Kadıköy Anneleri 3 Yaşında & En Çok Okunanlar

Pek Sevgili Kadıköy Anneleri;

Bildiğiniz gibi Haziran 2014’te kurulan www.kadikoyanneleri.com13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde 37 kategoride, 300’den fazla finalist arasından “Topluluk/Sosyal İletişim”, “Eğitim” ve “Blog” kategorilerinde finale kalırken, 11 – 27 Mart 2015 tarihleri arasında, 18 binin üzerinde SMS katılımı ile gerçekleştirilen Halk Oylaması sonucunda ise Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilmişti. Son 3 yıldır da Çocuk Dostu Mekanlar, Küçük Kitap Kurtları İçin İlk KitaplığımBebek Dostu Tarifler, Doğum Hikayesi, Uyku MüzikleriAnnelik Günlükleri, Kitap KafeRöportajEğitimAktivite ve Hamilelik Günlükleri gibi kategorilerde 20 annenin yazılarına ev sahipliği yapıyor.

Kadıköy Anneleri’nin diğer “anne-bebek-çocuk” gruplarından farkları; bu grupların ilki olması, aktif bir web-sitesine sahip olması, tamamen lokal bir grubu domine etmesi ve çocuk gelişimde sadece “anne”nin değil “aile”nin önemine vurgu yapması. Şimdilik ağırlıklı okuyucuları Kadıköy’de ikamet eden, 25-45 yaş arası, en az 1 çocuklu ya da hamile, internette aktif olarak yer alan iş kadını ve/veya girişimci annelerden oluşuyor.

Platformun en önemli amaçlarından birisi de düzenli buluşmalar, eğitimler ve aktiviteler organize ederek, lokal anneler için bebekleri/çocuklarıyla birlikte kaliteli sosyalleşme fırsatını yaratmak. 3 yıl içerisinde ücretsiz ya da bize özel indirimli 15 #kadikoyanneleriyogada gece buluşması, 9 küçük kitap kurtları buluşması4 babywearing(bebek giyme) eğitimi, 3 geleneksel yaza veda ve tanışma pikniği, 3 anne-çocuk partisi, 3 bebeklerde uyku sohbeti, 3 anne-baba psikoloji sohbet3 ilk yardım eğitimi, 2 bebek işaret dili eğitimi1 yogi bebeler buluşuyor partisi, 1 yılbaşı partisi, 1 kitap imza günü, 1 emzirme toplantısı, 1 ebeveynler için yaratıcı drama atölyesi, 1 bebeklerde tuvalet rutini semineri, 1 anne-bebek yogası seansı, 1 hamile yogası dersi & bebek bezi sohbeti1 moms night out tr buluşması, 1 2 yaş sendromu semineri, 1 çay saati buluşması, 1 anne-bebek zumbası partisi, 1 SineBebe buluşması ve 1 ek gıdaya geçiş semineri düzenledik. Yaşları (anne karnında) 3 aylıktan 7 yaşında çocuğa, anneanneden bakıcısına, dedesinden teyzesine kadar tüm aile bireyleri dahil 30 farklı organizasyonda yaklaşık 800 kişinin hayatına bir şekilde dokunduk.

355 yazımızla, bugüne kadar 125.000 farklı kullanıcıya, 465.000’in üzerinde sayfa görüntülenme rakamına ulaşmış bir site, Kadıköy başta özellikle Anadolu yakasında olmak üzere tamamen gerçek kişilerden oluşan 3.845 facebook, 1.024 twitter ve 7.595 instagram abonesiyle sosyal medyada aktif olarak yer alıp, günde ortalama 5.000 kişiye erişen bir platform olarak, bizi severek takip eden binlerce ailenin varlığı, üzerimize de büyük bir sorumluluk yüklüyor.

Bunların yanında Temmuz 2015’ten bu yana Kadıköy Anneleri olarak Migros TV Anne-Çocuk kategorisi ile bir ortak çalışmamız mevcut. Şimdiye kadar 24 farklı anne/baba ve bebek/çocuk ile toplamda tam 256 video çekimi yaptık.

Tüm bunları neden mi sıraladık? Çünkü geçtiğimiz Haziran ayı bizim için çok özeldi. Kadıköy Anneleri tam 3 yaşına girdi! İlk yaşında Cake Smash(Pasta Parçalama) çılgınlığıyla giriş yaptığımız doğum günü kutlama etkinliklerini, ikinci yaşında bizi seven, yanımızda olan, desteğini esirgemeyen dostlarımızın düşünceleriyle taçlandırdık. 3 yıla neler sığdırmışız ve kimlerle benzer duyguları sarıp sarmalamışız! Hep diyoruz ya; #kadikoyanneleripaylasir . Hem sanal hem de gerçekte paylaştıklarımızın çoğalıp örnek olması dileğiyle…

İşte 1 Haziran 2014-1 Haziran 2017 tarihleri arasında, sitemizdeki her bir kategorinin EN ÇOK OKUNAN yazısı:

“Uyusun da büyüsün, fış fış kayıkçı, dandini dandini dastana, benim annem güzel annem, e bebeğim e e, daha dün annemizin, dunganga dunganga, asmaya kurdum salıncak… Çok mu klasik? Fazla mı geleneksel? Ninni bütün kültürlerde “söz”den çok “tatlı ses” ve ritme dayalı bir şarkı türü… Mesela bizim “Nenni yavrum, nenni, nenni”miz ile Anglosakson’un “Toora, toora, loora” ninnisi sese dayalı akışkan haz ve güvenlik duygusu açısından aynı özelliklere sahip!”

[dropcap]DOĞUM HİKAYESİ[/dropcap]
Sezaryen Sonrasında Doula Eşliğinde HypnoBirthing Doğumu Hikayem / Mine Dedekoca 

“Bugün oğlumun doğumunun üzerinden tam 40 gün geçti. Ben de bunun şerefine oturup ne zamandır ertelediğim doğum hikayemi yazmaya karar verdim. (Ben yazıyı bitirene kadar Emre 3 aylık oldu bile :)) Benim için o kadar büyüleyici bir deneyimdi ki sanırım hakkını vererek yazabilmek için bu kadar bekledim. Yazı biraz da uzun oldu ama amacım, doğumun ağrı, acı, zorluk içeren bir olay değil, yaşanabilecek en büyük orgazm olduğunu anlatabilmek. ”

[dropcap]RÖPORTAJ[/dropcap]
Hikaye Anlatıcısı, Tiyatro ve Dans Pedagogu Nazlı Çevik Azazi ile Masal Anlatıcılığı Üzerine / Hafize Güner 

“Bazen hayat sizi öyle insanlarla karşılaştırır ki bu insanlar sizi çoğaltır, hem arkadaşınız hem de hocanız olur. İşte Nazlı da benim için öyle oldu, masal anlatıcılığı ile tanıştırdı beni. Edebiyata yüzümü döndüğüm bir zamanda çok iyi geldi bana. Atölyelerine katılıp öğrencisi oldum. Bilgisini saklamadan, kimseye tepeden bakmadan sunan, kalbini gerçekten öğrenmeye açmış, masalların gizemli dünyasına yürekten inanmış cesur bir kadın o.”

[dropcap]ANNELİK GÜNLÜKLERİ[/dropcap]
“Anne Savaşları”nda Yeni Trend: Montessori / Aslı Altınok Erdal

“İtalya’nın ilk kadın doktoru, pedagog ve antropoloji profesörü olan Maria Montessori (1870-1952), 1899 yılında Roma’da zeka geriliği olan tüm çocukların yollandığı yeni orthophrenic okulundaki yöneticiliği döneminde, zihinsel eksikliğin sıklıkla pedagojik bir problem olduğuna hüküm verir. Zihinsel engellilerin eğitimi konusunda aradığı bilgileri, Itard ve Séguin’in çalışmalarında bulur ve bu yöntemleri temel alarak kendi yöntemini geliştirir. “

“Bir bebek dünyaya geldiği ilk zamanlarda “Anneciğim çişim geldi” derse ne yapardınız? “Bezine yapabilirsin” demek yerine çoğumuz tuvalete götürmeyi tercih ederdik herhalde. Oysa bebekler tuvaletleri geldiğini anlatamıyorlar. Yoksa anlatıyorlar mı? İşte “Bezsiz Bebek” bu soruya çare niteliğinde bir kitap. Yazarı Christine Gross-Loh, 0-18 ay arası bebeklerde “Tuvalet iletişimi” adını verdiği bir yöntemle bebeklerinizin tuvalet zamanlarını anlamanızı sağlıyor.”

[dropcap]TEKNOLOJİ[/dropcap]
Akıllı Zıbın Mimo / Koray Erdal

“Otuzlu yaşlarında olan ebeveynler “Tamagotchi” denince neyi kastettiğimi hemen anlamıştır. Üzerindeki iki buton ve dijital saat ekranından ibaret olan ve bir nesli kendine köle eden bu sanal hayvanları sürekli olarak beslemeniz gerekirdi. Sürekli dikkat isteyen bu şirin (!) yaratıkları sorunsuz büyütebilmek ise çok meşakkatli bir işti. Teknolojinin günümüzde geldiği nokta tam olarak her ihtiyacını ya da sorununu cebimizden izlememize olanak sağlıyor. “

“Suç teşkil edecek kadar komik olma iddiasında bulunan yabancı kitapları okumadaki en büyük handikap, orijinal dilinden Türkçeye çeviren kişinin buz gibi bir espri anlayışı olması elbette. Neyse ki aynı durum burada geçerli değil. Hepsi kendince birer “Çakma Anne” olan Laurie Kilmartin, Karen Moline, Alicia Ybarbo ve Mary Ann Zoellner’in birlikte kaleme aldığı kitabı orijinal dili olan İngilizceden Türkçeye ‘enfes’ şekilde çeviren kişi, Irmak Ertuna-Howison.”

[dropcap]İLK KİTAPLIĞIM[/dropcap]
Bir Yazar İki Kitap / Hafize Güner

“İlk kitabımız çizimlerin yalınlığına, renklerinin parlaklığa, dilinin akıcılığına ama en çok da iletisine bayıldığım bir kitap. Kitabın ön kapağındaki kocaman kırmızı yeşil gözlü gülümseyen bir filin hortumuna sevgiyle sarılmış gülümseyen çoraplı çocuk resmi bizi bir dostluk öyküsüne davet ediyor. Kitabın adı olan soru cümlesi ise bu dostluk öyküsüne dair merak uyandırıyor; “Kırmızı Fili Gördünüz mü?

[dropcap]ÜRÜN&HİZMET[/dropcap]
Müslin Bezler / Hale Acun Aydın

“Anne adayları doğum yaklaşırken internette dolanıp listeler yapar, yakınlarına danışır. Bugün size her anne adayının edinmesi gereken bir ürün önereceğiz; Müslin bezler. Mermerşahi de denen bu bezler tülbentten biraz daha kalın ve çok emici. Kesinlikle her anne tarafından keşfedilmeli. Piyasada çeşitli markalarda setler halinde bulabileceğiniz gibi kumaşçılarda metre hesabıyla da alabilirsiniz.”

ka-1612-postpartum

“Lohusa Cinlerim” tam da aslında teknik anlamda lohusalığımın bittiği o “42.” güne rastlar, doğumun başından beri yanımda olan annemin artık kendi evine döndüğü, eşimin işe gidip 11 saat ortadan kaybolduğuu ve hayatımda ilk kez bir bebekle yine 11 saat yapayalnız kaldığım gün. Tarih çok net; 24 Ocak 2014- Rüzgar’ın doğumu olan 13 Ocak’tan tam 42 gün sonra. O zamana kadar da her şey toz pembe değildi tabi. ”

[dropcap]BEBEK DOSTU TARİFLER[/dropcap]
Muzlu Pankek / Deniz Gözler Özenç

ka-050215-1-660x330

“Yalnızca iki malzemeden yapılan bu pankek, yumurta yemeyen bebelerin anneleri için hayat kurtarıcı olabilir ?Pinterest’in türlü köşelerinde, sadece bebekler için değil, aynı zamanda bizler için de “çok sağlıklı” bir pankek tarifi dolaşıyor. Vejetaryenler, veganlar aman pek bir methediyor. Üstelik yalnızca 2 malzeme gerektiriyor, muz ve yumurta! Bu tariften 6 adet mini pankek çıkacaktır. “

“Ben Gülüm, nam-ı diğer müstakbel Asya’nın annesi. Epeyce süredir yazmak için bir adım atmayı bekliyordum, sonunda tüm cesaretimi toplayarak açılışı yaptım. Başlığımızdan da anlayacağınız üzere, biz 20 haftalığız. Elimiz, ayağımız her şeyimiz çok şükür yerinde, sorunsuz bir hamilelik yaşıyoruz. Şu aralar tek derdim; bebeğimin kıpırtısını hissedememek. Hareketlerini, tekmelerini hissedebilmek için kendisini sürekli dürtme halindeyim, ancak ne yazık ki tık yok.”

[dropcap]AKTİVİTE[/dropcap]
3. Geleneksel Kadıköy Anneleri Yaza Veda ve Tanışma Pikniği / Aslı Altınok Erdal

“4 Ekim 2015 tarihinde saat 13:00-18:00 arasında bir grup Kadıköy Annesi, Babası, Bebeği toplaşıp Moda Sahil’deki parkta buluşmuş ve birbirinden leziz atıştırmalıklarını paylaşmışlardı. Gelen tüm Kadıköy Ailemize(karşıdan gelenler de vardı), destekçilerimize, emek veren, katkıda bulunan 150 kadar kişiye tekrar çok ama çok teşekkürler. 2015 pikniğinde neler yaptığımıza buradan, 2016 pikniği fotoğraflarına ise buradan göz atabilirsiniz.”

[dropcap]ÇOCUK DOSTU MEKANLAR[/dropcap]
Khalkedon Restoran Kalamış / Mine Dedekoca  

“Khalkedon’u son birkaç senedir Kadıköy Belediyesi işletiyor. Onun için hizmet olarak da aynı standardı korumaya çalışıyorlar. Khalkedon parkın içinde olduğu için çocuklarla park öncesi veya sonrası yemek yemek için çok rahat bir alternatif oluyor. Ayrıca kafenin hemen yanında bulunan süs havuzunda yaşayan kazlar, biraz ilerde bulunan tavşanlar ve ekibe yeni eklenen kaplumbağa çocuklar için büyük bir eğlence kaynağı. ”

3. yaşımızda birbirinden eğlenceli yazıları ve tabi etkinlikleri paylaşmak dileğiyle!

[author title=”Aslı Altınok Erdal” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2016/05/ka_asli_foto.jpg”]1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı(Nam-ı diğer “Muhtar Anne”), 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupagete İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektöründe 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri’ni kurdu. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık sektöründe pazarlama işi, Kadıköy Anneleri, İFSAK bünyesindeki 4 Mevsim Büyükada, Şiirden Fotoğrafa İstanbul, Yansıyan Kadınlar belgesel fotoğrafçılık projeleri ve aile hayatı dörtgeninde hayatta kalma mücadelesi veriyor.[/author]

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar