Kadıköy Anneleri 1 Yaşında & “Cake Smash” Çılgınlığı!

Kimdir Kadıköy Anneleri&Kadikoy Moms“Kadıköy’de ikamet eden, etmiş, edecek ya da yolu bir şekilde Kadıköy’de geçen ve bebeğiyle/çocuğuyla geçireceği kaliteli zamanı, kendi zevkinden de ödün vermeden değerlendiren zamane annelerine bundan böyle Kadıköy Anneleri denecek!” diye başlamıştık 1 Haziran 2014‘te yayın hayatımıza…

ka-02-07-2015-01Geçtiğimiz 1 sene içerisinde, değerli ve içten yazılarıyla siteye katkıda bulunan annelerimizin sayısı 4 ile başlayıp 14’e kadar çıktı. Listede adı bulunmayan annelerimizi de siteye zaman zaman konuk yazar olarak almaya devam ediyoruz…. Sitemizi takip edenler okumuşlardır, günlüklerini her hafta bizimle paylaşan iki hamilemiz vardı, ikisi de güzeller güzeli kızlarını dünyaya getirip aramıza katıldılar! Önümüzdeki haftalarda doğum ve annelik maceralarını birlikte okuyacağız :)Sosyal medyadaki hesaplarımız ilk olarak sadece facebook ve twitter iken, zamanla youtube, google+, instagram ve pinterest hesaplarını açarak çok daha geniş bir kitleye ulaşmış olduk. Ailemiz büyüdükçe de kaliteli, polemikten uzak, maddi kaygı gütmeyen, birleştirici, destekleyici, paylaşımcı, samimi ve dürüst duruşumuzdan asla taviz vermedik.

Tamamen sosyal sorumluluk bilinciyle, “Çocuklu yolcuların önce kendi, sonra çocuklarının maskelerini takmalarıka-02-07-2015-03 gerekmektedir” tadında “Mutlu anne, mutlu bebek” mottosundan hareketle Kadıköy’deki “Baby Friendly” kafe, restaurant, etkinlik, sinema, aktivite merkezi vs. leri derledik paylaştık, lokal anneler olarak yeni anne adaylarına “iyi örnek” olmaya çalıştık. Çeşitli ürün, fotoğraf, atölye, oyun grubu, yoga, hizmeti veren yerler ve markalardan sizlere özel indirimler sağladık. Sadece ücretsiz olacak şekilde eğitimler ve buluşmalar ayarladık. Tüm bu emeklerimizin karşılığını da yine sizlerin desteğiyle çok tatmin edici bir şekilde aldık. 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde, 37 kategoride, 300’den fazla finalist arasından “Topluluk/Sosyal İletişim”, “Eğitim” ve “Blog” kategorilerinde finale kaldık. 11 – 27 Mart 2015 tarihleri arasında, 18 binin üzerinde SMS katılımı ile gerçekleştirilen Halk Oylaması sonucunda, Eğitim kategorisinde Kadıköy Anneleri olarak Halkın Favorisi seçildik! Üşenmeyip bize sms ile oy gönderen ve yanımızda olan herkese bir kez daha sevgilerimizi gönderiyoruz!

Gelelim bu yazının asıl konusuna. Sıradan bir doğum günü kutlaması olmasın bu, çok özel, farklı olsun istedik. Daha önce röportaj yaptığım dünyalar tatlısı Sevgili Aybala bizi kendi evinin bahçesinde, henüz yeni 3 yaşına basan(tekrar yeni yapını kutlarız miniğin) kızı Umay ve misavirperver eşi Özgür ile bizi çok güzel ağırladılar. ka-02-07-2015-04Tekrar tekrar bu yaratıcı, sabır(minik bir bebekle çekim yapmak çoook zordu!), emek, özen isteyen fotoğrafların hayata geçmesine vesile olduğu ve bize evinin kapılarını açtığı için çok teşekkürler. “Mutlu Gün Fotoğrafçısı” Aybala Hancan Photography‘nin sanat ve aşk kokulu fotoğraf galerisini incelemenizi tavsiye deriz..

Konsept olarak Aybala’nın önerisiyle oğlum Rüzgar’a bir “Cake Smash”(Pasta Parçalama) çekimi yapmaya karar verdik. Bilmeyenler için “Cake Smash”, bebeklerin genellikle 1. yaş günlerinde yapılan bir kutlama çeşidi. Yurt dışında oldukça popüler ancak Türkiye’de pek bilinmiyor. Bebekler bu etkinlikte ilk defa pasta ile tanışıp, elleriyle pasta yiyorlar. Ve tüm bu anlar fotoğraflanıyor. Haliyle ortaya eğlenceli görüntüler çıkıyor 🙂 Kareler güzel ancak sanmayın ki çekim arkası bu kadar kolay oldu! Neler yaşadık, nasıl ter döktük, bebeğe poz verdirene kadar kaç kişi, tülü şaklabanlıklar yaptık, sonunda da gazi oluş hikayemizi bir bilseniz… Bu bebek/çocuk model çekimlerinin ne kadar zorlu geçtiğini birinci elden test etmiş olduk. Ha ama değdi mi derseniz? Sonuna kadar!

Tamamen rafine şeker kullanılarak, bebeklere özel hazırlanan pasta Sevgili Kadıköy Annesi Zeynep’inka-02-07-2015-05 ellerinden çıkma. Bizi hiç kırmayıp her özel günümüzde yanımızda olduğu ve sıcak desteği için çok teşekkürler. Tatlı Ada nefis pastalarıyla ilk doğum günlerini kutlayacak bebekler için de seçim sebebi olmalı. Yine çekimlerde kullanılmak üzere 2 tatlı Kadıköy Annesi Esra ve Sema’nın kurduğu Tado Kids bize keçeden SpiderMan ve BatMan maskeleri gönderdiler. Rüzgar’a bu maskeleri takmayı pek başaramasak da kendimize takıp pek çok başarılı kareyi yakalamamıza vesile oldular 🙂 Bu sebepten kendilerine destek ve katkıları için özel teşekkür! Rüzgar’ın fotoğraflarda bu kadar yakışıklı çıkmasının en önemli sebebi kuşkusuz kehribar bebek diş kolyeleri. Hediye kolyelerimiz için Sevgili arkadaşım Serpil-Tots and More ve daha önce emzirme üzerine röportaj yaptığım Kadıköy Annesi MelodyHappy Mom and Baby’ye çok teşekkürler. Sayenizde hem diş ağrıları azaldı, hem de çıplakken bile yakışıklı 🙂 Yakında Serpilciğimle yaptığım röportajı ve kehribar hikayemizi okuyabileceksiniz.

Şimdi sizi günün fotoğrafları ile baş başa bırakıyoruz. Yanımızda olan, mutluluğumuzu paylaşan, kendisini Kadıköy Annesi hisseden herkese sevgiler, saygılar, öpücükler, alkışlar!!

Fotoğraf: Aybala Hancan Photography
Rafine Şeker İçermeyen Pasta: Tatlı Ada
Spiderman&Batman Keçe Maske: Tado Kids
Sarı-Siyah Naturel Renk Kehribar Bebek Diş Kolyesi: Tots and More
Konyak Rengi Kehribar Bebek Diş Kolyesi: Happy Mom and Baby
Model: Rüzgar Erdal (1,5 yaş)

ka-02-07-2015-06

Mükemmel pastamızla tanışın! Sadece balonlar şeker hamurundan, hamur ve krema rafine şeker içermiyor. Ah bu pastanın başına gelenler… Çekim tarihi hava muhalefetinden dolayı 1 hafta ertelendi sonra pasta bizimle beraber 1 gece Çamlıca’da konuk oldu, ertesi günü Aybala’nın apar topar Barselona’dan dönmesi 🙂 Adı gibi, Rüzgar gibi bir organizasyon ve çekim… Haydi devam!

ka-02-07-2015-07

“Cake Smash” öncesi ısınma turları… (Yaz günü iyi pişirdik çocuğu!)
Kalın Örgü Hırka: LC Waiki, Kot Pantolon: H&M, El Örgüsü  Minik Yoda Bere: İlknur Salkım

ka-02-07-2015-33

Ortama yavaş yavaş alışıyoruz… Poz versin diye kafamıza taktığımız(kesinlikle kendi kafasına bağlatmadı-şapka bile tutmuyor ya-)Spiderman keçe maske yerlerde, balon rüyasına dalıyoruz…
Balon Figürlü Tişört: Mavi Jeans

ka-03-05

Bisikletçi aile için Mama, Papa, Son 🙂 Canan Teyze’nin doğum öncesi Tayland’tan hediyeleri…

ka-02-07-2015-23

“Annneeeee bu bahçe çok güzel, hep geelim miiiii” 🙂
Body: Fenerium

ka-02-07-2015-08

Pastayla ilk karşılaşma… “Şimdi ne yapılması gerekiyor?, Nedir olay? Hani soyunduk falan da…”

ka-02-07-2015-09

“Hmm… Sanırım şu renkli balonları keşfederek işe başlayabilirim… “

ka-02-07-2015-17

“Anne barnaamı ahan da bööle tepeden pastanın üstüne indiriversem mesela nolur?” Hiç bişi olmaz, dene bakalım.

ka-02-07-2015-10

İlk tadına bakış… “Oooo bu da nesi, bi parmak alırım.”

ka-02-07-2015-11

“Anne biraz soğuk mu ne bu pasta??”(1 hafta erteleme, 2 gün oradan oraya arabayla ezilmesin, aman bozulmasın diye taşıdığımız pastayı sona ana kadar dolapta tutunca tabi minik ağızda bir şok etkisi yarattı)

ka-02-07-2015-12

“Şeyy.. Anne hepsini yemesem de üstüme sürsem olur mu?”. Olur çocooom olur, amaç da o zaten heheheh

ka-02-07-2015-13

“Peki bu renkli şeyleri dişleyebilir miyim anne? Ha anne?” Hayır çocooom, koca pasta dururken sen! Of yarebbi.

ka-02-07-2015-14

“Bana ne işte ben bunları sevdim, bunları yicem.” Ye, ye, yeter ki sokma gözüne başına! Bi insan hep mi ters olur :/

ka-02-07-2015-15

“Azcık da mum yiyim mi anne, ha anne?” ….

ka-02-074-2015-16

“E çıkmıyo  bu mum burdan?” …

ka-02-07-2015-16

“Baba sen de ister misin bu balonlardan? Çok var paylaşabilirim yani” Yok çocoom, kalsın.

ka-02-07-2015-18

“Oh, pasta mıncırması bitti sanırım, ellemedik yeri kaldı mı acaba?”

ka-02-07-2015-19

“Anne bak motor da pasta yicekmiş, ağzına koydum biraz, tamam mı, oldu mu?” Oldu oldu, ala oldu…

ka-02-07-2015-20

“Yetti gari kalkıyom ben. Bu kadar uzun süre oturmak(takriben 45 sn.) fıtratıma ters bi kere!”

ka-02-07-2015-22

“Ne biçim de pasta yedim di mi anne? Cevizli, meyvalı pek güzeldi, yine yapar mısın anne?”

ka-02-07-2015-21

“Pasta her yerime bulaşmış ama, onu napıcaz?” Gel evladım en sevdiğinden var burda, sürpriz…

ka-02-07-2015-24

“Holeyyyyy su savaşıııı” 🙂
Sızdırmaz Bezli Bebek Mayosu: BabyNEO

ka-02-07-2015-25

“Dur önce suyun sıcaklığına bir bakayım, bakarsın Aybala teyzeyi de yıkarız heheheh”

ka-02-07-2015-26

“Wiiiiiiii su çok güzel, gelsenize” Bu esnada yorgunluk ve sıcaktan bana bir haller olmaya başlıyor…

ka-1

Ağlaya ağlaya suyu kapatıp kurulamaya çalıştığımız ördek yavrusu hala mızıklanırken, benim de ateşim 40’lara ulaşmış… Sesim tamamen kısık(yoksa şarkı söyleyerek pekala daha başarılı pozlar vermesini sağlayabilirdim!) bir çekimden ayrılırken dümeni acile kırdığımızla yüksek enfeksiyonla farenjit kaptığımı öğrenmemiz bir oldu. İlaç tedavisiyle iyiyleştim, sıkıntıya mahal yok 🙂

ka-2

Şimdilik su oyunu bitti Rüzgarcığım, artık eve gidiyoruz… “Peki anne, seviyorsun beni di mi anne?” 🙂

Bittiiii 🙂

Not: Çekimler tamamen kendi isteğimiz ve keyfimize göre, arkadaşlarımızın hediyeleri ve kendi aldığımız ürünlerle gerçekleşmiştir. Herhangi bir markadan ücret vs. talep edilmemiştir.

Aslı Altınok Erdal

1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı(Nam-ı diğer “Muhtar Anne”), 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupagete İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektöründe 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri’ni kurdu. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık sektöründe pazarlama işi, Kadıköy Anneleri, İFSAK bünyesindeki 4 Mevsim Büyükada, Şiirden Fotoğrafa İstanbul, Yansıyan Kadınlar belgesel fotoğrafçılık projeleri ve aile hayatı dörtgeninde hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı.2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti.Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte.Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar