Modunuza Göre İçecek Hazırlama

İçecekler, güne zinde bir başlangıç yaparken ya da günün yorgunluğunu atarken size keyifli bir şekilde eşlik eder. Sevdiklerinizle birlikte geçirdiğiniz vakitlerden alacağınız keyfi de ikiye katlayan içeceklerin türlerine bağlı olarak farklı hazırlama süreçleri bulunur. Çay ve kahve türleri, birçok kişinin gündelik hayatta sıkça tükettiği içecek türlerinden bazılarıdır. Favori içeceğinizi hazırlamak için Karaca’da yer alan çay ve kahve makinelerine göz atabilirsiniz. Hazırladığınız içecekleri şık bir şekilde sunmak adına Karaca fincan takımlarını da inceleyebilirsiniz. Bu içecekleri hazırlamaya yönelik tasarlanan makineler ile kısa bir süre içerisinde çay da da kahvenizi servise hazır hale getirebilirsiniz. İşte modunuza göre içecek hazırlama yöntemleri.

Modunuza Göre İçecek Hazırlama

Filtre Kahve Makinesi-Filtre Kahve Makinesi Modelleri

İstenilen kalınlıkla öğütülen kahve çekirdeklerinin demlenmesi ile hazırlanan filtre türü kahve, kahvenin yoğun aromasını en iyi şekilde tadabileceğiniz kahve demleme şekillerinden biridir. Filtre kahve makinesi, filtre sepetine sepet boyutuna uygun filtre kağıdı yerleştirilerek kullanılır. Filtre kahve kağıtları 2 ve 4 olarak iki boyuta ayrılır. Belirli filtre kahve makinesi seçeneklerinde aroma yoğunluğu ayarına da rastlamak mümkündür. Bu aroma yoğunluk ayarı, kahvenizi yumuşak, orta ya da sert içimde hazırlamanıza yardımcı olur. Sert içimli bir kahve ile güne dinç bir başlangıç yapabilir, yumuşak içimli bir kahveyi de sohbetlerinize lezzetli bir eşlikçi olarak tercih edebilirsiniz. Filtre kahve makinesi modelleri arasında seçim yaparken ilk olarak kahve tüketim sıklığınızı ve ev içerisinde kahve severlerin sayısına dikkat etmeniz gerekir. Bu tür kahve makinelerinin litre bazında geniş kapasitelere sahip olması, her kahve severin kendilerine uygun bir model bulmalarına yardımcı olur.

Çay Makinesi-Çay Makinesi Modelleri

Kahve severlerin yanı sıra çay tiryakilerinin de ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik tasarımları bulunan çay makinelerini pratik bir şekilde çay demlemek için tercih edebilirsiniz. Çay makinesi, demlik ile benzer bir tasarıma sahiptir. Çay demleme cihazlarının alt kısmında su haznesi, üst kısmında ise demlik bölmesi yer alır. Belirli modellerde demliğin ağız kısmı kendiliğinden filtrelidir. Böylelikle tane çayları da demlendikten sonra filtreye ihtiyaç duymaksızın kolaylıkla servis edebilirsiniz.

Su ve demlik haznesinde geniş kapasite alternatifleri bulunan çay makinesi modelleri, ses ya ışıklı ikaz yoluyla çayın demlendiğine dair size bilgi verir. Belirli modellerde demliği su haznesinden ayırarak çay makinesine kettle işlevi de kazandırabilirsiniz. Çay makinesi ile demlenme süresinden tasarruf edebilir, birkaç dakika içerisinde yoğun çay aromasına sahip lezzetli içecekler elde edebilirsiniz. Bu makine içerisinde çay hazırlamak için su haznesine içeceğiniz porsiyon kadar içme suyu, çay haznesine ise su miktarına orantılı çay yapraklarını eklemeniz yeterlidir. Çay makineleri, işlevsel olduğu kadar şık tasarımları ile de birçok kişinin mutfağında popüler bir yere sahiptir.

Kahve Fincan Takımı

Modunuza hitap eden içeceği hazırlamak için uygun bir makine bulduktan sonra, sıra bu içeceği servis etme aşamasına gelir. Dilerseniz kendinizi şımartmak adına, dilerseniz de sevdiklerinize şık ikramlarda bulunmak adına kahve fincan takımı modellerine göz atabilirsiniz. Kahve fincan takımları, zengin renk ve desen seçenekleri ile herkesin kendi zevklerine yönelik sunumlar hazırlamasına olanak tanır. Kahve fincan takımı, takım içerisinde 2, 4 ve 6 gibi farklı fincan adetleri barındırır. Porselen, stoneware, cam ve seramik malzemeler kullanılarak tasarlanan fincan takımları, dayanıklı yapıları ile uzun yıllar boyunca ikramlarınızda size eşlik eder. Kahve fincan modelleri, şık tasarımları ile de sunumlarınızın akıllarda kalıcı olmasına yardımcı olur. Sofra sunum yardımcılarınıza uygun bir fincan takımı modeli seçerek sunumlarınızda görsel bütünlüğü tamamlayabilirsiniz.

 

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar