Yamuk Yemek

[dropcap]D[/dropcap]ördüncü yılımızda yeni açtığımız Kitap Kafe köşemizden sonra yine uzun zamandır talep edilen ve çocuk tiyatroları, oyunları, müzikli gösterileri, kısacası sahnede gerçekleştirilen tüm etkinlikleri içeren bir köşe hazırladık. Adını da “Minik Sahnem” koyduk 🙂 Köşemizi mutlaka her hafta oğlunu bir tiyatroya/oyuna götüren Sevgili Sibel Kayaş Rutter hazırlıyor olacak. Tabi sadece gittiği oyunların tarafsız yorumlarıyla değil, ücretsiz ya da indirimli tiyatro biletleriyle de bu köşemizi aktif tutacağız. Sevgili Sibel, oğlu Oliver ile Kadıköy Anneleri’nin neredeyse başından beri pek çok etkinliğine katıldı. Sanırız ilk olarak Şubat 2015’te 0-18 Ay için Kadıköy Anneleri’ne Özel Ücretsiz “Bebek işaret Dili eğitiminde tanışmıştık. Daha sonra oğullarımız Rüzgar ve Oliver bir süre Kidspo‘da 2-3 yaş spor odaklı oyun grubuna gittiler. Şimdi de yazılarıyla tamamen aileden biri! Her zaman etkinliklerde yanımızda olan Sibel’e bol şans ve tabi tüm oyunsever Kadıköy Anneleri’ne de şimdiden iyi okumalar! Yazının sonunda sizi bir sürpriz bekliyor…

[divider]

[foogallery id=”6844″]

[divider]

Çocuk tiyatrosu sezonu başlayıp, Oliver’ın da yaşı tutunca hiç vakit kaybetmeden kendimizi çocuk oyunlarında bulduk. Kadıköy, tiyatro salonları açısından bir cennet olunca başladık bir maceradan diğerine atılmaya. Sizin için, ilk yazımıza da özel, bugüne kadar izleyip de farklılığından ötürü en çok etkilendiğim çocuk oyununu tanıtmak istedim.

Moda Sahnesi’nde şimdilerde 4. sezonunu oynayan oyunun adı ‘Yamuk Yemek’; kendisi müzikli bir hareket tiyatrosu oyunu, 3 yaş üzeri grubunun severek izleyebileceği bir oyun.

Çocuk tiyatrosu denilince akla büyük sahne dekorları ya da birbirinden ilgi çekici kostümler geliyor ama bu tiyatroda bunların hiç biri yok! Hatta koltuk numaraları bile yok! Salona giriyorsunuz ve ilk gözünüze çarpan şey, birkaç sıra yan yana dizilmiş küçük minderler ve arkalarında da bizler için konulmuş sandalyeler var. Çocuklar minderlerde yayılarak oyunu izlerken, annelerde arkalarında sandalyede oturabiliyorlar. Hal böyle olunca mekan, daha oyun başlamadan size sıcak ve samimi bir ‘merhaba’ diyor.

Herkes yerleştikten sonra son derece yalın giyimli iki sempatik kişi giriyor içeri, Deniz Elmas ve Alper Beytekin. Oyunu diğer oyunlardan ayıran bölümüne gelince… Oyun esnasında karakterlerin kullandıkları bir dil yok, anlamlı sözcüklerle konuşmuyorlar, hatta ortada bir metin bile yok. ‘Nasıl oluyor bu?’ dediğinizi duyar gibiyim. Bu yaptıkları ilginç ve bir o kadar eğlenceli şeyin adına ‘cıbırca’ deniyormuş. Ben ilk defa “Yamuk Yemek” sayesinde tanıştım cıbırcayla ve o kadar merak ettim ki hemen okuldaki drama eğitmeni arkadaşıma sordum. Oyuncular cıbırcayı normalde oyuna hazırlanırken seslerini açmak için kullanırlarmış. Ama bu sefer bu özel dili kendi oyunlarının içinde kullanmışlar! Oyun esnasında cıbırca sayesinde hem çocuklar hem de anneler olarak çok eğlendik. Bence bu tekniği bir çocuk oyununda kullanmak oldukça akıllıca olmuş…

Oyun; karnı çok aç olan Alper’in, kendini Deniz’in mutfağında bulmasıyla başlıyor. İkisi beraber, dans eden sebze ve meyvelerle maceraya atılıyorlar ve bizim minikleri çok güldürüyorlar.

Oyunun sonunda, tiyatro ekibi çocuklara mandalina dağıttı. Çocuklar gözlerini kırpmadan, kahkahalarla izledikleri oyunun sonunda mandalinalarını yiyerek daha da mutlu oldular; bende bir anne olarak bu davranışı çok sempatik buldum. 35 dakika süren oyun, tam da hitap ettiği 3 yaş üzeri grubunun takip sınırında bitirildi, böylece çocuklar yorulmadan, dağılmadan ve en önemlisi eğlenerek takip ettiler sahneyi.

Biz ‘Yamuk Yemek’ oyununu çok sevdik, umarım siz de bizim kadar keyif alırsınız.

[divider]

[clickToTweet tweet=”Bilet Hediyeli İlk  Minik Sahnem Yazımızı Okudunuz mu?” quote=”Bu çocuk oyunu yazısını çevrenizle de paylaşın!” theme=”style3″]

[divider]

Oyunun Adı: Yamuk Yemek

Tasarlayan ve Yöneten: Ceren Oran

Sahne Tasarımı: Bengi Günay

Işık Tasarımı: İrfan Varlı

Oyuncular: Deniz Elmas, Alper Baytekin

Oyun Süresi: 35 dk

Yaş Grubu: 3+

[divider]

[author title=”Sibel Kayaş Rutter” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2017/12/ka-sibelkayasrutter.jpg”]Oliver‘in annesi. 2006 yılında İstanbul’a iş vesilesiyle gelmiş ve bir daha kopamamış bir Kadıköy aşığı. Doğumdan sonra kendini çocuk gelişimi ve organik gıdaya adamış bir anne. Halen özel bir okulda İngilizce Öğretmenliği yapmakta ve yanı sıra ‘İngilizce Dublaj Yarışması’ gibi farklı projelerde öğrencilerine Türkiye dereceleri kazandırmakta.[/author]

Bu yazının altına 7 Aralık Perşembe gününe kadar yorum bırakan 1 kişi ücretsiz olarak 10 Aralık Pazar günü  12.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek “Arı Maya- Kayıp Kıta Amazon” müzikli-danslı çocuk oyunu için ücretsiz bilet kazanacak. Bilet 1 çocuk+1 ebeveyn içindir. Oyun 2-10 yaş için uygun olup normal bilet ücreti 30 TL’dir.
[divider]
Not: Kadıköy Anneleri’ne özel ücretsiz ya da indirimli, çocuk oyunları duyuruları için hesaplarımızı takipte kalın 🙂
[divider]
  • Kadıköy Anneleri’ne abone olarak, tüm yazılarımızı yayınlandığı an bildirim şeklinde alabilir ve böylece anında haberdar olabilirsiniz. Bunun için, web sitemize girdiğinizde karşınıza çıkan ufak bildirim onayı penceresinde yer alan “İzin Ver” kutucuğunu işaretlemeniz yeterli.
Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Benzer Yazılar