Ağustosböceğinin Sekizinci Günü

Merhaba sevgili kitapsever anneler; bahsedeceğim kitap çok sevdiğim Japon Edebiyatına ait çok bilinmedik bir kitap: Ağustosböceğinin Sekizinci Günü  ?

Ağustosböcekleri yeraltında yedi yıl geçirdikten sonra ışığa çıkmalarının ardından yedinci günde ölürlermiş, bilgisi ışığında kitabı okuyunca isminin ne kadar uyumlu olduğunu anlayacaksınız.

1967 doğumlu Japonya’nın tanınmış yazarı Mitsuyo Kakuta’nın inanmazsınız seksenden fazla kitabı varmış ve kitaptan uyarlanan film Japonya’da çok tutulmuş.

[foogallery id=”7603″]

 

Aslında kitabın konusu çok sıradan, bir kadın evli olan sevgilisinin 6 aylık bebeğini kaçırır ve polise yakalanmamak için  kaçak yaşamaya çalışır. Gerisine ait hiç bir bilgi vermeyeceğim, kendiniz okuyun esprisi kaçmasın. Zaten kitabın arka kapağını da sakın okumayın çünkü neredeyse sonuna kadar yazmışlar olayları. Bu kadar çok işlenmiş bir konu, son derece yalın bir dille, su gibi akıcı, merakınızı hep canlı tutacak şekilde yazılmış. Sayfalar ilerledikçe olayların ilmek ilmek çözülmesi, karakterlerin yavaş yavaş tanıtılması, özellikle son 110 sayfayı kaçırılan çocuğun bakış açısından ve hisleri ile aktarması kitabı çook keyifli kılıyor. Kitabı okurken kahramanlar hakkındaki fikirler önceki olayların ortaya çıkması ile değişiyor. Son 130 sayfasında bitmemesini istediğim kitap birkaç gün önce bitti ama ben hala etkisi altındayım diyebilirim. Özellikle annelik duygusu olanların ve anne olanların daha çok etkileneceklerini sanıyorum ve keşke bu tarz bir kitap önerisi bana yapılsaydı diyorum ?? Hep sorulan bir soru vardır. Doğuran mı, bakan mı annedir?

Bu sorunun yanıtını sayfalarda arayabilirsiniz?

Son olarak; bu kapak tasarımını görüp de kaç kişi kitabı almak ister diye sormak istiyorum? Yani bundan daha sevimsiz ve anlamlandırması zor bir tasarım yapılabilir miydi bilemedim. Yüksek fiyatına rağmen içinde birçok yazım hatası var. Artık benim için başka seçeneğim varsa kesinlikle tercih etmeyeceğim bir yayınevi oldu Doğan Kitap…

Kitap Adı: Ağustosböceğinin Sekizinci Günü 

Yazarı: Mitsuyo Kakuta

Çeviren: Güneş Becerik Demirel

Yayın Evi: Doğan Kitap

Sayfa Sayısı: 304

Benim çok sevdiğim ve etkilendiğim ve okurken elimden bırakamadan okuduğum bu kitabı hepinize tavsiye ederim.

Bol okumalı keyifli günler dilerim, sevgiyle…

Elanur Us Sarı

 

 

 

 

 

Not:“Kitap Kafe” köşemiz ve gece buluşmalarımızda bize paydaşlık etmek isteyenler bilgi@kadikoyanneleri.com’dan bize ulaşabilirler.

  • Kadıköy Anneleri’ne abone olarak, tüm yazılarımızı yayınlandığı an bildirim şeklinde alabilir ve böylece anında haberdar olabilirsiniz. Bunun için, web sitemize girdiğinizde karşınıza çıkan ufak bildirim onayı penceresinde yer alan “İzin Ver” kutucuğunu işaretlemeniz yeterli.
Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar