Küçük Kitap Kurtları 2021 Kış Özel Buluşması

Sevgili Kadıköy Anneleri merhaba, 20 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirdiğimiz ilk küçük kitap kurtları buluşmamızdan bu yana organik pazar, park, sahil, kütüphane, tiyatro ve pek çok bağımsız kitabevinde bir araya geldik. 18 Ocak 2020 tarihli son buluşmamızın ardından bir yıl geçmiş. Mart’ta başlayan süreç nedeniyle bahar, yaz ve güz buluşmamızı gerçekleştirmedik. Sizlerin de küçük kitap kurtları buluşmalarımızı en az bizler kadar özlediğinizi biliyoruz. Bu yüzden daha da fazla beklemeyelim istedik. Bu kez mitolojinin büyülü dünyasının kapılarını aralıyoruz. İlk Kitaplığım köşemizi hazırlayan Hafize Çınar Güner, 30 Ocak Cumartesi günü, saat 15.00’de evlerinize konuk olacak ve Kelime Yayınları tarafından yayımlanmış “Bitmeyen Mitoloji” adlı kitabından bir öyküyü bizlere anlatacak. İşte ayrıntılar;

Küçük Kitap Kurtları 2021 Kış Özel Buluşması

Senelerdir antik bir kentte yaşayan bilge Kaplumbağa Baklanbaus’la tanışmaya ne dersiniz? Baklanbaus’un anlattığı birbirinden güzel hikâyelerden ilk ikisi onun yaratıcı Hafize Çınar Güner tarafından “Bitmeyen Mitoloji” kitabında kaleme alındı. Bu etkinlikte Kelime Yayınları tarafından yayınlanan bu kitabının ilk öyküsü “Altı Nar Tanesi” aynı zamanda drama/ tiyatro öğretmeni ve hikâye anlatıcısı olan yazar Hafize Çınar Güner’in oyunsu anlatımıyla çocuklarla buluşacak. Etkinliğe katılan çocuklar birçok mitolojik karakterle tanışıp onların hikâyesine eşlik edecekler. Mitolojinin gizemine ve geçmişten günümüzdeki yerine, Persephone’nin yediği altı nar tanesiyle şahit olacaklar.

Kimler Katılabilir?

06- 09 yaş grubundaki küçük kitap kurtları

Ne Zaman?

30 Ocak 2021 Cumartesi günü, 15.00 – 16.00 saatleri arası

Nerede?

Zoom platformu üzerinden gerçekleştirilecek bu buluşmanın bağlantı bilgileri için @sofiadenizumutkumbarasi sayfasından buluşmanın biletini alıp bilgi@kadikoyanneleri.com adresine e posta yollamanız gerekecektir.

Kayıt Gerekli mi?

İlk kez Zoom platformu üzerinden yapacağımız bu buluşmamız için kayıt gereklidir. Daha önceki buluşmalarımızda buluşmanın öznesi olan kitabın buluşmamızın giriş bileti olduğunu söylüyorduk. Lakin elbette hiçbir buluşmamızda bunu zorunlu tutmadık. Bu buluşmalara başlarken amacımız ebeveynleri kitap etrafında bir araya getirmek, çocukları nitelikli kitaplar ve onların yaratıcılarıyla buluşturup okuma kültürüne katkı sağlamaktı.

Geride bıraktığımız yedi yıla bakınca bu amacımıza ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buluşmalarımızda çocuklarımız kitaplarla mutlu dakikalar yaşarken biz yetişkinler de çoğu zaman buluşma mekânın kafesinde bir kahve içiyor ve sohbet ediyorduk. Bu kez de Sma hastası Sofia Deniz’e nefes olmak için bir kahve içeceğiz. @sofiadenizumutkumbarasi sayfasından alacağınız sanal bir kahve buluşmamızın bileti olacak.

Bu bileti bilgi@kadikoyanneleri.com adresine ileten katılımcılarımıza bağlantı bilgileri iletilecektir. Dileyen katılımcılarımız “Bitmeyen Mitoloji” kitabını Kelime Yayınları sitesi üzerinden indirimli olarak satın alabilirler. Yüz yüze geleceğimiz güzel günlerin umuduyla büyük, küçük tüm kitap kurtlarını buluşmamıza bekliyoruz!

Görüşmek üzere,

Sevgiler,
Hafize Güner

Hafize Çınar Güner
Hafize Çınar Günerhttps://kadikoyanneleri.com/category/ilk-kitapligim/
1976 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında yüksek lisansını ise Yaratıcı Drama alanında tamamladı. “İlköğretimde Yaratıcı Drama” ve “Eğitim İçin Tiyatro” kitapları yayımlandı. Oluşturduğu sanat ve oyun yoluyla öğrenme tasarımları pek çok konferans ve kongre programında yer aldı. Sekiz yıl önce yayımlanan ilk göz ağrısı “İyi ki Varsın Tilki Toni” adlı serisinin ardından ise şu ana kadar farklı yayınevlerinden yayınlanmış ve yayına hazırlan yirmi çocuk kitabı bulunuyor. Yirmi yılı aşkın bir süredir çocuklarla çalışıyor ve 2005 yılından bu yana Terakki Vakfı Okulları'nda yaratıcı drama ve tiyatro öğretmenliği yapıyor. Bir web sitesindeki “İlk Kitaplığım” adlı köşesinde resimli kitaplar hakkında yazılar yazıyor ve mevsimde bir defa olmak üzere Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyor. Yürüttüğü “Masal Yoga” atölyeleriyle kitabevleri, okullar, fuarlar, kütüphaneler ve parklarda pek çok çocuğu masallarla buluşturuyor. Okuma kültürünün yaygınlaşması adına çeşitli sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor ve yürütüyor. Kadıköy Belediyesi Moda Gönüllü Evi'nde mahalle eliyle açılan Moda Çocuk Kitaplığı'nın koordinatörlüğünü yapıyor. Cumhuriyet Kitap Eki’nin “Taş-Kâğıt-Makas” isimli çocuk ve gençlik edebiyatı sayfasının ardından şimdi ise Sanat Kritik’te çocuk kitaplarını yorumluyor. Eşi, oğlu ve kedileriyle birlikte Moda’da yaşıyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar