Kadıköy Anneleri 2 Yaşında & Hakkımızda Ne Dediler?

Pek Sevgili Kadıköy Anneleri;

Bildiğiniz gibi Haziran 2014’te kurulan www.kadikoyanneleri.com13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde 37 kategoride, 300’den fazla finalist arasından “Topluluk/Sosyal İletişim”, “Eğitim” ve “Blog” kategorilerinde finale kalırken, 11 – 27 Mart 2015 tarihleri arasında, 18 binin üzerinde SMS katılımı ile gerçekleştirilen Halk Oylaması sonucunda ise Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilmişti. Son 2 yıldır da Bebek&Çocuk Dostu Mekanlar, Küçük Kitap Kurtları İçin İlk KitaplığımBebek&Çocuk Dostu Tarifler, Hamilelik&Doğum&Lohusalık&Emzirme Günlükleri, Kadıköy’lü Girişimci Annelerle RöportajEğitimAktivite ve Annelik gibi kategorilerde 20 anne ve babanın yazılarına ev sahipliği yapıyor.

Kadıköy Anneleri’nin diğer “anne-bebek-çocuk” gruplarından farkları; bu grupların ilki olması, aktif bir web-sitesine sahip olması, tamamen lokal bir grubu domine etmesi, kar amacı gütmeyen bir sosyal sorumluluk projesi olması ve çocuk gelişimde sadece “anne”nin değil “aile”nin önemine vurgu yapması. Şimdilik ağırlıklı takipçi Kadıköy’de ikamet eden, 25-45 yaş arası, en az 1 çocuklu ya da hamile, internette aktif olarak yer alan, blogger, iş kadını ve işletmeci annelerin 0-7 yaş çocukları olduğu için oyun grubu, kreş, yuva, anaokulu vs gibi esas okul öncesi seçeneklerle ilgili fırsatlar ve ağırlıklı Kadıköy bölgesi olmak üzere çeşitli kurum, tiyatro, eğitim merkezi, hizmet ve ürün tedarikçilerinden Kadıköy Anneleri’ne özel indirimler sağlıyoruz.

Platformun en önemli amaçlarından birisi de düzenli ücretsiz buluşmalar, eğitimler ve aktiviteler organize ederek, lokal anneler için bebekleriyle birlikte sosyalleşme fırsatını yaratmak. 2 yıl içerisinde ücretsiz ya da bize özel indirimli 5 küçük kitap kurtları buluşması, 4 babywearing(bebek giyme) eğitimi, 3 uyku sohbeti, 3 anne-baba psikoloji sohbet, 2 ilk yardım eğitimi, 2 geleneksel yaza veda ve tanışma pikniği, 1 yogi bebeler buluşuyor partisi, 1 kışa merhaba partisi, 1 anne-çocuk partisi, 1 kitap imza günü, 1 emzirme toplantısı,  1 ebeveynler için yaratıcı drama atölyesi, 1 anne-bebek yogası seansı, 1 hamile yogası seansı, 1 moms night out tr buluşması, 1 çay saati buluşması ve 1 ek gıdaya geçiş semineri düzenledik. Yaşları (anne karnında) 3 aylıktan 7 yaşında çocuğa, anneaneden bakıcısına, dedesinden teyzesine kadar tüm aile bireyleri dahil 30 farklı organizasyonda yaklaşık 600 kişinin hayatına bir şekilde dokunduk.

300’e yakın yazımızla, bugüne kadar 80.000 farklı kullanıcıya, 280.000’in üzerinde sayfa görüntülenme rakamına ulaşmış bir site, Kadıköy başta özellikle Anadolu yakasında olmak üzere tamamen gerçek kişilerden oluşan 3.420 facebook, 875 twitter ve 6.300 instagram abonesiyle sosyal medyada aktif olarak yer alıp, günde ortalama 4.000 kişiye erişen bir platform olarak, bizi severek takip eden binlerce annenin varlığı, üzerimize de büyük bir sorumluluk yüklüyor.

Bunların yanında Temmuz 2015’ten bu yana Kadıköy Anneleri olarak Migros TV Anne-Çocuk kategorisi ile bir ortak çalışmamız mevcut. Şimdiye kadar 22 farklı anne/baba ve bebek/çocuk ile toplamda tam 240 video çekimi yaptık. Farklı markalarla video projelerimiz de bununla bağlantılı şekilde devam ediyor olacak.

Tüm bunları neden mi sıraladık? Çünkü bu ay bizim için çok özel. Kadıköy Anneleri tam 2 yaşında! İlk yaşında Cake Smash(Pasta Parçalama) çılgınlığıyla giriş yaptığımız doğum günü kutlama etkinliklerini bu yıl ikinci yaşında bizi seven, yanımızda olan, desteğini esirgemeyen dostlarımızın düşünceleriyle taçlandıralım dedik. Nasıl, iyi etmiş miyiz? Bizce öyle, baksanıza 2 yıla neler sığdırmışız ve kimlerle benzer duyguları sarıp sarmalamışız! Hep diyoruz ya; #kadikoyanneleripaylasir , o zaman bu da size hediyemiz olsun, hem sanal hem de gerçekte paylaştıklarımızın çoğalıp örnek olması dileğiyle…

[divider]

ka-27062016-03
Ocak 2016, Küçük Kitap Kurtları Kış Buluşması’ndan…

Dila Alişanoğlu / Tamamanne kurucusu & Orman Okulu ortağı / 5 yaşındaki Çınar’ın ve 2 yaşındaki Lina’nın annesi.

“Kadıköy Anneleri ile “Kışa Merhaba” partisinde tanıştık. Bu organizasyondan 1-2 hafta önce de instagramdaki etkinliklerini görüp takip etmeye başlamıştım. Kitap Kurtları etkinliğini kaçırmamaya çalışıyorum. Farklı meslek grupları ile yapılan röportajları en ilgiyle takip ettiklerimden. Hem çocuklar hem de çocuklar ile neler yapabiliriz diye düşünmekten yorulan anneler için şahane bir grup. Yakın çevrede neler olduğunu bazen takip etmek, bulabilmek imkansız. O yüzden  Kadıkoy Anneleri facebook ve instagram sayfaları benim için çok faydalı. Sizlerle tanıştığımız için çok mutluyum. Çocuklarım ile hem daha aktif hem daha kaliteli vakit geçirmem konusunda ciddi faydanız gördüm. Emeğinize sağlık. Her sene yeni yeni etkinliklerimiz birlikte olmak dileğiyle.”

[divider]

KA-26062016-01
Ekim 2015, Kadıköy Anneleri’ne Özel Bebeklerde Uyku Sohbet’inden…

Asu Ulutürk Yavuz / Finans Uzmanı & Uyusun Ki Büyüsün kurucusu / 5 yaşındaki Zeynep ve 2 yaşındaki Ömer’in annesi.

“2015 senesi Ağustos ayında, twitter ve instagram sosyal medya hesaplarından fark ettim Kadıköy Anneleri’ni. Fark ettim diyorum çünkü öncelikle etkinlikleri, sonra da iletişim becerisi dikkatimi çekti. Kesinlikle, farklı bir çizgisi vardı ve bu fikrim hiç değişmedi. Kitaplara ilişkin yazılara bayılıyorum, kızım ve oğlum için mutlaka göz atıyorum. Ayrıca; çocuk gelişimine ilişkin eğitimleri ilgimi çekiyor. Röportajlar da çayımı yudumlarken ayrı bir keyif veriyor 🙂 Kadıköy Anneleri&Kadıköy Moms kesinlikle farklı duruşu olan bir grup. Etkinlikler, yazılar, sayfanın yönetimi çok profesyonel olmakla birlikte; grubun içerisindeki herkesin amatör ruhu içinde taşıdığını ve de işlerini tutkuyla yaptıklarını biliyorum. Zaten bence bu tutku, insanları birbirine bağlıyor çünkü tutkuyla paylaşıyorlar bildiklerini, deneyimlediklerini. Birebir içinde olduğum bir grup olduğu için de rahatça belirtebilirim ki çok çok eğlenceli bir grup. Kadıköy Anneleri&Kadıköy Moms bir başka dostum:) Şaka bir yana; dilerim bu çizgisi ile Kadıköy Anneleri & Kadıköy Moms varlığını devam ettirir; bizler de bu platformda annelere, anne adaylarına bilgi ve deneyimlerimizle destek vermeye devam eder ve diğer arkadaşların bilgi ve deneyimlerinden de yararlanırız…”

[divider]

Eylül 2015, Kadıköy Anneleri’ne Özel Ücretsiz Yaratıcı Drama Atölyesi'nden...
Eylül 2015, Kadıköy Anneleri’ne Özel Ücretsiz Yaratıcı Drama Atölyesi’nden…

Esra Bıçakçı İnal / Esra Bıçakçı Photography sahibesi / 2 yaşındaki Demir’in annesi.

“Kadıköy annelerini ilk defa 1,5 sene önce instagramda fark ettim ve takip etmeye başladım. En sevdiğim bölüm yemek tarifleri 🙂 Çoğu etkinliğin ücretsiz olması çok güzel. Kadıköy Anneleri bir başka 🙂 Kadıköy anneleri sayesinde kesinlikle ufkum açıldı 🙂 Yaratıcı drama, Migros TV çekimleri, radyo yayını. Çok çok eğlenceli :)”

[divider]
ka-27062016-02
Kasım 2015, Kadıköy Anneleri Anne-Çocuk Kışa Merhaba Partisi’nden…

Duygu Sözen Kutluay / Duygu Parti Evi kurucusu / Elif’in annesi.

“Arkadaşım Dr. Aslıhan Onaran sayesinde tanıdım sizleri. İyi ki de tanışırmış. 🙂 Tüm etkinlikleri mümkün mertebe takip etmeye çalışıyorum. Ancak eğitici çalışmalarınız daha fazla dikkatimi çekiyor. Genç çalışan annelerin, onca sorumluluğunun arasında diğer annelere -her anlamda – destek verme çabası büyük, sevgi dolu  bir kalp ister. Bu da sizde var. Ayrıca etkinlikleriniz ile geleceğin yetişkinleri olacak miniklerimiz için de harika bir örneksiniz. Başarılarınızın devamını diliyorum. Dr. Aslıhan Onaran’a sizleri tanıma fırsatı sunduğu için ekstra teşekkür etmeliyim galiba. Bundan sonra gerçekleştireceğiniz tüm organizasyonlarda Duygu Parti Evi olarak her türlü desteği verebileceğimizin altını çizmek isterim. Tekrar başarılarınızın devamını dilerim. Sevgiler…”

[divider]
ka-27062016-04
Eylül 2014, 1. Geleneksel Yaza Veda & Tanışma Pikniği’nden…

Hale Acun Aydın /Türk İşi Minimalizm‘in kurucusu & Sergüzeşt Otel ortağı /  2 yaşındaki Kaan’ın annesi.

“Bizzat kuruluşuna tanık olduğum için çok mutluyum. Aslı bunu sadece sözde bırakmadığı ve çok emek verdiği için de onu çok tebrik ediyorum. Etkinliklerde biraz bana yakınlık da rol oynuyor, tür olarak ise daha çok kitap etkinliklerini takip etmeye çalışıyorum. Oldukça etkin bir yerel organizasyon, hatta artık sınırlarını oldukça genişletti; bu anlamda çok başarılı buluyorum. Sürekli olarak farklı etkinlikler düzenlemesi ve takip edenlerine gerçek anlamda bir fayda sağlaması ise Kadıköy Anneleri’ni takip etmeyi de daha bir anlamlı kılıyor. Artık sizin kendi youtube kanalınızı bekliyorum : )”

[divider]

Mart 2015, Moms Night Out Tr Kadıköy Anneleri için Toplanıyor Gecesi'nden...
Mart 2015, Moms Night Out Tr Kadıköy Anneleri için Toplanıyor Gecesi’nden…

Esra Sınır Berk / Tadokids & Tadoevents kurucularından / 3,5 yaşındaki Güzel Talay’ın annesi.

“Kadıköy Anneleri & Kadıkoy Moms’ı instagram üzerinden yaptığı bir etkinliği yine instagram üzerinden tanıştığım bir girişimci annenin (zuzu olur 🙂 kendisi) önermesi üzerine 2015 Şubat ayında duydum. İşten yeni ayrıldığım için Kadıköy’de hafta içi annelerin buluşacağını öğrenmek beni heyecanlandırdı. Bu heyecan ile takip etmeye başladım. Kısmet o günkü etkinliğe katılamadım ama sonrasında Kadıköy Anneleri &Kadıkoy Mom’ıs fanı oldum 🙂 Doğum öncesi ve yeni doğan etkinlikleri hariç hemen hemen hepsini takip ediyorum. Yazılar içinde aynı şey geçerli. Kadıkoy Anneleri &Kadikoy Mom’s oldukça etkin bir platform. Ben çok seviyorum. Sayesinde bir çok güzel etkinliğe katıldım. Bir çok güzel insan ile tanıştım. İşten ayrıldığımda hiç böyle bir grubun içinde olacağımı düşünmezdim. Bu grup sayesinde çok farklı deneyimler yaşadım, paylaştım. Annelerin ihtiyacı olan bir açığı çok güzel dolduruyor Kadıköy Anneleri &Kadıkoy Mom’s. Hayat fani, ölüm ani, çoluk çocuk, böyle takılsak, ne olur yani 🙂 Bu işin geyiği tabi de. Ek olarak günün güncel tabiri ile durmak yok yola devam diyorum. Nice 2 yaşlara :)”

[divider]

Nisan 2015, Kadıköy Anneleri'ne Özel Ücretsiz "Bebek Taşıma" Workshop'u Bahar Buluşması'ndan...
Nisan 2015, Kadıköy Anneleri’ne Özel Ücretsiz “Bebek Taşıma” Workshop’u Bahar Buluşması’ndan…

Aslı Güder Gülbüz / Doruk The Alerjik Bebe sahibesi & Alerji ile Yaşam Derneği kurucu üyesi / 2 yaşındaki Doruk’un annesi.

“Kadıköy Anneleri’ni facebook da bir tavsiye üzerine gördüm. O haftaki etkinlik tam da benim yapmak istediğim babywearing üzerineydi. Bir güzel gittim, bilgilendim bu konuda. Hatta kurucusu Aslı meğersem hem şehriymiş, tesadüfen buluşmuş olduk 🙂 Kendi adıma hem sosyalleştim hem eğlendim diyebilirim. Hamilelik günlüklerini severek takip ediyorum, her birinde ayrı heyecanlar oluyor 🙂 Oğlumla etkinliklere elimizden geldiğince katılmaya çalıştık ancak kış aylarında bağışıklığında yaşadığımız problem sebebiyle elimizi eteğimizi çekmek durumunda kaldık. Amaaa bundan sonra tam gaz geri dönüyoruz sahalara 🙂 Gerçekten çok güzel düşünülmüş bir platform, buradan tanıştığım annelerle sanki çooook önceden tanışıyor gibiyim. Katıldığımız etkinliklerde, organizasyonlarda her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülüyor, her defasında mutlu olarak dönüyorum evime 🙂 Her şey için çok teşekkür ederim Aslıcığım.” 

[divider]

Ağustos 2015, Kadıköy Anneleri’ne Özel Ücretsiz Bebek Taşıma Workshop’u Yaz Buluşması'ndan...
Ağustos 2015, Kadıköy Anneleri’ne Özel Ücretsiz “Bebek Taşıma” Workshop’u Yaz Buluşması’ndan…

Sibel Kayaş Rutter / İngilizce Öğretmeni / 2 yaşında Oliver’ın annesi

“Kadikoy Anneleri’ni Bahariye’deki Masal Butik sahibelerinden ögrendim. O zamanlar ben de yeni doğum yapmıştım ve ilgimi çekti. Takip etmeye başladım, özellikle etkinlik/aktivitelerine bana uydukça katıldım. Bence çok iyi düşünülmüş ve aslında büyük bir ihtiyaca da hitap eden bir oluşum. Kazanılan ödüllerle başarısını taçlandırması ve Kadıköy’den olması da ayrıca bir gurur sebebi. İyi ki varsınız :)”

[divider]

Aralık 2015, Küçük Melekler Anaokulu-Kadıköy Anneleri Partisi'nden...
Aralık 2015, Küçük Melekler Anaokulu-Kadıköy Anneleri Partisi’nden…

Aslı Cebeci Ulusoy / Eski yeni doğan hemşiresi & Aslı’nın Hamilelik Günlüğü yazarı / 1,5 aylık Can ve 1,5 yaşındaki Demir’in annesi.

“Mayıs 2015’de Ahu Yıldırım’ın düzenlediği Mom’s Night Out buluşmasında tanıştığım Kadıköy Anneleri kurucusu Aslı Altınok Erdal’dan duydum. Siteyi aktif olarak takip ettiğim için tüm yazıları severek okuyorum ve Demir’e uygun etkinlikleri kaçırmamaya çalışıyorum. İnsanların yalnızlaşmaya başladığı bir dönemde anneler için yeni arkadaşlıklar kurulmasına aracı olduğu ve çocuklarımız ve bizim için eğitici ve keyifli organizasyonlar düzenlediği için çok önemli bir misyonu başarı ile gerçekleştirdiğini düşünüyorum.. Ayrıca internet sitesinde yayınlanan yazılar, röportajlar, günlüklerin de oldukça başarılı ve özenle hazırlanmış olduğunu ve çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Kadıköy anneleri ile Demir 6 aylıkken tanıştım iyi ki de tanışmışım.. Hem o dönemde hem de kısa sürede olan ikinci hamileliğimde ve lohusalığımda yeni arkadaşlıklar ve etkinlikler ile keyifli zaman geçirmemizi sağladığı için teşekkür ediyorum.”

[divider]

Ocak 2016, Ücretsiz 2-5 Yaş Çocuklarda Uyku-Yemek-Tuvalet Rutinleri Semineri'nden...
Ocak 2016, Ücretsiz 2-5 Yaş Çocuklarda Uyku-Yemek-Tuvalet Rutinleri Semineri’nden…

Zehra Dörter /İnsan Kaynakları Profesyoneli & rythmmom sahibesi  & Bebek Dostu Tarifler yazarı / 2 yaşındaki Güliz’in annesi.

“Geçen yaz yapılan Kadıköy Anneleri Pikniğinde tanıdım. Öncesinde sosyal medya üzerinden aktif olarak takip etmiyordum. Piknik postunu instagram üzerinde görünce kayıt yaptırdıktan sonra inceleyip yazıları ve faaliyetlerini inceledim. Aktivitelerini, bebek dostu mekanları ve bebeklere özel tarifleri, seminerleri, hamilelik günlüklerini.. Aslında orada yazılan tüm başlıkları takip ediyorum. Çünkü her okuduğum yazı ya da katıldığım etkinlik bana fayda sağlıyor. Örneğin uyku, sütten kesme, tuvalet eğitimi gibi pek çok konuyu içinde bulunduran bir anne bana eğitimine katıldım. Ardından gece emzirmeyi sorunsuz kestim, uyku eğitimi verdim.  Kadıköy Anneleri & Kadıköy Moms pek çok topluluğa öncülük eden, anne – babaların gelişime destek olan, hayatınızın pek çok noktasına dokunabilen bir topluluk. İyi ki yollarımız kesişmiş diyorum.  1 yıla yakındır tanıyorum Kadıköy Anneleri&Kadıkoy Moms’ ı. Tanıdığım günden bu yana bana pek çok konuda fikir ve araştırma kapıları açtı. Yapılan organizasyonaların başarısı, katılımcılarda bıraktığı pozitif etki, minik ayrıntılara kadar her seyin düşünülerek memnuniyet sağlanması.. Daha yazılabilecek çok cümle var ama en önemlisi annelerin hayatına pozitif etkisi olduğunu görüyorum, deneyimliyorum.”

[divider]

Ekim 2015, 2. Geleneksel Yaza Veda&Tanışma Pikniği'nden...
Ekim 2015, 2. Geleneksel Yaza Veda&Tanışma Pikniği’nden…

Merve Gökdere / Müzik Öğretmeni ve Anne Bebek Oyun Eğitmeni / Fikirbaz Anne  & Fikirbaz Atölye kurucusu & Pendik Anneleri kurucularından / 2 yaşındaki Mercan’ın annesi.

“Bebeğim olduktan sonra sosyal medyaya daha alıcı gözle bakar oldum; nerede ne etkinlik yapılıyor diye araştırırken tesadüfen facebook sayfasına rastladım. Birlikte çalıştığımız projeler de oldu; onlar dışında ilk kitaplığım ve özellikle buluşmalar benim ilgimi çeken kısımlar:) Benim başından beri en çok düşündüğüm bu işin tek başına; nasıl bu kadar keyifli ve düzeyli şekilde devam edebiliyor olduğuydu .. Hem de bir çoğu ücretsiz olan birbirinden keyifli bu etkinlikleri düzenleyen Aslı ile tanışınca enerjisi bana bunların cevabını verdi. Hatta kendisinden ilham alıp benim de kendi bölgemde böyle bir oluşuma adım attığım doğrudur 🙂 Girişimci annelere destek veriyor olmaması ve emeğe sahip çıkması en takdir ettiğim özelliklerinden. Keyifle takip ediyor; bu ekibin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyorum. Nice yaşlarını birlikte kutlamamız dileğiyle.”

[divider]

ka-28062016-01
Temmuz 2015, Sosyal medya eğitimi aldığımız Budamedya networking toplantısından…

Aspurçe Gizem Kılınç / Cinso Medya Takip kurucularından & Aspurçe’nin Hamilelik Günlüğü yazarı / 3 aylık Zafer Artu’nun annesi.

“Cinsomedyayı temsilen Temmuz 2015’te katıldığımız Budamedya toplantısında tanıştık Kadıköy Anneleri ile. Hamilelik günlükleri, annelik ve doğum hikayeleri sitede en çok takip ettiğim yazılar. Bana göre Kadıköy Anneleri tek kelimeyle can kurtaran! Hayatımdan kadınlığımdan umudumu kestiğim anda; “Bak onlar ne güzel yapmış, ne iyi yapmış, hem anne, hem kadın, her şeyi başarmış. Üstelik yalnız değilim! Her zaman uzakta bile olsam bana destek olacak insanlar onlar.” dedim. Keşke uzaklaşmamış olsaydım. Keşke derin dostluklarımızı yakındayken de yaşayabilseydik. Annelik nedir dediğimde içimden gelendir diyebiliyorsam, bunda Kadıköy Anneleri’nin katkısı çok büyük. Beni alın buradan 😀 Umarım Zafer Artu büyüdüğünde bütün Kadıköy Bebekleri onun çocukluk arkadaşı olur!  Kadıköy Anneleri’nin benim can yoldaşım olduğu gibi! Umarım 20. senemizi de kutlarız! Nice yıllara.”

[divider]

Haziran 2015, Küçük Kitap Kurtları Yaz Buluşması'ndan
Haziran 2015, Küçük Kitap Kurtları Yaz Buluşması’ndan

Yeşim Özdemir Şenel / Bir Yağmur Tanesi Sahibesi / 3 yaşındaki Yağmur’un annesi.

“2015 Ocak ayında Moms Night Out pijama partisinde tanıştık Kadıköy Anneleri ile. En çok sevdiğim yanı buluşmaları ve çocuklar için etkinlikler,. Sürekli aktif olması ve sürekli yenilikler getirmesi çok başarılı. Tanıdığım günden beri kalbim Kadıköy Anneleriyle ve çok seviyorum Ayrıca bir çok kişi beni Kadıköy de oturduğumu ve Kadıköy annesi olarak biliyormuş gittiğim bir çok organizasyon etkinliklerde bu şekilde söyleniyordu :)”

[divider]

Küçük Kitap Kurtları Annelerine Yazar Mavisel Yener’le Söyleşi
Küçük Kitap Kurtları’nın Annelerine Özel Yazar Mavisel Yener’le Söyleşi Akşamı’ndan

Nur Niyaz Bildik / Dans eğitmeni & Joimove Türkiye temsilcisi & The Animals müzikali baş kareografı 

“Kadıköy Anneleri & Kadıköy Moms’u kendim de annelere yönelik bir iş olan Bebeklerle Dans’ı yaptığımdan ve bir mekan işlettiğimden dolayı yakından takip ediyordum. 2014’te Şaylan Yılmaz ile birlikte İnanna Kadın Farkındalık Merkezi’ni kurduğumuzda açılışımızı ilk kez Kadıköy Anneleri duyurdu, vatana millete ve ailelere faydalı olacak  🙂 güzel bir merkez geliyor kabilinden bir röportaj ile sevgili Aslı Altınok Erdal birlikte yapacağımız grift işleri önden duyurmaya başlamıştı.  Hamilelik ve süreçlerinde bedensel destek, doğru bebek giyme yöntemleri, bebekler  ve çocuklarla dans sevgili Kadıköy Anneleri’nin organize ettiği ve bizim minik kurumumuzla elimizden geldiğince destek verdiğimiz etkinliklerimiz oldu. Elimden geldiğince her türlü bölümü takip etsem de “İlk Kitaplığım, Küçük Kitap Kurtları” kızımın da belki artık 7 yaşında olması sebebi ile açık ara önde. Hiçbir kar amacı gütmeden onca işinin gücünün arasında, bu kadar dolu ve güvenilir bilgiler ile sağlam bir web sitesi oluşturan kurucu Aslı Altınok Erdal’a son derece saygı duyuyorum. Böyle bir portalın yapımına bile bazen insanlar cesaret edemezken, bir kadın olarak içinden geçtiğimiz tüm duygusal inişler çıkışlara rağmen, aile ve iş dengesinin ortasında hala aynı motivasyonla işi sürdürebilmek bence ayrı bir başarıdır. Benim gözümde  etkinliklerle eğitimleri birleştirme tarzıyla, sadece anneleri değil babaları da süreçlere dahil etme politikası ve aile olmayı, ebeveynliği destekleme tarzıyla lokal anne gruplarına önderlik eden  Kadıköy Anneleri & Kadıköy Moms, bence ileride daha farklı konularla da hepimize ilham vermeye devam edecektir. Hayat şartları beni ve ailemi Bursa’ya yerleşmek durumunda bırakmışsa da kalbimin hala Kadıköy Anneleri ile birlikte attığını, her fırsatta onları desteklemeye devam edeceğimi söylemek isterim. Nice güzelliklerle dolu yıl dönümleri, sevgiyle dolup taşan ailelerden kurulmuş çemberler dilerim. Sevgiyle. “

Bize uğurlu gel, uğurlu git yeni yaş…

[author title=”Aslı Altınok Erdal” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2016/05/ka_asli_foto.jpg”]1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı(Nam-ı diğer “Muhtar Anne”), 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupagete İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektöründe 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri’ni kurdu. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık sektöründe pazarlama işi, Kadıköy Anneleri, İFSAK bünyesindeki 4 Mevsim Büyükada, Şiirden Fotoğrafa İstanbul, Yansıyan Kadınlar belgesel fotoğrafçılık projeleri ve aile hayatı dörtgeninde hayatta kalma mücadelesi veriyor.[/author]

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar