11. Kitap Kafe Buluşması

Sevgili Kitap Sever Kadınlar,

Kitap Kafe köşesinde bu kez gençliğinizden hatırlayacağınız bir kitabı okuyoruz. Eminiz hepiniz geçmişte en az bir kez bu kitabı okumuştur ve hatta halen kütüphanesinde duruyordur… Şimdi, dünyaca ünlü Brezilyalı yazar Paulo Coelho’nun üçüncü romanı olan“Simyacı”yı bu yaşımızda yeniden okuyup “Kitap Kafe” için yorumlama zamanı! Mekanımız halen yaz olması şerefine onuncu buluşmadaki gibi yine sahil. Ancak bu kez Caddebostan’da değil, daha yakın bir lokasyon olan Moda sahilde pikniğimizi yapacağız. Tam buluşma noktamız ise “Kadıköy Anneleri Geleneksel Tanışma ve Yaza Veda Piknikleri”nden hatırlanacağı üzere Moda sahildeki çocuk parkı. Stratejik konum gereği tuvaletlere yakın olmayı tercih ediyoruz 🙂 Herkes piknik sepetini hazırlasın, 2 Ağustos 2019 Cuma akşamı hep birlikte kitabımız hakkında konuşup, 1 ayın hasretini gidereceğiz!

[divider]

[foogallery id=”8247″]

[divider]

1996 yılından bu yana Türkiye’de de çok okundu, çok sevildi, çok övüldü bu kitap. Bir büyük Doğu klasiği olan Mevlâna’nın ünlü Mesnevî’sinde yer alan bir küçük öyküden yola çıkarak yazılan bu roman, yüreğinde çocukluğunun çırpınışlarını taşıyan okurlar için bir “klasik” yapıt haline geldi.

Simyacı, İspanya’dan kalkıp Mısır piramitlerinin eteklerinde hazinesini aramaya giden Endülüslü çoban Santiago’nun masalsı yaşamının öyküsü. Ama aynı zamanda bir “nasihatnâme”; “Yazgına nasıl egemen olacaksın? Mutluluğunu nasıl kuracaksın?” gibi sorulara yanıt arayan bir yaşam ve ahlak kılavuzu. Mistik bir peri masalına benzeyen bu romanın, dünyanın dört bir yanında bunca sevilmesinin gizi, kuşkusuz bu kılavuzluk niteliğinden kaynaklanıyor. Simyacı’yı okumak, herkes daha uykudayken şafak vakti uyanıp, güneşin doğuşunu izlemeye benziyor (Tanıtım yazısından.). İşte 11. buluşmamızın detayları:

Ne?

11. Kadıköy Anneleri Kitap Kafe Gece Buluşması

Nerede?

Moda Sahil Parkı. Moda Starbucks &  Koço’nun önünden ESKİ MODA İSKELESİ istikametinde sahile iniyorsunuz. Sahilden soldan devam ederken sağda tahta kamelyayı geçiyorsunuz. Solda tuvaletleri gördüğünüzde sapıyor ve çocuk parkına doğru konuşlanıyorsunuz ? Tam lokasyana buradan ulaşabilirsiniz.

Ne Zaman?

2 Ağustos 2019 Cuma, 20.00-

Program?

Saat 20.00’de sahilde buluşup, en az 5 kişi olduğumuzda sırayla kendimizi kısaca tanıtıp, kitap hakkında söyleşmek ve piknik yapmak

Amaç Ne?

Okumaya zaman bulamayan anneler ve kadınları gece buluşması bahanesiyle kitap okumaya özendirmek ve farklı sonlarla biten kitaplar üzerine tartışmak.

Kim Gelebilir?

“Simyacı” kitabını okumuş tüm kadınlar gelebilir. Maalesef çocukları programa dahil edemiyoruz.

[divider]

[clickToTweet tweet=”11. Kitap Kafe Buluşmasına Davetlisiniz!” quote=”Bu buluşmayı kitapsever çevrenizle de paylaşın!” theme=”style3″]

[divider]

Kayıt Gerekli mi?

Evet, kayıt için hem bu yazının altına site üzerinden yorumunuzu bırakmanız, hem bilgi@kadikoyanneleri.com a iletişim bilgilerinizi iletmeniz gerekmekte, hem de instagram hesabınız üzerinden #kadikoyannelerikitapkafe etiketiyle, @kadikoyanneleri ni etiketleyerek kitapla birlikte bir fotoğrafınızı paylaşıp, gönderi açıklamasında bir arkadaşınızı bu buluşmaya davet etmeniz gerekmekte.

Buluşma Menüsü?

Herkes yanından kendi yiyecek-içeceğini getiriyor

Kitap Künyesi?

Kitap Adı: Simyacı

Yazarı: Paulo Coelho 

Yayın Evi: Can Yayınları

Çeviri:  Özdemir İnce

Sayfa Sayısı: 166

[divider]

11. Kitap Kafe Buluşması’nı destekleyen ve gelecek olan herkese şimdiden çok teşekkürler!

[divider]
  • Kadıköy Anneleri’ne abone olarak, tüm yazılarımızı yayınlandığı an bildirim şeklinde alabilir ve böylece anında haberdar olabilirsiniz. Bunun için, web sitemize girdiğinizde karşınıza çıkan ufak bildirim onayı penceresinde yer alan “İzin Ver” kutucuğunu işaretlemeniz yeterli.

 

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar