÜYAP Kitap Fuarında Sevgili Fatih Erdoğan’a merhaba demek ve yeni doğan kızı Masal için imzaladığım “İda ve Mila” kitaplarımı vermek için Mavibulut standına uğramıştım. Benim uğradığım sırada, taze çıkan “Pes Etmek Yok!” adlı kitabın kutlaması varmış. Ne şanslıyım. Kutlamanın sonuna yetişsem de özellikle kitabın ressamı Sevgili Huban Korman’la sohbet etme imkânı bulmuş ve İda’ya imzalı kitabımı almıştım. Eve gider gitmez fuar yorgunluğuna aldırmadan oğluma okuduğumdan o ilk andan beri hem kitap elimizden düşmüyor, hem de her zorlukta İda; “anne “Pes Etmek Yok!” kitabını hatırla, vazgeçme!” diyor.

[divider]

[foogallery id=”7506″]

[divider]

Kimler Katılabilir?

4 + yaş grubundaki küçük kitap kurtları

Ne Zaman?

02 Haziran 2018 Cumartesi günü, 14.00 – 15.30 saatleri arası

Nerede?

Happy Nest Kalamış’da!

Adres: Fenerbahçe Mahallesi, Fener Kalamış Cd. No:2 D:No 84/1, 34726 Kadıköy/İstanbul

Telefon: 0216) 336 33 22

Program Nasıl?

13.50-14.00 Toplanma ve kitabın satın alınması

Buluşmanın giriş bileti, etkinliği yapılacak olan ”Pes Etmek Yok!”  adlı kitaptır. Katılımcılarımız isterlerse yazarın başka bir kitabını ya da kitaplarını da tercih edebilirler.  Yazarın “Leyla Fontenden Öyküler” adlı serisine daha önce köşemizde yer vermiştik. Dileyenler buradan okuyabilirler.

14.00-14.40  İnteraktif Okuma

”Pes Etmek Yok!” adlı kitap, yazarı Sevgili Tülin Kozikoğlu tarafından interaktif olarak okunacaktır.

14.-40- 15.00 El-işi Etkinliği

İnteraktif okumanın sonunda çocuklara şöyle bir yönerge verilir; “Bu öyküyü hatırlamanız için duvarlarımıza kırmızı ve yeşil elmalar yapıp asalım istedim ama elimizde maalesef sadece beyaz karton varmış.  Ama düşündük, taşındık ve pes etmemeye, bu soruna bir çare bulmaya karar verdik. Baktık ki elimizde renkli peçeteler var. Bari dedik beyaz kartondan elmalar kesip renkli peçetelerle o elmaları renklendirelim. Ne dersiniz başlayalım mı?”  Bu yönergenin ardından renkli peçeteler yırtılarak küçük küçük parçalara ayırır. Sonra beyaz elmalara yapıştırıcılar sürüp küçük peçete parçalarıyla mozaik gibi kaplanır. Elmaların diğer yüzüne çocukların pes etmeyip başardıkları bir olay çizilir. Bu elmalar bir ipe asılarak çift taraflı olarak sergilenir.

15.00 – 15. 20 İmza

Sevgili Tülin Kozikoğlu kitaplarını küçük kitap kurtları için imzalayacaktır.

15.00 – 15. 30 Çekilişli hediyelerin takdimi, ikram, imza ve toplu fotoğraf çekimi

[divider]

[clickToTweet tweet=”Küçük Kitap Kurtları 2018 Yaz Buluşması” quote=”Buluşmaya Kitap Sever Dostlarınızı Da Davet Edin!” theme=”style3″]

[divider]

Çekilişli hediyeler;

* Mavibulut Yayıncılık tarafından 1 kişiye, Tülin Kozikoğlu’nun “Sırası mı Şimdi?” adlı kitabı

Yazarından imzalı olarak kitapları hediye edilecektir

* Mavibulut Yayıncılık tarafından 1 kişiye, geçen yıl Anneler Günü sebebiyle köşemizde yer verdiğimiz “Memo ve Ay” adlı kitap hediye edilecektir. Bu kitabın tanım yazısını buradan okuyabilirsiniz.

* İlk Kitaplığım köşemizin yazarı ve buluşmalarımız mimarı Yazar Hafize Çınar Güner tarafından 1 kişiye Dinozor Çocuk’tan çıkan “İda ve Mila Zürafan Ne Sever? “ adlı kitabı imzalı olarak hediye edilecektir.

Kayıt Gerekli mi?

Mekânın kapasitesini aşmamak adına kesin katılım durumunu kişi sayıyla birlikte bu sitedeki gönderinin altına yazılması gerekmektedir. Çekilişli hediyeler için de sitedeki bu yazının altına yazılan yorumlar baz alınacaktır.

Büyük, küçük tüm kitap kurtlarını buluşmamıza bekliyoruz! Görüşmek üzere,

Sevgiler,

[author title=”Hafize Güner” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2015/01/ka_ozum_foto.jpg”]1976 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Çocuk Gelişimi ve Eğitimi üzerine, yüksek lisansını ise Yaratıcı Drama üzerine yaptı. Doktora düzeyinde Çocuk Edebiyatı dersleri aldı. 2005 yılından beri Terakki Vakfı Okulları’nda Yaratıcı Drama Uzmanlığı/Öğretmenliği yapıyor. Sanat yoluyla öğrenme, eğitim için tiyatro konusunda projeler yürüttü ve bu konularda bildiriler yayınladı. “Yaratıcı Drama Köprüsü” adlı sempozyumun öncülüğünü ve koordinatörlüğünü yaptı. “İlköğretimde Yaratıcı Drama” ve “Eğitim İçin Tiyatro Uygulamaları” adlı iki kitap yazdı. Tilki Toni’nin yaratıcısı, “İyi Ki Varsın Tilki Toni” serisinin yazarı. “Aslan’ın Doğum Günü” ve “Park Canavarı” adlı resimli çocuk kitapları da bulunan Güner, kitapların çocuk okurla buluşması için sanatsal çalışmalar yürütüyor ve performanslar yapıyor. Çocuk yogası eğitmeni ve aynı zamanda hikaye anlatıcısı olarak  “Masal Yoga” kavramının öncüsü ve yürütücüsü. Şimdilerde “İda ve Mila” adlı  yeni  serisinin yayına hazırlanmasını heyecanla takip ediyor. Serinin ilk kitabı olan Kuş Gibi’nin raflarda yerini almasının sevincini yaşıyor. Kadıköy Anneleri web sitesindeki “İlk Kitaplığım” adlı bu köşede üç yıldır düzenli olarak çocuk edebiyatı yapıtlarını tanıtıyor ve yılda dört kez olmak üzere Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyor. 3.5 yaşındaki oğlu İda, eşi Hasan Nami ve kedileriyle birlikte Moda’da yaşıyor.[/author]

Hafize Çınar Güner
Hafize Çınar Günerhttps://kadikoyanneleri.com/category/ilk-kitapligim/
1976 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında yüksek lisansını ise Yaratıcı Drama alanında tamamladı. “İlköğretimde Yaratıcı Drama” ve “Eğitim İçin Tiyatro” kitapları yayımlandı. Oluşturduğu sanat ve oyun yoluyla öğrenme tasarımları pek çok konferans ve kongre programında yer aldı. Sekiz yıl önce yayımlanan ilk göz ağrısı “İyi ki Varsın Tilki Toni” adlı serisinin ardından ise şu ana kadar farklı yayınevlerinden yayınlanmış ve yayına hazırlan yirmi çocuk kitabı bulunuyor. Yirmi yılı aşkın bir süredir çocuklarla çalışıyor ve 2005 yılından bu yana Terakki Vakfı Okulları'nda yaratıcı drama ve tiyatro öğretmenliği yapıyor. Bir web sitesindeki “İlk Kitaplığım” adlı köşesinde resimli kitaplar hakkında yazılar yazıyor ve mevsimde bir defa olmak üzere Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyor. Yürüttüğü “Masal Yoga” atölyeleriyle kitabevleri, okullar, fuarlar, kütüphaneler ve parklarda pek çok çocuğu masallarla buluşturuyor. Okuma kültürünün yaygınlaşması adına çeşitli sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor ve yürütüyor. Kadıköy Belediyesi Moda Gönüllü Evi'nde mahalle eliyle açılan Moda Çocuk Kitaplığı'nın koordinatörlüğünü yapıyor. Cumhuriyet Kitap Eki’nin “Taş-Kâğıt-Makas” isimli çocuk ve gençlik edebiyatı sayfasının ardından şimdi ise Sanat Kritik’te çocuk kitaplarını yorumluyor. Eşi, oğlu ve kedileriyle birlikte Moda’da yaşıyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar