Bremen Mızıkacıları

Herkese Merhaba,

Geçen haftalarda nefis bahar havasını içimize çekerek Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’ne yürüyüşümüzü yaptık ve kıpır kıpır çok neşeli bir oyun izledik.

Tiyatro Mask, Grim Kardeşler’in hepimizin çok iyi bildiği çocukluğumuzun masallarından ‘Bremen Mızıkacıları’nı tiyatro sever minikler için sahneye uyarlamış. Benim de çocukluğumdan hatırladığım ve ayrıca izlediğim bu oyuna oğlumla gitmek de ayrıca keyifliydi.

[divider]

[foogallery id=”7353″]

[divider]

Harika bir dostluk hikayesi olan bu oyun, hayallerinin peşinden giden hayvanların ortak bir amaca ulaşmak isterken yaşadıkları maceraları anlatıyor. Oyun ayrıca grup bilincini geliştirmek, izleyen küçük tiyatroseverlere de birlik olununca üstesinden gelinemeyecek zorluk olmadığı mesajını da veriyor.

Artık işe yaramadığı için çiftliğinden kovulan Karakaçan, ava gidemediği için istenmeyen Bingo, sarayı fareler bastığından dolayı evinden olan Kontes ve artık sabahları ötemediği için istenmeyen Benekli… Bu hayvanları bir araya getiren ise müzisyen olma isteği…  Bremen şehrine varmak için çıktıkları yolda çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya gelen dört kafadar, birlik olunduğunda her şeyin üstesinden nasıl da kolay gelindiğini öğreniyorlar.

Renkli kostümlerin ve dekorun dikkat çekiciliği, müziklerin neşesi atlamamam gerek bir başka ayrıntı. Ben ve oğlum Oliver, 45 dakika boyunca çok keyifli vakit geçirdik. Sizlere de Tiyatro Mask’in sahnelediği bu oyunu tavsiye ediyoruz.

Bir sonraki oyun sonrası yine buluşmak üzere, hoşça kalın ?

[divider]

[clickToTweet tweet=”Yeni Minik Sahnem Yazımızı Okudunuz mu?” quote=”Bu 2+ yaş için müzikal oyun yazısını çevrenizle de paylaşın!” theme=”style3″]

[divider]

Oyunun Adı: Bremen Mızıkacıları

Yapımcı: Tiyatro Mask

Oyunlaştıran ve Yöneten: Umut Vardarlı

Dekor: Ferit Özen

Kostüm: Aygül Sonay

Müzik: Ege Semercioğlu

Oyun Süresi: 45 dakika

Yaş Grubu: 2+

[author title=”Sibel Kayaş Rutter” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2017/12/ka-sibelkayasrutter.jpg”]Oliver‘in annesi. 2006 yılında İstanbul’a iş vesilesiyle gelmiş ve bir daha kopamamış bir Kadıköy aşığı. Doğumdan sonra kendini çocuk gelişimi ve organik gıdaya adamış bir anne. Halen özel bir okulda İngilizce Öğretmenliği yapmakta ve yanı sıra ‘İngilizce Dublaj Yarışması’ gibi farklı projelerde öğrencilerine Türkiye dereceleri kazandırmakta.[/author]

[divider]
Not: Kadıköy Anneleri’ne özel ücretsiz ya da indirimli çocuk oyunları duyuruları için hesaplarımızı takipte kalın 🙂
[divider]
  • Kadıköy Anneleri’ne abone olarak, tüm yazılarımızı yayınlandığı an bildirim şeklinde alabilir ve böylece anında haberdar olabilirsiniz. Bunun için, web sitemize girdiğinizde karşınıza çıkan ufak bildirim onayı penceresinde yer alan “İzin Ver” kutucuğunu işaretlemeniz yeterli.
Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar