Meşhur Selanik Kuru Fasulyecisi & Böcek Cafe

Uzun bir aranın ardından tekrar Çocuk Dostu Mekanlar kritiklerimizle karşınızdayız. Bundan böyle “acaba bu mekan yazıları ne zaman yayınlanıyor?” diye düşünmeyesiniz diye ajandamızı oluşturduk. Her hafta perşembe günleri Bebek Dostu Tarifler yazılarımızın paylaşıldığı gibi, her ayın 1. ve 3. haftalarına gelen pazartesi günleri (yani her 15 günde bir oluyor) sizinle “Kadıköy Anneleri” tarafından bizzat denenmiş ve onaylanmış, mama sandalyesinden, menüsüne, alt değiştirme masasından, bebek arabası parkına kadar farklı yönleriyle değerlendirdiğimiz sokaklar, kafeler, restoranları paylaşıyor olacağız. Eğer siz de sık sık dışarıda vakit geçiren annelerdenseniz, bizimle kendi yazılarınızı paylaşabilirsiniz!

MEŞHUR SELANİK KURU FASULYECİSİ

Moda Caddesi’nde geçen yıl açılan Selanik Kuru Fasulyeci’si bizim favori mekanlarımızdan bir diğeri. Mama sandalyesi pek çok yerde olduğu gibi burada da mevcut. Restoran çok geniş olmamakla birlikte bebek arabasını koyacak bir yer bulunabiliyor. Hava güzelse zaten dışarıda oturmak tercih edilebilir. Menüdeki seçenekler bizim için ideal olmakla beraber mantı ve fasulyenin bebeklere göre hafif acılı olduğunu söylemekte yarar var. Fakat köfte, pilav ve yoğurt üçlüsünü bulduğumuz için neyse ki pek sorun yaşamıyoruz. Salatadaki domateslerden de biraz yerse olay kapanıyor zaten. Garson ve çalışan ilgisi çocuğunuzu mest edebilir. Tuvalet için anahtar veriyorlar size, içerisi çok temiz. Alt değiştirmek için masa olmamakla beraber geniş olduğundan rahatça iş görebilirsiniz.

Adres: Caferağa Mah. Moda Cd.  No:85 Kadıköy / İstanbul

Telefon: (216) 336 11 46

[divider]

BÖCEK CAFE

Moda Havuz’un hemen yanıbaşında, önünden geçerken pek dikkat etmediğiniz bir yer var. Adı; Böcek Cafe. Daha önce bir müzik stüdyosu olarak hizmet veriyordu, aslında stüdyosu hala kullanılabilir durumda ama arka tarafa çok tatlı bir cafe açtılar bir süre önce. Güzel havalarda sıkça gideceğinize eminim çünkü arkada çok hoş bir müstakil bahçesi var! Biz oğlumla gittiğimizde geceden biraz yağmur yağmıştı, o yüzden yerler çamur içindeydi ama yine de kendisi keyifle bahçedeki kedi ve solucanlarla(!) oynadı. (Sonrası ayakkabılar açısından biraz bulanık.) Tatlıları ve kahveleri güzel. Bebekler için yiyecek bulunabilir (omlet, pişi vb.). Mama sandalyeleri de var. Tuvalet biraz küçük. Özellikle güzel havalarda mutlaka deneyin.

Adres: Caferağa Mah. Leylak Sk.  No: 17/A   Moda / İstanbul

Telefon: (216) 330 72 71

[author title=”Zeynep Özdamar” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2014/06/ka_zeynepozgan_foto.jpg”]Evrim Güneş’in annesi. 2003 İTÜ Şehir ve Bölge Planlama, 2006 İTÜ Kentsel Tasarım yüksek lisans mezunu. 2006-2007 yılları arasında Londra’da kalıp kendini aradı. Uzun yıllar özel sektörde çalıştıktan sonra 2009’da Kültür ve Turizm Bakanlığında uzman olarak görev yapmaya başladı. Halen görevine devam ediyor. 2012 yılından beri Kadıköy’de oturuyor.[/author]

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar