10. Kitap Kafe Buluşması

Sevgili Kitap Sever Kadınlar,

Kitap Kafe köşesinde bu kez  Kadıköy Anneleri’nden Sevgili Simge Konu Ünsal‘ın editörlüğünü yaptığı “Disiplinli Güzel Günler” adlı kitabı okuyoruz. Kitabı okumamız için 9. buluşmamızda öneride bulunan ise Sevgili Sueyda. Kitabımız kısacık ama çok keyifli. Bu kez geç kaldım, okuyamadım diye bahaneler istemiyoruz 🙂 Mekanımızı da değiştiriyoruz. Madem yaz geldi, havalar ısındı, o halde Caddebostan sahilde birlikte bir gece pikniği yapmaya ne dersiniz? Herkes piknik sepetini hazırlasın, 5 temmuz 2019 Cuma akşamı hep birlikte kitabımızı  hakkında konuşup, 1 ayın hasretini gidereceğiz!

[divider]

[foogallery id=”8214″]

[divider]

Savaş sonrasının İsviçre’sinde geçen bu tekinsiz romanın başlangıç cümlesi alabildiğine basit ve saftır: “On dört yaşındayken Appenzell’de bir okulda yatılı öğrenciydim.” Gelgelelim söz konusu ortam basitlik ve saflıktan oldukça uzaktır. Kaba ve bilgiç bir karaktere sahip olan anlatıcı merhametsiz ve soğuk bakış açısıyla okuldaki tutsaklık hayatını gözler önüne serer. Çok geçmeden, görünüşte mükemmel bir kız olan yeni öğrenci, Frédérique’e gönlünü kaptırır ve onu baştan çıkarmak için elinden geleni yapar. Ancak daha sonraları, kendine bağladığı bu kıza karşı hiç de cömert davranmayacaktır. Anlatıcının kendi entrikalarını; günlük ilişkilere sızan tahakkümün, kontrol ile deliliğin doğası konusunu uzun uzun irdelemesiyle romana ürkütücü, ele gelmez bir atmosfer hâkim olur. (Tanıtım yazısından.)

Bu arada sosyal medya hesaplarından sıkılıkla şu soru geliyor,”Kitap Kafe buluşmalarına herkes katılabilir mi?” diye. Tabi ki evet! Kadın olmak ve kitabı okumak şartıyla isteyen herkes buluşmalara katılabilir. En az 1 buluşmaya katılanları ise eğer dilerse Kadıköy Anneleri-Kitap Kafe özel whatsup grubumuza ekliyoruz. Lafı uzatmadan, işte 10. buluşmamızın detayları:

Ne?

10. Kadıköy Anneleri Kitap Kafe Gece Buluşması

Nerede?

Caddebostan Sahil, Burger King hizasında, iletişim bilgisi için bilgi@kadikoyanneleri.com

Ne Zaman?

5 Temmuz 2019 Cuma, 20.00-

Program?

Saat 20.00’de sahilde buluşup, en az 5 kişi olduğumuzda sırayla kendimizi kısaca tanıtıp, kitap hakkında söyleşmek ve piknik yapmak

Amaç Ne?

Okumaya zaman bulamayan anneler ve kadınları gece buluşması bahanesiyle kitap okumaya özendirmek ve farklı sonlarla biten kitaplar üzerine tartışmak.

Kim Gelebilir?

“Disiplinli Güzel Günler” kitabını okumuş tüm kadınlar gelebilir. Maalesef çocukları programa dahil edemiyoruz.

Kayıt Gerekli mi?

Evet, kayıt için hem bu yazının altına site üzerinden yorumunuzu bırakmanız, hem bilgi@kadikoyanneleri.com a iletişim bilgilerinizi iletmeniz gerekmekte, hem de instagram hesabınız üzerinden #kadikoyannelerikitapkafe etiketiyle, @kadikoyanneleri ni etiketleyerek kitapla birlikte bir fotoğrafınızı paylaşıp, gönderi açıklamasında bir arkadaşınızı bu buluşmaya davet etmeniz gerekmekte.

Buluşma Menüsü?

Herkes yanından kendi yiyecek-içeceğini getiriyor

[divider]

[clickToTweet tweet=”10. Kitap Kafe Buluşmasına Davetlisiniz!” quote=”Bu buluşmayı kitapsever çevrenizle de paylaşın!” theme=”style3″]

[divider]

Kitap Künyesi?

Kitap Adı: Disiplinli Güzel Günler

Yazarı: Fleur Jaeggy

Yayın Evi: Can Yayınları

Çeviri:  Şemsa Gezgin

Editör: Simge Konu Ünsal 🙂

Sayfa Sayısı: 96

[divider]

10. Kitap Kafe Buluşması’nı destekleyen ve gelecek olan herkese şimdiden çok teşekkürler!

[divider]
  • Kadıköy Anneleri’ne abone olarak, tüm yazılarımızı yayınlandığı an bildirim şeklinde alabilir ve böylece anında haberdar olabilirsiniz. Bunun için, web sitemize girdiğinizde karşınıza çıkan ufak bildirim onayı penceresinde yer alan “İzin Ver” kutucuğunu işaretlemeniz yeterli.

 

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar