Moda’da Çocuklarla Kitap Çemberi

Moda’da güzel şeyler oluyor! Kitap Okuyan Çocuklar ve Halka Sanat işbirliğiyle 24 Ekim Cuma 16.30’da Moda Halka Sanat’ta kitap çemberi ve yaratıcı oyun başlıyor. İlk çemberde alınacak kararlara göre kitap çemberinin her Cuma 16.30’da olacak şekilde devam etmesi arzu ediliyor. Bunun devam etmesini biz de çok isteriz! Üstelik bu etkinlik tamamen ücretsiz! Bebekler büyüdükçe aktiviteleri nasıl daha eğitici hale getiririz diye aramızda tartıştığımız bir zamanda, Kadıköy Annesi Sosyal Medya Gözü Hale, Sidney’e taşınan bir arkadaşının orada doğurduktan sonra 1,5 yaşına gelen çocuğu için arkadaşlarıyla birlikte kitap odaklı bir oyun grubu kurduğundan bahsetmişti. Hepimizin çok hoşuna giden bu grup aslında uzun zamandır tam da yanı başımızdaymış.

Bebek/çocuklarımızın ayı/yaşına uygun bildiğimiz, sevdiğimiz ve halihazırda katılım gösterdiğimiz oyun gruplarında; gelişimlerine çok olumlu katkıda bulunan bebeklerle dans, bebek yogası, batuşka bebekler için müzik, Orff metodu ile çalışmalar, motor gelişim aktiviteleri, emekleme, hareket etme, destek alarak ayağa kalkma gibi kaba motor becerilerini geliştirmeye yardımcı olacak parkurların yanısıra zaman zaman kitap okumayı teşvik edici aktiviteleri de aramıyor değiliz. “Kitap Okuyan Çocuklar” bu noktada ebeveynlerin imdadına yetişiyor. Türkiye’nin her yerinden çocuklarına kütüphane alışkanlığı, kitap ve okuma sevgisi aşılamak isteyen, özellikle hava şartlarının çocuklara uygun olmadığı zamanlarda kütüphaneleri aktif kullanarak çocukların eğlenerek öğrendiği, ailelerin birbirleriyle sosyalleşerek uyumlu toplumsal bağlar oluşturacağı kütüphanelerin yerelleştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedefiyle biraraya gelen aileler topluluğu olan “Kitap Okuyan Çocuklar Projesi”, Türkiye’nin her yerinde, yerel belediyeler; Kültür ve Eğitim Bakanlıkları bünyesinde 0-6 yaş ve 6-12 yaş gruplarına hitap edecek şekilde düzenlenmiş çocuk kütüphanelerinin oluşturulmasının peşinde.

Çocuklarımızın kütüphaneye gitme ve paylaşma alışkanlığını küçük yaşta öğrenmesi ve sosyal bir çocukluk dönemi geçirmesi adına hepimiz elimizi taşın altına koymalı ve bu projeye bir şekilde destek vermeliyiz. Bunun için yapabileceklerimizi çok güzel bir şekilde özetlemişler. Haydi gelin siz de bu çemberin bir parçası olmaya 24 Ekim Cuma 16.30’da Moda Halka Sanat’ta gerçekleşecek ücretsiz kitap çemberi ve yaratıcı oyun etkinliğine katılarak başlayın.

Kitap Okuyan Çocuklar

Aslı Altınok Erdal

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar