Küçük Kitap Kurtları’na Özel Yeni Yıl Hediyesi Önerileri

Sevgili Kadıköy Anneleri merhaba,

Yeni yıla girmemize sayılı günler kaldı. Bu yıl İlk Kitaplığım olarak hep birlikte kitap dolu bir yıl yaşadık. 21 Ocak’da köşemiz bir yaşını kutlayacak. Bir yıl boyunca 24 tane kitap tanıtım yazısı, iki Küçük Kitap Kurtları Buluşması ve üç röportaj gerçekleştirdik. Birçok kitap hediyemiz oldu. Birlikte Çocuk Kitapları Haftasını kutladık. “Nitelikli Bir Çocuk Edebiyatı Yapıtı Nasıl Olmalıdır?” ve “Bebeğimize Nasıl Kitap Okumalıyız? ” yazılarımla siz annelere rehber olmaya çalıştım. Önümüzdeki yıl da yeni yazılarım ve sürprizlerimle birlikte olacağız. Şimdiden ilkini söyleyeyim; 23 Ocak 2016 Cumartesi günü, saat 16.00 da Küçük Kitap Kurtları Kış Buluşması için yine İyi Cüceler Kitabevi’nde buluşacağız. Ayrıntıları çok yakında sizlerle paylaşıyor olacağız.

Yeni yıl hediyesini kitap olarak seçmek isteyen ama ne olacağına karar veremeyen anneler için İlk Kitaplığım köşemizden seçtiğim üç güzel önerim var. Haydi o zaman yeni yılı umutla karşılayacak küçük kitap kurtlarımız için gelsin;

  1. Eve Dönelim Küçük Ayı:
    ka-28122015-01

    24 dilde sekiz milyon basılmış, Andersen Ödüllü bu kitabın görsel dili ve  hikâyesi öylesine minimal ve ustaca ki. Kim demiş çocuk kitapları rengârenk, canlı/parlak renklerde olacak diye. Alın size olağan üstü çizimler ve renkler. Üstelik hikâyedeki Büyük Ayı’nın sağduyusu ve şefkati, Küçük Ayı’nın merakını ve sevimliliğini harika aktarıyor. Her çocuk Büyük Ayı ve Küçük Ayı ile tanışmalı. Kırçiçegi Yayınları’ndan çıkan bu kitap ile ilgili yazımı buradan okuyabilirsiniz. İrlandalı, ödüllü yazar Martin Waddell’in üç tane daha Türkçe ’ye çevrilmiş “Büyük Ayı, Küçük Ayı” kitabı var. “Aferin Küçük Ayı”, “Uyuyamıyor musun Küçük Ayı?” ve “Seninle Ben, Küçük Ayı”. Bu dört kitap seri halinde ya da her hangi biri tek olarak harika bir hediye olacaktır.
  1. Aç Tırtıl:
    ka-28122015-03
    Yayımlandığı 1969 yılından bu yana 47 dile çevrilip ve 30 milyon adet satan bu kitabın şu anda da dünyada her dakikada bir adet satıldığı iddia ediliyor. Kitap klasikleşen çocuk kitaplarından ve her bebeğin/çocuğun kitaplığında demirbaşı. Türkçede ilk kez Fatih Erdoğan’ın çevirisiyle 1994 yılında “Mavibulut Yayıncılık” tarafından yayınlanan Eric Carle’nın bu özel ve yaratıcı kitabı ile ilgili yazımı buradan okuyabilirsiniz. Kitabın özellikle üç boyutlu kitabı aynı zamanda da göz doldurucu bir hediye olacaktır.
  1. Kılkuyruk Popi – Güzellik Tacı:
    ka-28122015-02
    Bir de bizden, yerli bir kitap olsun. Bize dayatılan güzellik algısına farklı bir açıdan yaklaşan, görsel dili inanılmaz güçlü bu kitap samimi, sıcacık ve küçümsenmeyecek kadar çocukça. Herkesin kendisindeki ve çevresindeki güzellikleri keşfetmesi, kendini ifade etmesi, kalıp düşünceleri sorgulaması için bu kitabın harika bir kitap olduğunu düşünüyorum.  Kılkuyruk Popi’nin bir de “Uykusuz Gece Her Gece” adlı kitabı var. İkisi birden ya da ayrı ayrı harika bir hediye olacaktır. Salim Kesingöz tarafından yazılan, Özlem Korçak tarafından resimlenen Elma Çocuk’tan çıkan Kılkuyruk Popi hakkındaki yazımı buradan okuyabilirsiniz.

Kitapların sevgi dolu dünyasında tekrar görüşmek üzere, umut dolu bir yıl dilerim.

[author title=”Hafize Güner” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2015/01/ka_ozum_foto.jpg”]İda’nın annesi, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni, yaratıcı drama uzmanı/öğretmeni, çocuk yogası eğitmeni, drama/tiyatro ve çocuk kitapları yazarı. Şimdilerde Terakki Vakfı Okulları’nda çalışıyor. Moda’da yaşıyor. Dört kedisi, sokak köpekleri, Tilki Toni kitapları ve biricik eşiyle huzurlu ve mutlu.[/author]

Hafize Çınar Güner
Hafize Çınar Günerhttps://kadikoyanneleri.com/category/ilk-kitapligim/
1976 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında yüksek lisansını ise Yaratıcı Drama alanında tamamladı. “İlköğretimde Yaratıcı Drama” ve “Eğitim İçin Tiyatro” kitapları yayımlandı. Oluşturduğu sanat ve oyun yoluyla öğrenme tasarımları pek çok konferans ve kongre programında yer aldı. Sekiz yıl önce yayımlanan ilk göz ağrısı “İyi ki Varsın Tilki Toni” adlı serisinin ardından ise şu ana kadar farklı yayınevlerinden yayınlanmış ve yayına hazırlan yirmi çocuk kitabı bulunuyor. Yirmi yılı aşkın bir süredir çocuklarla çalışıyor ve 2005 yılından bu yana Terakki Vakfı Okulları'nda yaratıcı drama ve tiyatro öğretmenliği yapıyor. Bir web sitesindeki “İlk Kitaplığım” adlı köşesinde resimli kitaplar hakkında yazılar yazıyor ve mevsimde bir defa olmak üzere Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyor. Yürüttüğü “Masal Yoga” atölyeleriyle kitabevleri, okullar, fuarlar, kütüphaneler ve parklarda pek çok çocuğu masallarla buluşturuyor. Okuma kültürünün yaygınlaşması adına çeşitli sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor ve yürütüyor. Kadıköy Belediyesi Moda Gönüllü Evi'nde mahalle eliyle açılan Moda Çocuk Kitaplığı'nın koordinatörlüğünü yapıyor. Cumhuriyet Kitap Eki’nin “Taş-Kâğıt-Makas” isimli çocuk ve gençlik edebiyatı sayfasının ardından şimdi ise Sanat Kritik’te çocuk kitaplarını yorumluyor. Eşi, oğlu ve kedileriyle birlikte Moda’da yaşıyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar