Kırmızı Başlıklı Kız

Herkese merhaba 🙂

Bu yazımızda aslında çok önceden gittiğimiz ama diğer oyunlardan bir türlü yazmaya fırsat bulamadığım harika bir oyundan bahsetmek istiyorum. Eti Çocuk Tiyatrosu’ndan “Kırmızı Başlıklı Kız’ oyunu.

Oyun, hepimizin bildiği masalın kurgusunun zenginleştirilmesiyle sahneye konmuş. Mesaj içerikli, öğretici, etkileyici, eğlenceli ve hayal dünyasını zenginleştiren bu oyunda benim de Oliver’a bir süredir öğretmeye çalıştığım; büyüklerin sözünden çıkmanın neden yanlış olduğu, yabancılara karşı nasıl davranmamız gerekir gibi durumların etkileyici anlatımı söz konusu.

[divider]

[foogallery id=”7564″]

[divider]

Kısaca oyundan da bahsedecek olursam; Kırmızı Başlıklı Kız’ın anne ve babasına verdiği bir söz vardır, ormandayken dikkatli olma ve yabancılarla konuşmama. Ancak kurnaz kurtla karşılaştığında verdiği bu sözü unutur ve başına türlü iş gelir. Oyunun sonunda bizim zamanımızda olduğu gibi, ‘Seni daha iyi yiyebilmek için’ ya da ‘Kurt, Kırmızı Başlıklı Kız’ı bir lokmada yutuvermiş’ gibi ürkütücü (yanlış, itici) bir final yok.

Şimdiye dek izlediğimiz onlarca oyun arasından profesyonel oyunculuğuyla, hikaye anlatımıyla, dekoru, müziği ve doğru mesaj içeriğiyle izlediğimiz en iyi oyunlardan biriydi diyebilirim.

[divider]

[clickToTweet tweet=”Festival Bileti Hediyeli Yeni Minik Sahnem Yazımızı Okudunuz mu?” quote=”Bu Aile Festivali bileti hediyeli yazıyı çevrenizle de paylaşın!” theme=”style3″]

[divider]

Oyunun Adı: Kırmızı Başlıklı Kız

Yazan ve Yöneten: Ünsal Sicilli

Dekor ve Kostüm: Şebnem Kepkep

Müzik: Caner Anar

Yaş Grubu: 4+

[divider]

Yeni sezonda bu oyunu küçük tiyatro severlerle buluşturmanız dilegimle…

[author title=”Sibel Kayaş Rutter” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2017/12/ka-sibelkayasrutter.jpg”]Oliver‘in annesi. 2006 yılında İstanbul’a iş vesilesiyle gelmiş ve bir daha kopamamış bir Kadıköy aşığı. Doğumdan sonra kendini çocuk gelişimi ve organik gıdaya adamış bir anne. Halen özel bir okulda İngilizce Öğretmenliği yapmakta ve yanı sıra ‘İngilizce Dublaj Yarışması’ gibi farklı projelerde öğrencilerine Türkiye dereceleri kazandırmakta.[/author]

Bu yazının altına 27 Haziran Çarşamba  günü saat 23.00’a kadar yorum bırakan 1 aile(1 ebeveyn+1 çocuk), 30 Haziran Cumartesi-1 Temmuz 2018 Pazar tarihleri arasında düzenlenecek ve 112 TL değerinde Aile Festivali’ne ücretsiz giriş bileti kazanacak.

Bileti kazanan aile festival içerisinde aşağıdaki etkinliklerden ücretsiz olarak faydalanacak:

  • 30 Haziran 2018 Cumartesi TRT Çocuk lisanslı Ege ile Gaga, 13:00/15:00/17:00 olmak üzere günde 3 seans
  • 1 Temmuz 2018 Pazar TRT Çocuk lisanslı Pırdino Müzikali, 13:00/15:00/17:00 olmak üzere günde 3 seans
  • TRT Çocuk lisanslı Ege ile Gaga ve Pırdino tiyatro gösterileri 13:00/15:00/17:00 olmak üzere günde 3 seans,
  • Yüz boyama, canlı çizgi film karakterleri
  • Hamur atölyesi, kum boyama
  • Anne çocuk yogası, müzik ve ritim aktiviteleri
  • Şişme oyun alanları, jetonlu oyuncak alanı

Aile Fest, 30 Haziran – 1 Temmuz tarihlerinde saat 11:00-18:00 arasında açık olacak. İstanbul Kartal, Adnan Kahveci Metro Durağı 2 nolu çıkışında bulunan Övgü Okulu bahçesinde gerçekleşek festival için biletler Biletix’te satışta. Bir günlük giriş 34 TL, iki günlük giriş 56 TL’dir. Çekiliş dışı bilet almak isteyenler için fiyat, Kadıköy Anneleri’ne özel günlük 20 TL, 2 günlük 40 TL’dir. Özel indirimli biletten faydalanmak için: bilgi@kadikoyanneleri.com’a e-posta atabilirsiniz.

[divider]
Not: Kadıköy Anneleri’ne özel ücretsiz ya da indirimli çocuk oyunları duyuruları için hesaplarımızı takipte kalın 🙂
  • Kadıköy Anneleri’ne abone olarak, tüm yazılarımızı yayınlandığı an bildirim şeklinde alabilir ve böylece anında haberdar olabilirsiniz. Bunun için, web sitemize girdiğinizde karşınıza çıkan ufak bildirim onayı penceresinde yer alan “İzin Ver” kutucuğunu işaretlemeniz yeterli.

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Benzer Yazılar