Cumhuriyet’in 97. Yıl Coşkusu ve Atatürk Bir Ulusun Kurtarıcısı Çizgi Romanı

Herkese merhaba! Uzun süredir yaşadığımız pandemi yüzünden bayramlar buruk geçse de, yaklaşan Cumhuriyet Bayramı beni çok heyecanlandırıyor. 97.yılını kutlayacağımız Cumhuriyet’imize yakışır bir coşkuyla, çocuklarımıza yeniden Atatürk’ümüzü anlatırken; onları animasyon filmi ve Atatürk Bir Ulusun Kurtarıcısı Çizgi Romanı ile buluşturmaya ne dersiniz?

Türkiye’nin ve Dünya’nın İlk Atatürk Animasyon Filmi: Atatürk Bir Ulusun Kurtarıcısı 

Bu animasyon filmi, iki yıl önce ülkemizi gururlandıran önemli bir proje olarak hayata geçti ve izleyici ile buluştu. Türkiye’de ve dünyada bir ilk olan filmin senaryosunu yazan ve yöneten Mehmet Şenocak, bu projeye kendini adamış.

Sosyoloji eğitiminin yanında, sinema ve film yapımcılığı eğitimleri de alan Mehmet Şenocak; otuz beş yıldır karikatür çiziyor ve yirmi yıl önce AnimaTürk adında animasyon şirketini kurmuş. Yüzlerce kısa ve orta metrajlı animasyon filmini yapmış, yönetmiş.

Çocuklar Süperman ve Batman Dışında, Gerçek Kahraman Olarak Atatürk’ü Tanımalı

Tüm dünyanın saygı duyduğu ve hepimizin ortak değeri olan liderimiz  Atatürk’ün, çocuklara unutturulmaması için çabalamayı misyon edinen Mehmet Bey diyor ki: “Çocuklarımız Süperman’i, Batman’i kahraman olarak bilirken asıl kahramanımız Atatürk’ü iyi tanımıyorlar.” Bunu dert edinip verdiği karar üzerine, büyük bir emekle çalışarak bu önemli projeyi hayata geçirmiş.

Tarihçi ve yazar Sinan Meydan’ın danışmanlığında hazırladığı filmi; yeni neslin en çok kullandığı araçlar bilgisayar, tablet ve akıllı telefonda 7/24 ücretsiz olarak izlenebilecek şekilde youtube kanalında yayınlamış.

Milli Mücadele’nin 100. Yılına Hediye: Atatürk Bir Ulusun Kurtarıcısı Çizgi Romanı

Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nı ve Cumhuriyet’i yeni nesillere anlatmak amacıyla; Milli Mücadelenin 100.yılını kutladığımız geçen yıl, film temel alınarak hazırlanan çizgi roman bütün kitabevlerinde satılmaya başlandı.

Bizim kitaplığımızda da özel yeri olan bu çizgi romanı; Atatürk’ün bize armağan ettiği değerlere ve Cumhuriyetimize sahip çıkmak adına tanıtmak için sizlerle paylaşmak istedim.

Filmi ve kitabı burada tanıtmakla yetinemedim, Cumhuriyet Bayramı kutlaması olarak sizleri bu projenin mimarı sevgili Mehmet Şenocak’la bir araya getirmek istiyorum. Filmin ve kitabın  hazırlanma yolculuğunu kendisinden dinlemek, kitabınızı imzalatmak isterseniz  24 Ekim Cumartesi günü Beşiktaş @bahcekitapkahve deki buluşmaya gelebilirsiniz.

Son olarak sevgili Kadıköy Anneleri, size özel bir hediyemiz olacak! Yapacağımız çekilişle Türkiye’nin ve dünyanın ilk çizgi romanı olan bu kitaptan 5 takipçimize hediye edeceğiz. 22 Ekim Perşembe akşamı saat 21.00’a kadar çekilişe katılabilirsiniz, ne kadar yorum o kadar şans!

Çekiliş Kuralları;

1- @kadikoyanneleri @40yildabiranneolmak ve @mehmetsenocakcom hesaplarını takip etmek.

2- Instagramda @kadikoyanneleri sayfasındaki bu paylaşımın altına 3 arkadaşınızı etiketlemek.

Bizler bugün; geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı özgürce, sanatla ve kitaplarla büyütebilmek için emek harcayabiliyorsak ve kadın olarak böyle güzel oluşumlarla sesimizi duyurabiliyorsak, hep Atatürk’ün bize armağan ettiği Cumhuriyet sayesinde. Atatürk’e sevgimizi ve teşekkürümüzü iletmemize aracı olan bu güzel proje için Sevgili Mehmet Şenocak’a sonsuz teşekkürler.

Nice sağlıklı ve mutlu bayramları coşkuyla kutlayabilmek umuduyla, Cumhuriyet’imizin 97.yaşı kutlu olsun!

Sevgiler,
Esin İrlan
40 Yılda Bir Anne Olmak

@40yildabiranneolmak

Esin İrlan
Esin İrlanhttps://kadikoyanneleri.com/category/40-yilda-bir-anne-olmak/
Duru'nun annesi Esin :) Halkla İlişkiler eğitimi ve kurumsal hayattaki iş deneyiminden sonra; içindeki yaratıcılık ve üretme isteğiyle takı tasarımında uzun soluklu bir yola çıktı. Ne istediğini ve ne istemediğini erken yaşlarda keşfederek, hayatının aşkıyla yirmi iki yaşında evlendi. On beş yıldır eşiyle beraber Beşiktaş'ta kendi takı mağazasını işletiyor. Tasarımlarını takı sevdalıları ile buluştururken, takı yapımını öğrenmek isteyenlere özel ders veriyor. Onsekiz yıl anne olmama hakkını kullanarak, kırk yaşında anne oldu. "Kaç yaşında anne olursak olalım, kırk yılda bir anne oluyoruz; keyfini çıkaralım bu yolculuğun" mottosuyla @40yildabiranneolmak sayfasını açtı. Kültür-sanat ağırlıklı etkinlikler; kendi kızı ile deneyimlerinden yola çıkarak çocuklara ve ebeveynlere faydalı olacak paylaşımlarla, hayata farklı pencereler açmak istiyor. Kitaplara olan sevgisi kızından sonra çocuk edebiyatı ile taçlanınca, okuyup sevdikleri kitapların bazılarını #duruirlankitaplığı hashtagiyle minik okurlarla paylaşıyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar