İlham Veren Babalar: Sporcu Baba Barış Gültekin

İlham Veren Babalar; “Sporcu Baba Barış Gültekin” .

İlham veren babalar yazılarımızla, yeniden merhaba:) Farklı mesleklerden babalar, “ilk iş babalık” bilinci ile bize ilham vermeye devam ediyor. Bu yazımda sizleri, çocukluk düşlerinin peşinden giden ve hayalindeki spor salonunu işleten Barış Gültekin ile buluşturmak istiyorum.

Sevgili Barış’ın babalık yolculuğundan  önce, sporcu kimliğinden ve çalışmalarından biraz bahsetmem daha doğru olacak. Çünkü hayallerinin peşinden koşması ve sporu her zaman hayatının merkezine yerleştirmesiyle, baba olmanın yanı sıra örnek bir insan.

İşletme yüksek lisansına sahip, su ürünleri mühendisi olan Barış Gültekin’in spor aşkı çocukluğuna dayanıyor. Savunma sporları, fitness ve vücut geliştirme branşlarındaki uzmanlığıyla, 27 yıldır birçok merkezde spor antrenörlüğü yapmış. 14 yıl önce “Spor sağlık içindir” felsefesi ile yola çıkarak, Üsküdar’da “X-Angel Spor Merkezi” adındaki salonunu açmış ve halen orada sporla sağlıklı hayat imkanı sunmaya devam ediyor.

Cesur kararlarla erkenden evlenip, 26 yaşında ilk babalık deneyimini yaşamış Barış. Fakat evliliği bitince, çocuğu büyürken aktif rol alamadığını anlatıyor. Hayat bu; bazı bitişler üzüntülere gebeyse de, yeni mutluluklara kucak açmayı bilmek lazım. Benim çok sevdiğim arkadaşım olan hemşire eşi Tasfir’le tanışıp âşık olması, yepyeni bir hayatın kapılarını açmış. Daha bilinçli ve hazır olarak ikinci kez baba olduğunda, tatlı kızı Işık’la aydınlanmış.

Doğumundan itibaren, -emzirme haricinde- kızının bakımında her şeyi yaptığını anlatırken “İlk çocuğumda deneyimleyemediklerimi de, keyfini çıkararak yaptım” diyor. “Hiç üşenmeden her alt açmada banyoda yıkadım, zarar verir diye ıslak mendil bile kullanmadım” diyerek titiz karakterinden de ipucu veriyor bize.

Eşi devlet hastanesinde yoğun çalışan bir hemşire olduğu için, tam zamanlı baba olarak çocukları ile çok zaman geçiriyor. Çocukları diyorum; çünkü ilk çocuğu ayrıldığı eşi ile yaşadığı halde, oğlu ile hiç kopmamış. Benim için ilham veren babalığının, en önemli detaylarından biri bu… Anneleri farklı olsa da, birbirini çok seven ve birlikte büyüyen iki çocuğun babası o. Çocukları arasındaki bu güzel iletişimi her ayrılan baba sağlayamıyor ne yazık ki.

[foogallery id=”8702″]

Oğlu 19 yaşında üniversite öğrencisiyken, kızı Işık 7 yaşında ilkokul öğrencisi. Biz aynı zamanda veli arkadaşız, kızlarımız çok yakın arkadaşlar. Doğal olarak zaman zaman aramızdaki sohbet, eğitime ve gelecek kaygılarımıza geliyor. Çoğu ebeveyn gibi, Barış da çocuklarının eğitimi için her türlü fedakarlığı yaparak, onlara iyi imkanlar sunmaya çalışıyor. Bunun yanında “gittikleri okulun kalitesi, ileride kariyerleri v.s. bunlardan çok, ilk hedefim özgür ve mutlu büyümeleri” diyerek önceliklerini anlatıyor. “Çocuklarımın her şeyi sorgulayan, düşünen insanlar olmalarını isterim. Önlerine dayatılan her şeyi kabul etmesinler, nedenlerini sorup öğrensinler” diyor. Aklın ve bilimin ışığında, kendi doğrularının peşinde özgür büyüsünler istiyor.

Vücut geliştirme ve birçok sporla uğraştığından, dışarıdan bakıldığında iyi tanımayanların korkabileceği bir görüntüye sahip olmasına karşın çok eğlenceli bir baba Barış:) Küçük kızı ile her türlü oyunu oynayan, çocuklarını türlü komikliklerle güldürebilen esnek bir baba.

“Babalık serüveninde seni en çok ne zorladı?” diye sorduğumda: “Kızımızı bakıcıya bırakmak istemediğimiz için, eşim işten gelene kadar evde onunla kaldım. Yani çoğunlukla akşama kadar spor salonumu açamıyordum ve bu üye kaybına neden oluyordu ne yazık ki” diyerek iş konusunda zorlandığını anlattı. “Kızımıza kendimiz bakabildiğimiz için mutluyum, yine olsa aynı tercihi yaparım” sözlerinden, tercihinden pişman olmadığı anlaşılıyor.

Çocukların ruhsal ve bedensel gelişiminde sporun önemini her sohbetimizde vurgulayan Barış, salonunda çocuklar için de dersler veriyor. Yaşadığımız dönem ne yazık ki bizim çocukluğumuzdaki gibi güvenli değil. Bu nedenle kız ve erkek çocuklarına ayrım gözetmeksizin, savunma sanatlarını içeren sporları da tavsiye ediyor. Açıkçası ben şimdiye kadar uzak durdum, kızıma savunma sanatları eğitimi aldırma konusundan. Bale ve piyano eğitimi alan Duru için uygun olmadığını zannediyordum. Fakat gün geçmiyor ki; çocuklar, kadınlar ve hatta ne yazık ki hayvanlar bile şiddet mağduru olmasın. Sevgili Barış’la çocuklarımız adına kaygılarımızı konuşurken “korkarak onları koruyamayız, onlara kendilerini korumayı öğretmeliyiz” dediğinde hak verdim. “Uzak Doğu Sporları” olarak da bilinen savunma sanatının felsefi kazanımlarını anlatan Barış; aynı zamanda çocuklarda sporcu disiplininin gelişeceğini de vurguluyor. “Bu spor, ruh ve beden dengesi üzerine kurulu. Fiziksel dayanıklılığı arttırırken, ruhen güçlendirir ve erdemli yaşama üzerine bilgelik öğretileri içerir” diyerek benim gibi tereddütle yaklaşanları aydınlatıyor. Dedim ya, çocuklarımıza kendilerini savunmayı öğretmek zorundayız. Bu yüzden; babalığı ile ilham vereceğine inandığım, sporcu baba Barış Gültekin’den aldığım bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.

“Kendi babasıyla mutlu anıları olan ve çocukları ile mutlu anılar yaratmaya çabalayan bir babayım” diyerek özetliyor varoluşunu. Büyük bir emekle baktığı köpekleri, balıkları ve kuşları ile çocuklarına hayvan sevgisini modelliyor Barış. Profesyonel olarak yaptığı sporlar yanında; motorsiklet ve bisiklet tutkusuyla da çocuklarına sporu sevdiren Barış’ın, hepimize ilham vermesi umuduyla…

Yazımın sonunda sevgili @kadıköyanneleri okurlarına güzel bir sürprizim var 🙂 Üsküdar’da bulunan spor salonu X-Angel Spor Merkezi’nden sizin için üyelik indirimi aldım 🙂 İlgilenenler @uskudarspormerkezi hesabından iletişime geçip bilgi alabilir.

Mutlu çocukluk anılarının kahramanı olan babaların artması umuduyla, yeni İlham Veren Babalar” yazımızda buluşmak üzere,

Sevgiler,
Esin İrlan
@40yildabiranneolmak

Esin İrlan
Esin İrlanhttps://kadikoyanneleri.com/category/40-yilda-bir-anne-olmak/
Duru'nun annesi Esin :) Halkla İlişkiler eğitimi ve kurumsal hayattaki iş deneyiminden sonra; içindeki yaratıcılık ve üretme isteğiyle takı tasarımında uzun soluklu bir yola çıktı. Ne istediğini ve ne istemediğini erken yaşlarda keşfederek, hayatının aşkıyla yirmi iki yaşında evlendi. On beş yıldır eşiyle beraber Beşiktaş'ta kendi takı mağazasını işletiyor. Tasarımlarını takı sevdalıları ile buluştururken, takı yapımını öğrenmek isteyenlere özel ders veriyor. Onsekiz yıl anne olmama hakkını kullanarak, kırk yaşında anne oldu. "Kaç yaşında anne olursak olalım, kırk yılda bir anne oluyoruz; keyfini çıkaralım bu yolculuğun" mottosuyla @40yildabiranneolmak sayfasını açtı. Kültür-sanat ağırlıklı etkinlikler; kendi kızı ile deneyimlerinden yola çıkarak çocuklara ve ebeveynlere faydalı olacak paylaşımlarla, hayata farklı pencereler açmak istiyor. Kitaplara olan sevgisi kızından sonra çocuk edebiyatı ile taçlanınca, okuyup sevdikleri kitapların bazılarını #duruirlankitaplığı hashtagiyle minik okurlarla paylaşıyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar